Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Fremtidsplaner for Glabladet: Vil det noengang ta slutt?

Skrevet av Sindre | 08. november, 2010

For litt siden ba jeg leserne av Glabladet om å stille meg spørsmål som jeg kunne svare på i egne innlegg. Alt relatert til blogging, tjene penger på nettet og selvutvikling, eller gjerne noe mer «personlig», hva som helst som har med Glabladet eller meg selv å gjøre. Hvis du vil stille meg et slikt spørsmål, send det inn via kontaktsiden. Jeg garanterer ikke at alt vil bli besvart, så prøv å legg ned litt tid i et kreativt spørsmål. Har du en blogg eller nettside bør du si fra, fordi da får du en permanent link fra Glabladet til deg selv.

Den første som stilte meg et spørsmål var Michal fra Artigste.net. Her er hva han spurte om:

Hei Sindre,
Her om dagen da jeg leste et av blogginleggene dine begynte jeg å gruble litt generelt om å tjene penger på internett. Å tjene penger på internett kan være ganske ustabilt. Noen ganger går det oppover, andre ganger motsatt. Du som lever av å blogge håper vel selvsagt på å kunne tjene penger på bloggen livet ut, men da er mitt spørsmål.. Er du redd for at før eller siden så vil det si ‘stopp’? At kanskje du mer eller mindre har fått en permanent skrivesperre, eller at besøkstallet av en annen grunn synker?

Dette er nok et vanskelig spørsmål å svare på, for ingen kan spå fremtiden (i mine øyne). Det er sunt å legge 5-års planer har jeg hørt, men det er nærmest umulig å legge planer for bloggen sin for de neste (la oss si,) 30 årene. Men har du noen idéer eller tanker om hvordan bloggen vil leve så lenge? :)

Dette er et interessant spørsmål. Det stemmer at jeg lever av å blogge akkurat nå, og mange tror kanskje derfor at jeg har tenkt å fortsette med det resten av livet. Selv om det er en stor mulighet for at jeg kommer til å blogge i veldig mange år fremover, er det ikke nødvendigvis min plan å leve ene og alene av blogging til jeg dør.

Inntil videre, så lenge det er jeg som sitter ved Glabladet-roret, har jeg ingen bekymringer for skrivesperre eller synkende besøkstall. Dette er fordi jeg kommer til å gå fra Glabladet den dagen jeg ikke føler jeg har mer å skrive her. Og selv om jeg kanskje noen ganger føler at jeg har sagt «det meste som er å si» om et tema, er dette som regel bare en midlertidig følelse som kan komme i dårlige perioder. Det er faktisk alltid mer å si, fordi ingenting står stille innenfor noen nisjer.

Når det er sagt så er det mange som mener at «alt» er gjort før – det blir bare presentert på stadig nye måter. Alt er fornybart, alt har alltid vært. Pablo Picasso sa en gang: «Good artists copy, great artists steal». Det høres ut som et kontroversielt utsagn og mange har lurt på hva dette betyr. Jeg ser det i den sammenhengen jeg nettopp beskrev: «Flinke» mennesker prøver å kopiere ting som allerede er gjort, uten at de gjør noen innsats for å fornye det og gi det ut som sitt eget. Det blir bare en simpel imitasjon. «Fantastiske» mennesker mestrer å fornye noe som allerede eksisterer og gi det ut som sitt eget, med fornyet glans og kreativitet, på en måte som får folk til å føle at det er deres eget originale verk. De mener det de gjør, selv om alt er bygget på inspirasjon og erfaringer fra ting som har skjedd før. I denne sammenhengen ser jeg på det å «kopiere» som verre enn å «stjele». Men ikke begynn å rane gullsmedbutikker som følge av det jeg skriver her. ;)

Jeg er en internettgründer/markedsfører, kall det hva du vil. www.Glabladet.no har hittil bare vært begynnelsen på det som skal bli enda større. En dag kan det hende jeg forlater Glabladet og lar noen andre overta, men jeg håper å fortsette i lang tid enda. En potensiell mulighet er å fortsette som en «sjef» her, mens andre skribenter tar seg av innholdet. Det blir kanskje aldri helt det samme som det en gang var, men det kan bli mer som en positiv nettavis for bevisste og oppegående mennesker. Og når jeg sier det, mener jeg ikke å høres «blærete» ut. Det jeg mener er at smarte mennesker innser at fryktpropagandaen media vanligvis sprer, ikke gjør noe annet enn å holde de fleste av oss der vi er, fordi vi ikke tør annet. Det gir et helt skeivt bilde av realiteten, og hvorfor? Fordi folk flest fortsatt vil ha det. Ja, noen ganger er jeg like skyldig i det som alle andre. Men jeg håper etterhvert at Glabladet kan fremstå som en kontrast til dette. Det må bli etter at jeg har bevegd meg videre til andre prosjekter, sånn at jeg kun kan ha et slags redaktøransvar her, og ikke trenger å holde siden oppdatert selv. Men vi snakker eventuelt et stykke inn i fremtiden her…

Jeg har mange planer og idéer og føler meg faktisk 100% trygg for fremtiden. Selv om jeg ikke har tjent noen pensjonspoeng (så vidt jeg vet, i hvert fall ikke etter jeg begynte for meg selv), det bekymrer meg ikke. Hvorfor? Fordi jeg kommer til å bli økonomisk uavhengig lenge før den tid kommer. Jeg vil ikke være avhengig av noen pensjon. Gjennom å skape massiv verdi i mine «yrkesaktive» år, og kanskje bare de neste årene(!), kan jeg leve godt på det resten av livet. Til og med Norge begynner å våkne opp med et eget community av internettfolk som innser at pengetjening på nettet ikke trenger å være svindel eller «for godt til å være sant». Sammen kan vi hjelpe hverandre til å lykkes. Jeg garanterer det!

- «Entrepreneurship is about living a few years of your life like most won’t, so that you can live the rest of your life like most can’t!»

Jeg vet ikke hvem som sa det først. Men dette visdomsordet har virkelig blitt hengende igjen ved meg den siste tiden. Det er dette jeg lever etter…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 08. november 2010 klokken 9:16 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

08.11.10

Dette er et innlegg som jeg likte veldig godt. Takk til Michal som spurte dette spørsmålet.

Flott at du tar deg tid til å besvare spørsmål fra leserne :)

2. Anders
08.11.10

Godt spørsmål og gode svar.

Jeg har selv tenkt samme tankene da jeg begynte min online karriere tidlig i 2010. Er det virkelig en «trygg» vei å satse på internett…? tenkte jeg da. Svaret jeg kom fram til var selvsagt at det finnes ingen «trygge veier» i livet. Det tryggeste er å følge sin egen entusiasme og kreative utfoldelse. Det er der så mange går feil slik jeg ser det…

Den veien de fleste går med utdannelse og fast jobb gir en større illusjon av trygghet fordi foreldre, samfunn osv. oppmuntrer til dette. Derfor er også sjokket større for folk som faller for denne illusjonen når en hendelse kommer inn å forstyrrer «freden».

Jeg har stor respekt for folk som våger å bryte ut av den støpeformen samfunnet ønsker å stivne deg inn i. Det er først da man blir ekte, og ikke en fortapt kopi dømt til å leve opp til omgivelsenes forventninger istedenfor å leve slik man selv ønsker.

Verdi tiltrekker seg verdi. Glabladet er en samling verdifull informasjon for folk som ønsker å satse online, og bloggen vil derfor tiltrekke seg verdi tilsvarende den verdien som tilbys. Selv om bloggen ikke lenger ble oppdatert ville den jo framdels være verdifull og kunne sikkert stått urørt og tjent penger i mange år videre.

08.11.10

@Anders: Jeg er helt enig i det du skriver her, men man må huske på at en del mennesker faktisk trives i støpeformen. Når det er sagt, tror jeg nok ogs¨det er mange som IKKE ønsker å havne opp der, men som gjør det likevel.

Selv har jeg lyst å leve av poker når jeg har fått masteren min til våren (Teknisk Kybernetikk), men det aller vanskeligste er tanken på hva dine nærmeste tenker om saken. Noen ganger må man i grunn bare bestemme seg for å ta sats!

08.11.10

Jeg har påtatt meg ansvaret sammen med min samboer å oppdra tre barn. Har en del tanker på hvordan dette skal gjøres men noe av det viktigste er at jeg aldri skal påstå ovenfor mine avkom at «dette klarer du ikke». Det er en begrensende tankegang som ikke fører til noe godt i det hele tatt. Selv om jeg innerst inne kanskje vet at dette ikke går, må jeg uansett støtte opp der og da.

Noen vil beskytte sine barn fra skuffelsen av at man ikke når målet man har satt seg. Men synes det blir litt feil. Man har iallfall prøvd, og kan heller bruke et eventuelt nederlag som lærdom når man prøver seg på neste prosjekt.

Liker virkelig ikke begrensende tankegang. Styrer ofte unna slike personer hvis jeg treffer på de.

08.11.10

Deltidspoker: Ja, det er mange som trives i støpeformen. Det er klart. Men det har sin pris også. Mange trives gjerne på overflaten, men undertrykker en god del som ikke trives fullt så godt. Er en grunn til at lykkepille industrien går så det suser i den rike vestlige verden.

Personlig har jeg alltid fornyet meg, og har ingen planer om å stagnere med det første. Hadde faktisk en pokerperiode for noen år siden da det ble hot, men ble for mye gambling og lite system på det til at jeg tjente noe særlig…:)

Mange motiveres mer av frykten for å mislykkes mer enn av entusiasmen og gleden ved å skape og lykkes tror jeg. Merker denne frykten mye fra familie og de nærmeste som du sier. Men er heldigvis bevisst nok til at det ikke smitter over.

6. Kim J.
08.11.10

Den største faren for deg er ikke at du sikter for høyt og bommer, men at du sikter for lavt og treffer.

Den eneste mannen som aldri bommer på et mål, er mannen som aldri spenner buen og skyter på noe.

Din sjansen for å treffe målet vokser ut av de gangene du har bommet. Verdien av erfaring kommer når du plukker opp pilen fra bakken og prøver igjen.

Du kan selv bestemme hva pilen skal treffe når du mestrer å spenne buen og la pilen slippes løs gjennom lufta. Alt pilen treffer er et resultat av hvordan du holdt og spente buen.

Det er din pil som må treffe målet, og uansett om andre allerede har en pil stående der, så kan du treffe den og spleise stammen i to slik Robin Hood ville gjort. :)

08.11.10

Interessant spørsmål som jeg ofte stiller meg selv. Det er nå 9 år (tror jeg) siden jeg etablerte fiskeri.no, og siden den gang har det blitt mange nettsteder og blogger. Jeg lever i støpeform med vanlig jobb og inntekt, så alt «nett-arbeid» blir bare fritidskos og ekstra inntekt. Samtidig kan jeg ikke forestille meg at jeg skal slutte med nettsider eller selge/overlate driften til andre. Det blir like rart som om andre skal drive Glabladet (hint). Et nettsted blir lett en del av deg selv og det lever på dine premisser og på grunn av deg.

10.11.10

En må fornye seg selv hele tiden, spesielt på internett, ellers vil bare sidene dø sakte men sikkert.

10.11.10

Har ikke samme erfaring som «Kredittkort Hjelpen», men det kommer kanskje an på hvilken nisje man jobber i.

10. Kim J.
10.11.10

@Kredittkort Hjelpen:
Du kjører en bil til den er tom for bensin. Bilen står derfor stille og kan betegnes som «død». For å komme deg videre kjøper du heller en ny bil istedenfor å fylle på igjen bensintanken. Dette høres helt idiotisk ut! Hvorfor skal du kjøpe en ny bil, når det eneste du trenger er bensinen. Det er ikke noe galt med bilen, motoren etc… Den trenger drivkraft og det nødvendige minimale vedlikeholdet… En bil kan overleve i minst 5 år uten noen stor fornyelse. Alt handler om drivstoffet, og viljen til å kjøre videre med det du har.

10.11.10

Ble kanskje litt misforstått. Mente at en side må fornye seg for å holde seg på topp. Mente ikke at en må legge ned sider etterhvert og starte med nye, så ser ikke helt sammenhengen med den analogien Kim. 5 år på nettet er mye, er jo bare å se hvordan de store sidene har forandret seg med veksten av sosiale medier, web 2.0 funksjonalitet, mobil versjoner, til og med browser størrelse for å nevne noen ting.

12. Kim J.
11.11.10

Jeg ser poenget ditt, og nå har du vært mer spesifikk med ordet «fornyelse», slik at folk forstår deg.:)

Jeg håper også at du forstår nødvendigheten med drivstoffet. Har du nok drivstoff, kan du også fornye bilen din. Uten drivstoff er det heller ikke nødvendig å fornye nettsiden.

13. Magnus II
12.11.10

Hvorvidt man har motivasjon og idealisme til å drive et nettsted (kall det gjerne drivstoff) er nok det viktigste for at et nettsted skal være livskraftig. Det helper lite med integrering av sosiale medier og annet dill-dall (ja, i mange tilfeller mener jeg at slikt er en avsporing) dersom man ikke kan gi leserne det innholdet de forventer å finne. Samtidig er det jo riktig at enkelte store aktører (ala vg.no) må være i forkant for å tilfredsstille sin mangfoldige leserskare og alle behov de har eller kanskje kan få. Det er jo da også et spørsmål om ressurser og kompetanse.

16.11.10

Vi er nok ikke så uenige ser jeg

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere