Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Den ultimate 30 dagers kjøkkenutfordringen

Skrevet av Sindre | 23. november, 2010

Det er altfor lenge siden jeg har hatt et skikkelig eksperiment eller en utfordring her på bloggen. Vel, kjære blogglesere, ventetiden er over. Jeg har tidligere skrevet om 30 dagers utfordringer og blogget om hvordan jeg brukte dem til å begynne å trene samt stå opp kl. 06:00 i 30 dager, for så å kjøre en Polyfasisk søvn-utfordring noen måneder senere. Alt dette var så langt tilbake som i 2008. I fjor utfordret jeg meg selv til å skrive en julekalender med et eget innlegg frem mot jul, men jeg så ikke egentlig på det som en «30 dagers utfordring». Denne gangen har jeg gitt meg selv en skikkelig utfordring.

Men først: Hvorfor 30 dager? Jeg kan skjønne at du ikke gidder å klikke på alle de interne linkene jeg legger ut i hvert innlegg, så her er hva som er «spesielt» med akkurat 30 dager, sitert fra det originale innlegget:

I følge forskning som NASA har utført på sine astronauter, tar det omtrent 30 dager å innføre en ny vane i livet. Dette innebærer en god dose selvdisiplin og engasjement de første 30 dagene, men langt ifra så mye som dersom det var snakk om en umiddelbar, livsforandrende transformasjon. (…)

Denne kjøkkenutfordringen, hva går den ut på?

Vel, det er ingen hemmelighet at jeg suger på kjøkkenet, og aldri har hatt noen interesse av å lage mat. På heimkunnskapen på ungdomsskolen spesialiserte jeg meg i den kompliserte oppgaven av å *kremt* hente ingrediensene fra matlageret. Ellers var jeg flink til å bruke enhver anledning til å hale ut tiden når jeg fant noe å «rydde». Jeg hadde også den ærverdige statusen som oppvaskspesialist. Stakkars de jentene som havnet på gruppe med meg… :lol:

Så snart jeg blir rik, skal jeg ansette en tjener til å lage all maten min. Det kalles outsourcing FFS. En gründer har ikke tid til å gjøre alt selv.

Jeg liker mat og jeg kan lage noe mat, men det blir for det meste relativt lettvinte løsninger og ikke spesielt sunt… 5 om dagen? Hva med «nesten ikke 5 i året engang»?

Som om ikke dette var nok, og selv om jeg liker mat, har jeg egentlig alltid vært utrolig kresen. Jeg har holdt meg til det trygge og gjenkjennelige og styrt unna absolutt alt som ser grønt ut. Enten er det mugg eller ku-mat, har jeg tenkt. Høyst unaturlig for mennesker å spise uansett.

Vel, med disse håpløse holdningene må selvfølgelig noe gjøres. Og jeg har hverken leid inn Ramsay eller Hellstrøm. Jeg tar ansvar selv! :twisted:

Så, her er utfordringen: Hver ukedag i 30 dager skal jeg lage en splitter ny matrett som jeg aldri før har smakt. Inspirasjon og oppskrifter skal jeg hente fra internett, verden og tips i kommentarfeltet. Det er ikke lov å jukse ved å kjøpe en frossenpizza jeg ikke har smakt før eller å kjøpe den nye Limited Edition Mongo-burger’n på McDonald’s. Alt skal lages selv, med et mål om å utvide horisonten med nye smaksopplevelser og kanskje til og med begynne å like å lage mat?! Hvem vet? (Bare den som leser Glabladet, åffkårs!)

Det kan gjerne være noe med kylling, selv om jeg har smakt kylling før, men poenget er at tilberedningen skal være ny og retten skal kalles noe jeg ikke har laget eller smakt før. Det kan jo virkelig bli interessant hvis jeg bestemmer meg for å diske opp med noe 100% egetpåfunnet, men jeg vil jo gjerne beholde helsen også…

Jeg har ikke tenkt å blogge altfor mye om dette eksperimentet, men kommer til å dele noen matretter jeg har laget en gang i blant. Innleggene vil merkes som «Kjøkken» eller «Sindres kjøkken» etterfulgt av navnet på den stakkars retten jeg har prøvd å snekre sammen. Det kommer til å bli bilder av hver rett jeg blogger om, samt muligens oppskrifter/veiledninger. Ved at en amatør som meg prøver seg frem, kan kanskje DU bli inspirert til å mekke noe lignende på bakgrunn av mine erfaringer, og til og med unngå de blemmene jeg garantert kommer til å gjøre.

Når begynner utfordringen?

Vel, den har allerede begynt. Jeg begynte faktisk for noen uker siden takket være et innfall jeg fikk etter å ha lest på andre blogger som plutselig hadde begynt å poste bilder av maten de spiste. Jeg har lenge vært usikker på om jeg burde blogge om dette, men nå tenker jeg «what the heck». Men som sagt kommer jeg ikke til å blogge altfor mye om det. Bare litt, innimellom. Første innlegg i «Sindres kjøkken» (lol) kommer sannsynligvis i morgen!

En ny kategori har også blitt opprettet: Mat & Drikke.

Så, kjære leser, har du noe å anbefale meg? Jeg er såpass kresen at jeg sikkert ikke har smakt det du foreslår uansett. Bare hold forslagene på et relativt enkelt nivå, nå i begynnelsen. All inspirasjon kan komme godt med! Jeez… hva har jeg gjort…?!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 23. november 2010 klokken 15:41 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Mat & Drikke, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
25 kommentarer så langt

23.11.10

Haha, dette er bra. Hvordan har det gått hittil da? Smakt mange nye retter? Selv skulle jeg ønske at jeg hadde litt mer tid til å lage meg skikkelige middager, men blir fort litt snarlige løsninger når studenthverdagen er travel som mest. Hva har du laget hittil? Eller kommer det kanskje et innlegg om dette snart.

2. Sindre
23.11.10

Ja, det kommer nok litt mer om dette i innlegg etterhvert. Jeg har et par på lur, og ellers ser jeg frem til å lage nye retter fremover. Jeg har allerede oppdaget noen nye retter som jeg likte veldig godt. Og et par middelmådige. Ingen som har skremt vettet av meg foreløpig, men så er det jo også lett å unngå det jeg personlig syns høres/ser VELDIG tvilsomt ut. Men Matprat.no har kommet godt med for inspirasjon. :)

23.11.10

Jeg har en oppskrift på pannekaker UTEN sukker fra når min far (53år) gikk på barneskolen.. Der er også en oppskrift på «Hot Dogs» :D ..

On a side note: Jeg tror det er viktig å ha «en greie» på bloggen sin. Selv har jeg begynt med ukens video, der jeg poster en pokervideo som er litt spesiell eller kjent. Tror dette er med på å opprettholde trafikken på bloggen, uten at man skriver vås.

Tanker?

4. Sindre
23.11.10

Ja, Deltidspoker, det er absolutt en idé å ha en egen «greie» på bloggen. ;)

23.11.10

@Deltidspoker: Jeg har hatt store problemer med å komme inn på Deltidspoker de siste ukene. Eller for å si det på en annen måte, jeg kommer inn men QuickTime videavspilleren går helt bananas. Får opp ca 30-40 vinduer med lange uforklarige «koder» før jeg greier å komme meg ut igjen av siden din. Det er kanskje bare meg, men har kun opplevd det på din side og regner med det kanskje har noe med disse videoene da. Det var etter du la inn vidoen av Anette at det begynte å klikke. Er godt mulig det bare er den videoen. Så med en gang det innlegget er gammelt nok slik at det forsvinner fra hovedsiden så kan jeg kanskje besøke Deltidspoker igjen ;-)

6. Sindre
23.11.10

Hmm… Nå har jeg lest hele den siste kommentaren din, Aksjebloggeren, men jeg finner bare ikke ut hva det du skriver har med min 30 dagers kjøkkenutfordring å gjøre? Er det noen skjulte budskap jeg må lese mellom linjene, eller hva…? :P

Vennligst forklar, for jeg må ha det inn med teskje: Det er viktig at videoene til Deltidspoker fungerer sånn at jeg kan gjennomføre kjøkkenutfordringen på …hvilken måte? Seriøst, jeg føler meg skikkelig dum nå, svaret er jo sikkert åpenbart når du sier det… Men dette ble for innviklet for meg akkurat nå! ;)

23.11.10

Her er nok begrepet «utfordring» ment i meget positiv form. Høres ut som et supert og opplevelserikt prosjekt. Når man har tid, er det jo moro å lage noe nytt, eller prøve noe nytt. Problemet er helst at tiden ikke strekker til slik at man har overskudd til å kose seg med matlagingen. Når du nå kan lage mat og samtidig skrive om det, så blir det jo matlaging i «arbeidstiden». Du kommer sikkert til å kose deg.

8. Sindre
23.11.10

@Magnus II: Og der kom jeg på at matutgiftene derfor er fradragsberettiget på skatten! Hahaha. Jeg kommer sikkert ikke til å gidde å trekke det fra engang… Eller jo, men jeg liker ikke at skattelistene dermed får det til å se ut som at jeg har tjent mindre. Samme hvor mye mindre. :P

Jeg har kost meg hittil med å lage litt mat, men kan ikke si at jeg «nyter» det helt enda. Men lærerikt er det!

23.11.10

@Sindre: Haha, ja beklager ble litt off-topic der. Men er ikke så lett å få skrevet det på Deltidspoker sin side ettersom jeg ikke kommer inn dit uten at det klikker her. Så da benyttet jeg sjansen nå som han skrev om videoene sine ;-)

10. Sindre
23.11.10

Joda, jeg ser den, Aksjebloggen. Dere burde dog kanskje utveksle mailadresser. :)

24.11.10

Budskapet hans var at det er viktig å ha en greie på bloggen sin som funker. Han mente at du må passe på at du ikke har noen kraftige matallergier (quicktime f.eks) før du begynner med dette prosjektet.. Var det så fryktelig vanskelig å forstå, Sindre?

12. Sindre
24.11.10

Åhh, ikke mobb! Det burde jeg jo tenkt meg… :roll:

24.11.10

På samme måte som at du ikke burde ha bloggkurs-popup sammen med trommeportalen reklame, da sistnevnte har en tendens til å komme OVER x-en på popupen..

Hva er favorittmaten du har smakt til nå ?
Hva er det værste du har laget?

14. Sindre
24.11.10

Enda en grunn til å ikke tillate flash-annonser. Det er notert, men ingenting å gjøre noe med for denne gang.

For å holde oss til tema: Postet akkurat dagens innlegg med den første matretten jeg lagde. Du kan jo lese selv. ;)

[...] Dette er første innlegget jeg poster under den siste utfordringen jeg har gitt meg selv: Lage en ny rett (som jeg aldri har smakt eller laget før) hver dag i 30 dager (les mer her). Jeg skrev i det opprinnelige innlegget at jeg kom til å merke disse innleggene med “Sindres kjøkken” eller noe tilsvarende latterlig i tittelen, men jeg fant ut at alle ser det dreier seg om mat og kan selv koble at det har med den nevnte utfordringen å gjøre, så lenge det er et “matinnlegg”. [...]

24.11.10

Her må du høre på folk som tross alt har skrevet minst et innlegg om matlaging selv… ;)

Bergmos grønnsakssuppa med laks:
http://mariusbergmo.com/2010/10/26/bergmos-gr%C3%B8nnsakssuppe-med-laks/

17. Sindre
24.11.10

Se her ja..! Vi kan jo backe hverandre opp under en tøff matlagingsbloggehverdag… Hvis du fortsetter å skrive slike innlegg! ;)

24.11.10

Jeg hadde ikke umiddelbart planlagt ytterligere matblogging, men kanskje jeg finner litt ekstra motivasjon her fremover….. :)

19. vero
26.11.10

Jeg liker’e! Jeg hadde aldri orka å hatt en 30 dagers utfordring hvor jeg skulle laga mat hver eneste dag =P Lykke til, dette blir spennende! Jeg har en digg rett å anbefale deg. Hyrdepai. Smaker deilig og er lagd på 1-2-3. Du lager potetmos og steker kjøttdeilg. Så legger du potetmosen nederst i i en ildfast form, heller kjøttdeigen over (enten med en slags saus, f.eks kjøttdeigsaus, eller kun krydret). God og enkel mat for den kresne. Jeg liker å ha masse brokkoli på toppen. Det er godt med grønnsaksblanding også. Så tar jeg ost, legger det over og steker det midt i ovnen til osten har smeltet :) Nam, nam, nam. Laget på 15 minutter max.

20. Sindre
26.11.10

Spennende, det kan jeg kanskje prøve! Litt rart navn da, «hyrdepai». Er det fordi man blir kåt av den og får lyst på en hyrdestund? :)

21. vero
26.11.10

hahah, ja det er akkurat derfor den heter det! så du får kle deg for anledningen! ;)

22. Sindre
26.11.10

Får invitere noen chicks også da, og “skjenke” dem… Med paien din. :)

23. Iver Jordal
05.12.10

Prøv Nasi Goreng :) Det er både fargerikt, sunt og godt

24. Sindre
05.12.10

Takk for tipset. Måtte google det, men det så jo lovende ut. :)

[...] Dette er min mest brukte strategi. Bortimot hvert eneste innlegg jeg skriver på Glabladet går under denne kategorien, fordi jeg hjelper andre å vokse, samtidig som jeg gjør det selv. For å skrive gode artikler, må jeg dypdykke inn i temaene og gjøre grundig research, både i meg selv og ved å bruke eksterne kilder. Noen konkrete eksempler finner man i Law of Attraction-kurset fra 2008, blogge daglig-eksperimentet, Glade Talenter-konkurransen, julekalenderen og kjøkkenutfordringen, for å nevne noe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere