Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Skinkebiff med kinakål og pesto

Skrevet av Sindre | 24. november, 2010

Dette er første innlegget jeg poster under den siste utfordringen jeg har gitt meg selv: Lage en ny rett (som jeg aldri har smakt eller laget før) hver dag i 30 dager (les mer her). Jeg skrev i det opprinnelige innlegget at jeg kom til å merke disse innleggene med «Sindres kjøkken» eller noe tilsvarende latterlig i tittelen, men jeg fant ut at alle ser det dreier seg om mat og kan selv koble at det har med den nevnte utfordringen å gjøre, så lenge det er et «matinnlegg». Ja, men nok om det!

Første rett ut som jeg aldri har smakt før ble skinkebiff med kinakål og pesto, servert med potetbåter, hentet fra Matprat.no. Mulig jeg har smakt kinakål for lenge siden, men pesto visste jeg ikke hva var engang. Og da jeg først så bildet av maten syntes jeg det så ut som at noen hadde spydd på biffen.

Selv da jeg fant pesto i butikken vurderte jeg å heller prøve noe annet, fordi jeg var skeptisk. Men jeg tok sjansen og fant samtidig litt kinakål, og glemte nesten hele biffen. Det var allerede sent på dagen, så sent at alkoholavdelingen var sperret av, så de hadde ikke det beste utvalget. Jeg endte opp med å velge Edelgris Svineschnitzel fra Gilde.

Under matlagingen støtte jeg ikke på noen store utfordringer. Jeg har laget retter med skinkebiff før, men det der med kinakålen var nytt for meg. Mens jeg sto der og ventet på at kålen skulle koke, spratt jeg opp lokket på pestoen for å lukte… Og ble positivt overrasket. Det hadde en veldig spesiell lukt, som jeg tror må være litt elsk/hat. Enten liker man det eller så unngår man det som pest…o.

Jeg syntes det var noe kjent med lukten, men senere fant jeg ut at det kunne være kattepiss det minnet om. Okey, jeg kommer kanskje ikke til å bruke de mest appetittlige sammenligninger i disse matomtalene mine, men du skjønte vel at det kom til å bli «spesielt» når JEG skal skrive om mat. At jeg taster dette nå er absurd i seg selv. :)

Bare for å betrygge: Retten ble servert uten hverken spy eller kattepiss, og det smakte faktisk veldig godt. Dette var definitivt en ny opplevelse som ganen min satte pris på. Jeg ser frem til å lage denne retten flere ganger og gir den karakter 5 av 6. (PS. Bildet ovenfor er et faktisk bilde av det ferdige resultatet jeg lagde! Det blir litt som en romsonde som har tatt et unikt bilde av en planet, det er sensasjonelt!)

Og så kommer eksperttipset: Sørg for å sile ut alt vannet så godt du kan av kinakålen. Jeg gjorde ikke det, så kinakålen ble litt i overkant slafsete og det ble litt mye vann på tallerkenen. Forøvrig brukte jeg en ny type salt (for meg) på biffen og potetbåtene: Confecta Havsalt. Jeg tror det gjorde sitt for å gi en enda bedre smak enn standard Seltin-salt som jeg er vant til.

En god smaksopplevelse altså, med gode kombinasjoner. Selv etter jeg hadde spist opp og luktet den karakteristiske kattep…esto-lukten på kjøkkenet, ble jeg nesten mer sulten. Bare å glede seg til jeg kan lage denne retten igjen.

Anbefales! (Dette var første retten ut i dette mateksperimentet og jeg har allerede smakt noe nytt jeg likte. Verden er full av positive overraskelser, og jeg gleder meg til å prøve nye smaker… Tror jeg!)

Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 24. november 2010 klokken 11:02 i kategoriene: Inspirasjon, Mat & Drikke, Omtaler, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

24.11.10

Jeg ser absolutt muligheten for at du kan dra inn litt reklameinntekter her Sindre.. Eg mener, det der havsaltet du skriver om kommer til å se en økning i omsetning over hele landet de neste par ukene, og pesto (du nevnte ikke merke) kommer til å være revet bort fra enhver butikkhylle med respekt for seg selv ;)

2. Sindre
24.11.10

Ja, ehm, *kremt*, så amatørmessig av meg. Jeg sjekket akkurat i kjøleskapet nå, og det var Eldorado (den billigste, haha), men den var god den! Kanskje de litt dyrere er enda bedre dog.

Bare synd at disse matvarene ikke har noe affiliateprogram! :P

Dette føler jeg blir en morsom kulinarisk reise. Du har litt å hente på dandering på tallerken, men for all del, det er smaken som teller!
Kokte du kinakålen? Neste gang kan du fint bare vaske den, og spise den «rå», så blir den ikke så vassen.

4. Sindre
24.11.10

Hey, takk for tipset. Jeg kokte kinakålen ja. Smakte litt på den rå og syns den var vel så god da. Så det skal jeg huske neste gang. :)

5. Thomas
24.11.10

De potetbåtene så mistenkelig ut som halvfabrikata fra Hoff. Du jukser vel ikke på kjøkkenet Sindre? Hellstrøm ville ikke bli spesielt happy hvis du ikke lager potetbåtene fra ekte poteter.

6. Sindre
24.11.10

Bra observert, Thomas, for det er akkurat det det er. Jeg så ikke på potetbåtene som «det helt store» her, det er snakk om selve kombinasjonen som utgjør retten. Poenget er at jeg skal lage noe nytt som jeg ikke har smakt før, ikke at jeg skal lage absolutt alt fra scratch. Jeg skal jo tross alt ha tid til å gjøre andre ting under denne utfordringen også. ;)

7. Richard
25.11.10

Artig :)

Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å lage maten fra scratch. Det er ufattelig mye som finnes (evt. ikke finnes) i maten som man aldri tenker over.

Næringsmiddelprodusenter er veldig glad i å ikke fortelle hele sannheten – for da hadde jo ingen kjøpt produktene deres. Skrev et lite blogginnlegg om dette for en god stund tilbake: http://blog.syre.no/2009/05/det-er-ikke-guacamole-i-guacamole-dip/

8. Sindre
25.11.10

Hei Richard! Setter pris på omtanken, og ikke minst innsikten. Leste blogginnlegget ditt og det er sant som du sier… Vi burde bli mer bevisst på hva vi stapper i oss. Apropos vaniljesmaken (som du nevner i innlegget), jeg glemmer ikke den artikkelen jeg leste i Dagbladet med overskriften: «Med en smak av råtten svensk gran«. :D Lurer på om det ville slått like bra an på etiketten? Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg liker smaken av vanilje… eh, råtten svensk gran-is.

Jeg tror nok ikke dere vil se meg lage alt fra scratch med det første, da litt av betingelsen min for å gjennomføre dette eksperimentet, var å gjøre det så enkelt og raskt som mulig. Å lage ting fra scratch krever som regel en del mer kunnskap og det tar litt tid for en kokke-n00b som meg å sette seg inn i det. Men jeg skal ikke utelukke at jeg kan slå på stortrommen ved en senere anledning. :)

9. Kim J.
25.11.10

Ja, nå tenker menn på hvilken olivenolje de trenger istedenfor å bekymre seg over selveste motoroljen til bilen.

[...] Alt i alt syns jeg pitapizzaene ble «ganske gode», men definitivt ikke den samme smaksopplevelsen som ved skinkebiffen, kinakålen og pestoen. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere