Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Sweet and sour… grytegreie

Skrevet av Sindre | 29. november, 2010

Så var det på tide å prøve en smak av Asia.

Faktisk har jeg plenty av erfaring med «Sweet’n Sour»-dipsausen til McNuggets på McDonald’s, men den er jo hundre tusen ganger bedre enn den sære sausen med masse klumper i, fra Uncle Ben’s. Likevel var dette sånn ca. det beste Rema hadde å by på (med sitt alltid like «fantastiske» utvalg, *kremt*).

For å lage denne grytegreien skulle man først skjære «paprika» og sukkererter opp i strimler og hakke «chilien». Jeg husket å kjøpe sukkererter, men fikk ikke med meg paprikaen og chilien. Nå husker kanskje noen at jeg ikke liker paprika, men det er hovedsaklig på pizza. Jeg liker frisk paprika på bagetter og den slags… Og jeg kunne nok under tvil gått med på å kjøpe det til denne oppskriften òg. Men tingen var at jeg samlet sammen 5-6 oppskrifter samtidig, og skulle skrive ned alle ingrediensene som måtte handles inn. Det gikk tydeligvis litt for fort -og ikke helt nøye for seg.

Kjøttet i gryten skulle være svinekjøtt, noe jeg (utrolig nok) klarte å få riktig. Etter å ha brunet det i pannen i «to omganger» og tilsatt salt og pepper, skulle man tilsette «paprikaen» sammen med sukkerertene og «chili»… Til slutt skulle man helle over sursøt saus og «ananas»… (Ananas in my ass!) Her er et bilde av hittil i prosessen:

Og så skulle altså dette mesterverket serveres med ris og salat. Noe jeg hadde. Så, for å oppsummere: Jeg lagde svinekjøtt tilsatt sukkererter, dynket i sursøt saus uten ananas, paprika og chili, men med ris og salat.

Resultatet? (Her er det igjen forresten):

Joda, resultatet var greit nok det. Men du «hører» vel kanskje at jeg ikke virker helt overbegeistret. Altså, foruten et par manglende ingredienser, var den store feilen her å kjøpe motbydelig klumpesaus fra Uncle Ben’s. Men vi snakker Rema her, så hva gir du meg? (Det billigste crappet there is!)

Jeg vet de har bedre utvalg på f.eks. Ica Maxi, men det er ikke overflod av Ica Maxi-butikker i Bergen. Der har jeg i hvert fall tidligere kjøpt en Sweet and Sour-saus som var god og uten all mulig dritt. Ja, jeg tror til og med de hadde klart å stappe ananas-biter oppi Uncle Ben’s-sauseklumpeskvipet. Like motbydelig var det i hvert fall…

Så selv om bildet av den ferdige retten er mat-erotisk nok til å fremkalle lystige safter både her og der, må jeg si meg relativt skuffet over den. Jada jada, manglende ingredienser, bla bla, men dette syns jeg så mye bedre ut enn det var.

Likevel føler jeg kanskje at terningkast 3 av 6 blir for strengt, fordi jeg tror den kunne vært bedre med litt chili, kanskje til og med litt paprika, og klumpefri saus. Så jeg gir den 3/4 av 6. (Vi sier at terningen landet på skeive på et ukeblad eller noe… Ikke kveruler!) :P

Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 29. november 2010 klokken 11:54 i kategoriene: Inspirasjon, Mat & Drikke, Omtaler, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

29.11.10

Jeg er matematiker og greier ikke å la være å påpeke at 0.75 av 6 er meget dårlig for en matrett ;)

29.11.10

Deltidspoker:
3/4 av 6 er vitterlig 4,5!

30.11.10

Ja, som jeg sa, 0.75 av 6…;)

4. vero
30.11.10

Mmmm syns det så godt ut jeg! nå har jeg ikke smakt den sweet and sour sausen der, jeg bruker som regel den som heter sweet chili sauce! Ananas er jo så forbanna godt i matretter syns jeg, jeg bruker det til nesten mye og er det ikke i maten så er det hvert fall lagt til i salaten. :D

30.11.10

Denne serien din bringer jo matblogging til et nytt – og mer humoristisk – nivå. Morsomt å lese om noe som ikke ender med at forfatteren konkluderer med «fantastisk», «gastronomisk», o.s.v. Bruken av halvfabrikater er også påfallende. Det er vel slik de fleste av oss ender opp når maten skal på bordet og tiden ikke strekker til.

6. Sindre
30.11.10

Ja, altså, for meg er dette uansett fremgang. Alle må begynne et sted og jeg begynner gjerne med halvfabrikater før jeg går løs på «the real deal». Men med tanke på din «fiskeri»-bakgrunn, Magnus, så har du kanskje noen gode fiskeoppskrifter…? Bør i så fall være noe enkelt noe. :P

30.11.10

Tja, jeg har rotet mye på kjøkkenet med egenfisket råvare. Hadde det både moro og lærerikt da jeg laget disse sakene: http://fiskeri.no/Tema/Fritidsfiske.htm
Se helst litt nede på siden for å finne «kjøkken»-avdelingen. Tenk å få fiske, leke på kjøkkenet, fotografere, spise og publisere på nett samtidig! Da er de fleste hobbyene ivaretatt. Er selv ingen kokk, men det blir jo sunn og OK mat på bordet av slikt. Du får se om du finner noen tips.

8. Sindre
30.11.10

Det skal jeg sjekke ut. Takk skal du ha. :)

9. Trine
04.12.10

Det så jo ut som en god rett og den er helt sikkert bedre med klumpefri sweet and sour saus fra Ica. Denne skal jeg faktisk prøve i morgen, så takk for inspirasjonen ;)

10. Sindre
04.12.10

Bare hyggelig, Trine, jeg håper jo at leserne skal finne noe inspirasjon i disse rettene!

11. JRE
08.01.11

Sindre: Husker du han som sa at du burde bytte ut matbildene med reklame?

12. Sindre
08.01.11

Ingen har sagt det, JRE. Det var en som sa jeg burde bytte de ut med bilder av klær, sånn at jeg også kunne tjene 120K (som Voe) – haha liksom. ;)

Kommer ikke til å skje, dette er jo et innlegg som handler om mat. Kommer ikke til å ha bilder av hverken klær eller reklame da vettu.

13. JRE
08.01.11

Ja vi mente det samme.. men jeg husket bare litt feil :)
Og ja.. ville vært litt rart med bilder av kjoler og leggbeskyttere i en matomtale. så er enig der altså..
Men jeg tenkte litt på at disse rettene.. kan du ikke lage noe som nærmest ser forfriskende ut? Bare gjør som helstrøm :)

14. Sindre
08.01.11

Ey! Jeg er da ganske fornøyd med disse matportrettbildene om jeg skal si det selv. Jeg er jo ingen proff fotograf og denne retten var heller ikke det beste jeg hadde smakt, men det bildet får likevel magen min til å rumle hver gang. ;)

Uansett – dette var en del av et eksperiment/en utfordring som jeg er ferdig med. Det blir ikke mer matblogging på Glabladet med det første. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere