Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Blir du programmert til fattigdom?

Skrevet av Sindre | 16. desember, 2010

Det sies at hovedpersonen i enhver god film egentlig er deg. Hvordan kan hovedpersonen være deg? Du kan ikke huske å ha boltret deg på et filmsett, gått den røde løperen og bosatt deg i en Hollywood-mansion i det siste, sier du? Vel, hovedpersonen er «deg» fordi du setter deg inn i filmen fra hans ståsted. Du kan relatere til ham og forstå ham. Tenk på det… Dette stemmer med bortimot alle gode filmene du har sett, ikke sant?

Vel, jeg så en video fra Randy Gage som inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Der snakket han om noen av de mest inntjenende filmene noensinne, samtidig som han bragte opp hvordan vi blir programmert av samfunnet gjennom TV, radio, internett, filmer osv. Dette er, som Glabladet-lesere vet, et tema jeg selv har skrevet «en del» om.

Enter Titanic

Titanic var inntil nylig den mest suksessfulle filmen gjennom alle tider. Her møter vi Jack, en livsglad og spontan ung mann, full av energi. Hvorfor er han så happy? Fordi han er fattig og dermed «fri». Han kan gjøre som han vil, og han tror til og med han er kongen av verden, woohoooooooooo!!

Hvordan kom han seg i det hele tatt ombord Titanic? Jo, fordi han vant lotteriet! Han trengte ikke bekymre seg for alt rike mennesker må bekymre seg for som f.eks. bordmanerer og «hva hvis tjeneren blir syk?».

Deretter møter vi Rose. Stakkars Rose er virkelig ikke happy. Hun må jo gifte seg med den onde, rike fyren. Moren sier «du må gjøre dette for familien!!» Hennes utvalgte er en kvalmende, vemmelig, blærete dritt som ingen kunne tenke seg å være.

Hva lærer underbevisstheten vår av dette? Den lærer noe som samsvarer sterkt med de mentale virusene folk flest innehar. Disse virusene kan sammenlignes med datavirus på PC’en som påvirker hele systemet (og det underbevisste sinnet). Noen av de mest velkjente virusene som eksisterer i dag er: Penger er skittent, rike folk er onde, fattige mennesker er glade, osv.

Videre fortsetter historien med bl.a. middagen på første klasse hvor Rose er stuck med alle disse stive, kjedelige rikfolkene som snakker om polospilling mens de sipper brandy og røyker sigar. For ikke å glemme jenten som får smekk på hånden av moren fordi hun ikke vet hvordan hun bruker de 53 forskjellige østersgaflene, osv. :D

Heldigvis kommer Jack til unnsetning og ber henne ned på party-hardy tredje klasse, «og så skal jeg VISE deg hvordan du fester!» Vel nede på tredje klasse møter vi de glade fattigmenneskene som synger og danser, forteller vitser og ler. Jack og Rose danser på bordet og hun har virkelig «the time of her life».

Hva har vi «lært»? Rike mennesker er kjedelige og ikke snille. Fattige mennesker er morsomme og glade! Hvis du vil være snill og glad bør du være fattig. Du bør fortsette å spille Lotto som den eneste måten du har sjans til å bli millionær og oppnå store ting her i livet. For, man kan faktisk vinne! ;)

Videre tryner båten med et isfjell og hva skjer? De rike menneskene ror avgårde i solnedgangen mens de fattige menneskene ble etterlatt bak gitter i den synkende båten. De rike prøver å stjele babyer og bestikke seg inn i livbåtene. De bruker skitne triks for å oppnå ting. Tenk på programmeringen her, folkens!

På tampen av filmen er Rose 183 år gammel og vi ser at hennes fattige barnebarn har tatt seg av henne som en slave, mens Rose har holdt fast på et smykke som sikkert er verdt 40 millioner dollar, som kunne sikret barnebarnet for livet, samt mangfoldige generasjoner… Og hva gjør hun? Mater haiene med det…

Her snakker vi altså nivå etter nivå etter nivå med programmering: Penger er ondskap, rike folk er slemme, fattige folk er glade. Så kan man jo bare tenke seg konsekvensen av dette når den allmenne befolkningen allerede støtter disse synspunktene i underbevisstheten. I denne filmen ble det «bekreftet» og kanskje til og med «spikret fast». Kanskje ikke så rart Titanic ble den mest innbringende filmen noensinne?

Enter Avatar

12 år senere: Regissør James Cameron, som ikke har laget noen filmer siden Titanic, følger opp med Avatar, en film som har nok et hyggelig, underliggende budskap: Det rike, onde firmaet skal voldta og plyndre denne planeten og det stakkars folket for å utnytte dens energikilder for å tjene mer penger!

I begynnelsen av Avatar ser vi at hovedpersonen sitter i rullestol. Han kan få fikset beina og gå som vanlige folk igjen, men han har selvfølgelig ikke penger fordi han har «soldatlønn». Hva blir den gylne løsningen hans? Å jobbe for det onde firmaet, infiltrere den stakkars urbefolkningen og knekke dem, så han kan få fikset beina sine.

Kort sagt følger Avatar i de samme fotsporene til Titanic med programmering som: Profitt er ondskapsfullt, penger er roten til all elendighet, harmoni kan bare oppstå ved å ikke bry seg om penger.

Jeg trenger vel ikke å si at Avatar overtok Titanics førsteplass og ble den mest lønnsomme filmen noensinne. ;)

Ikke misforstå: Jeg elsker James Camerons arbeid. Terminator, True Lies, Titanic og Avatar er alle blant mine favorittfilmer. Men det er viktig å tenke seg om og se filmene med et filter, for å filtrere ut «bullshit»-programmeringen de prøver å drille inn i hjernene våre. Vær bevisst over din underbevissthet – i den grad det lar seg gjøre, og ikke fall for alle de typiske historiene om rike, onde mennesker og fattige, glade mennesker. Vær kritisk og observant så du unngår standard saueflokkmentalitet som du ikke engang vet hvor kom fra, «det bare føles riktig».

Når du har dette kritiske filteret installert kan du fortsatt kjøpe popcorn og kose deg med filmen og ha det moro, men du vil være bevisst over hva filmen prøvde å fortelle underbevisstheten din. Med tanke på at du «er» hovedpersonen er dette filteret en nødvendighet, sånn at du kan relatere med bevissthet og ikke bare blindt la deg rive med.

- «Å være seg selv i en verden som konstant prøver å få deg til å bli noe annet er det største du kan oppnå.» – Ralph Waldo Emerson

Og hva er den egentlige moralen med dette innlegget? Selvsagt at James Cameron er ond fordi han har penger. Hold deg unna ham! :twisted:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 16. desember 2010 klokken 18:18 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Penger, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

1. Sarah
16.12.10

Jeg elsket Avatar men her er du inne på noe! Tror du det er mulig å lage en storfilm med rikdomspredende budksap?

2. Sindre
17.12.10

Hei Sarah! Jeg tror det er mulig å lage filmer som ikke er like fylt opp med negativ programmering. Men det å spille på de vanligste mentale «virusene» skaper tydeligvis de største fulltrefferne, fordi det tiltrekker «folk flest».

3. Petter
17.12.10

Aldri sett det på denne måten. Tror ikke de prøvde å spre budskap om at penger er roten til ondskap. Dette er en historie om grådige folk som mister sin menneskelighet og verdier. Det har kanskje med penger å gjøre men det er menneskene selv som blir onde.

Selvsagt er det mulig å være rik uten å være ond.

4. Sindre
17.12.10

@Petter: Den siste setningen er jeg enig i – det var liksom poenget med innlegget.

Jeg tror du snakker om hvordan du bevisst oppfattet filmen. Jeg oppfattet den mye på samme måte. Det er en historie om akkurat det du sier. Men her snakker jeg om den underliggende programmeringen av underbevisstheten til folk.

Jeg tror ikke James Cameron har en skjult agenda, og jeg liker som sagt hans arbeid, inkludert Titanic og Avatar. Spesielt sistnevnte er en fantastisk fantasifull film. Men vær obs på programmeringen. :)

5. Kim J.
17.12.10

Avatar er en identisk rip-off av Dancing With Wolves der indianerene blir behandlet dårlig av de hvite som de fattige blir behandlet dårlig av de rike. Nå har jeg sagt det!

BLE DU AVATARD?
Ja, selvfølgelig! Du ble revet blind med, men visste du om mennesker som fant livet meningsløst etter Avatar? En endeløs fantasiverden så utrolig full av detaljer. En verden som gav mening, en verden du kunne tenke deg å leve i? Ja, det høres uvirkelig og brutalt ut, men mennesker ønsket å leve videre i Avatar, og klarte ikke å akseptere og finne tilhørighet i den virkelig barske realiteten.

DU KAN OGSÅ STILLE DEG SPØRSMÅLET… BLE DU INCEPTED?
Jepp, det kan godt tenkes, for du ble revet med der også…

I 10 år jobbet James Cameron med Avatar. Budskapen i filmen er at du skal forstå at alle mennesker trenger noe som andre mennesker allerede har. Avatar skulle bli en ny månelanding i filmhistorien, og det ble den. Uendelig summer penger brukt, og uendelig summer tjent. Dessuten ble Ringenes Herre lagt på den samme måten. Tusenvis av datamaskiner, koblet sammen til en enhet, fødte fantasien frem på storskjermen. I Ringenes Herre ver det Den Ene Ringen… Er Peter Jackson også ondskapsfull? Nei, de ønsker bare å gi karaterene i filmene et motiv, og hva er vel bedre enn fattige som trenger penger eller Sauron som trenger ringen sin tilbake?

Jeg vet at du har behov, en sult etter noe, slik som i filmene, og noen ganger velger du å drømme deg bort. Du ser hvordan det ville vært å oppnå noe, og kanskje du vil drømme videre eller våkne opp.

HVA ER PENGER?
Penger er en ytre ressurs skapt av din indre ressurs(kropp og hjerne).

HVA GJØR PENGER?
Penger for deg til å bruke mer penger slik at du må tjene mer penger.

TRENGER DU PENGER FOR Å OPPNÅ NOE?
Ja, du trenger penger for å overleve eller bare leve, men hvis du skal oppnå noe annet så har du allerede din indre ressurs(hjernen og kroppen), og den er hva du trenger over alt annet.

PÅVIRKER PENGER DEG?
Det kommer ann på hvilke ambisjoner du har, men vil du være en rik drittsekk eller bare gjøre de tingene som en rik man kan gjøre på en ydmyk og takknemmelig måte? Penger betyr noe for deg uansett hvor mye du måtte ha på kontoen.

SKYLDER DU PÅ PENGENE?
Ja, det gjør du. Du er fattig, sier du! Hadde du bare hatt mer penger, så ville alt gått så mye bedre. Men jeg sier deg, du trenger ikke være en Upper Class People for å klare å knytte skolissene til en Lower Class People.

HVA SKAL DU GJØRE?
Det eneste du trenger å gjøre er å bruke din indre ressurs. Din hjerne og kropp. Din Jedi-kraft om du vil. Du har den samme maskinvaren som andre mennesker, Rik eller fattig, men dogg forskjellig programvare.

Og til slutt, hvis du virkelig vil se en mann som bruker programvaren sin for å prøve å skyte en elefant, så bør du se White Hunter, Black Heart, og hvis penger er alt for deg, se Wall Street-Money Never Sleeps…

Men seriøst til slutt, så må du aldri glemme din indre ressurs, og hugs at den er alt du noengang trenger for å skaffe deg alle de ytre ressursene du måtte ønske deg. Du skal si til deg selv:

I HAVE THE POWER—–HE-MAN

6. Sindre
17.12.10

Okey, Kim J, denne kommentaren mistet jeg en god del hjerneceller av å lese. Kan du kort oppsummert, gjerne i én setning, si hva som var poenget ditt? :)

7. Kim J.
17.12.10

Tja, poengene mine er listet opp i flere avsnitt.

Det viktigeste poenget er dette:
Du trenger ikke penger for å oppnå noe. Du har allerede en hjerne og en kropp og med den kan du oppnå så mye mer!

Med andre ord, du kan programmere deg selv til å være ond eller god, uavhengig av pengene!

8. Sindre
17.12.10

Herlige poenger, Kim. - «Du trenger ikke penger for å oppnå noe. Du har allerede en hjerne og en kropp og med den kan du oppnå så mye mer!»

Dette har jeg også skrevet om, i «Trenger man penger for å lykkes?«.

9. Naina
18.12.10

Nå er det en kjent sak at vi som kropper, altså homo sapiens, er 100% programmerbare. Dette gjelder enten vi programmerer oss selv, programmerer hverandre, blir programmert under smerte/bevisstløshet eller programmeres av samfunnets generelle vedtatte sannheter. Og det gjelder enten det handler om bevisst eller ubevisst programmering, enten det er gjennom erfaring eller overbevisning. Med tanke på at over 90% av tankene våre ikke er våre egne, altså at de ikke er skapt av oss selv, men er gjentagelser av programmerte ord og setninger fra underbevisstheten, så skal det ikke så mye til å styre en hel befolkning dit man vil. Det er bare å trykke på de rette knappene.

Skal en film bli en kjempesuksess, må den gjenspeile den generelle overbevisning størsteparten av publikum har på markedet, og med tanke på at størstedelen av befolkningen ikke er rike, vil det vel for de fleste være nærliggende å føle en viss tilfredshet ved tanken om at det ikke er så fantastisk å være rik allikevel. Med andre ord, å trykke på jeg-er-fattig-men-de-rike-er-ikke-bedre-enn-meg-knappen, er et godt utgangspunkt for å få kassasuksess med en storfilm.

Jeg skulle gjerne snakket om menneskesinnet og programmering i TIMESVIS, Sindre. Hvis bare folk hadde visst den egentlige sannheten, da ville alt sett annerledes ut for oss alle sammen.

10. Kim J.
20.12.10

@Naina:
Filmer bør inspirere mennesker, og gjøre dem utilfreds. Uansett!

Og hvordan ville sannheten forandret noe, og hvordan fremstår sannheten i dag?

11. Naina
21.12.10

@Kim J.

(Den første setningen din forsto jeg ikke helt…..bør vi inspireres til utilfredshet?)

Den som lærer sannheten å kjenne, kan programmere sitt genetiske sinn (kroppens sinn på cellenivå) på det underbevisste plan etter eget ønske. Samtidig vil han/hun ha større kontroll over hva som programmeres fra eksterne kilder, man blir mer bevisst og får større kontroll over seg selv og sitt eget liv. Det handler om å bruke sitt identiske sinn til å programmere sitt genetiske sinn på en optimal måte, i stedet for å bli ubevisst programmert via sanseinntrykk, og dermed styrt av programmering man ikke egentlig ønsker og som ikke er optimal for ens egen og andres livsutfoldelse.

Hvordan sannheten fremstår i dag? Vel, den endelige sannheten som er over alle sannheter, er at det som er sant for deg, er sant for deg. Så det er i grunnen helt opp til deg om du vil lese det jeg skriver som noe interessant du ønsker å vite mer om, eller om du vil lese det som noe «crap» som ikke angår deg :-)

12. Kim J.
22.12.10

@Naina

La meg se om jeg har fått dette riktig, det du prøver å fortelle meg er at du bør lære deg å være bevisst for å kontrollere programmeringen etter eget ønske. Sannheten er altså hvordan livet og verden fremstår for deg, og hvordan du ønsker å programmere deg videre.

(Jeg er allikevel usikker på hva du mener med identisk og genetisk?)

For å skape en optimal livsutfoldelse, ved hjelp av programmering, bør du hele tiden bli inspirert til utilfredshet. Dette vil skape en ustoppelig syklus mot din egen midlertidige versjon av perfeksjonisme.

13. Naina
23.12.10

@ Kim.

Det GENETISKE sinnet er genetisk, altså det tilhører kroppen homo sapiens på cellenivå, og er også det sinnet som er programmerbart. Det IDENTISKE sinnet er DEG uavhengig av kroppen din, på et mer kreativt og åndelig plan.

Når du lærer hvordan kroppen og underbevisstheten programmeres, har du større kontroll over dine egne handlings- og tankemønstre, og dermed større kontroll over livet ditt. Du forstår f.eks. hvordan medier programmerer deg, og kan skille mellom programmering du aksepterer og ønsker bevisst, og programmering du vil unngå. Dessverre går størstedelen av befolkningen rundt i en døsig eksistens hvor de ubevisst blir programmert fra eksterne kilder uten å analysere programmeringen de blir utsatt for.

Jo større innflytelse det IDENTISKE sinnet har i din bevissthet, jo mindre er du tilbøyelig til å feile i dine valg i livet, og du får mer kontroll over deg selv og livet ditt. Jo større innflytelse programmering fra det underbevisste GENETISKE sinnet har i din bevissthet, jo mer er du tilbøyelig til å feile og miste kontrollen over deg selv og livet ditt.

Når det gjelder å finne drivkraft i utilfredshet, følger jeg deg dithen at du mener man alltid må ønske seg mer for å komme videre i livet, og at selvtilfredshet medfører latskap og stagnasjon. For meg har ordet ”utilfreds” en annen betydning, og handler mer om at man aldri vil føle livsglede fordi man aldri har nok å glede seg over. Om du ikke kan være glad og takknemlig for en hundrings i lomma di i dag, vil du heller ikke bli glad og takknemlig om du får en million på banken i morgen. Du vil alltid føle at du mangler noe, og det i seg selv er en negativ følelse som reduserer ens livskvalitet. Det hele handler vel om hvordan man definerer ordet ”utilfreds”.

Dessverre blir vi ofte bombadert med det moralske i å nøye seg med lite, og ikke kreve noe mer enn det man får. Det er som om det ligger en prestisje i å arbeide hardt gjennom et langt liv for en slikt og ingenting, og man finner også dette igjen i Bibelen som opphøyer fattigdom som noe rensende for sjelen.

14. Kim J.
26.12.10

@Naina

Både hjernen og kroppen er deg. Kroppen sanser det eksterne, og sender det videre til din hjerne som elektroniske signal. Hjernen oppfatter, behandler og beslutter signalene i hjernen, og hjernen regulerer de videre handlingene til kroppen.

Når du mottar kjente signal, starter kjente prosesser.
Når du mottar nye signal, kan nye prosesser utvikle seg internt i deg.
Når du utvikler deg, vil du sanse, oppfatte, beslutte og handle annerledes.

Alle prosesser i deg er en forigling.

(En forigling er et styringssystem som gir utfall basert på årsak og handling, på engelsk kallt cause & effect.)

En statisk forigling vil gi et statisk utfall. Et mer dynamisk styringssystem vil gi et mer dynamisk utfall. Det er best å kombinere dette.

Du bør være statisk, og dynamisk utvikle videre til en bedre statisk deg!

Det handler som å være statisk optimal, glad og takknemlig, og dynamisk inspirert og utilfreds, men du er statisk, og utvikler deg dynamisk.

15. Kim J.
26.12.10

@Naina

God jul:)
Jeg forstår, og er enig i det du skriver, men som i alle andre ting er det alltid et men…

Kroppen og hjernen er deg. Kroppen sanser den eksterne verden og sender elektriske signaler til hjernen. Hjernen oppfatter, beslutter og regulerer de videre handlingene til kroppen.

Når du mottar kjente signal, starter kjente prosesser.
Når du mottar nye signal, kan du utvikle deg nye prosesser, og du kan komme til å sanse, oppfatte, beslutte og handle annerledes.

Hjernen og kroppen kan utvikle nye prosesser individuelt, og når begge påvirker hverandre er sjansen størst for at nye prosesser blir skapt.

Alle prosesser er en forigling.

(En forigling er utfall basert på årsak og effekt. Også kallt cause & effekt. Foriglingen viser hvordan prosesser er bundet sammen til et styringssystem.)

En statisk forigling, gir statiske utfall.
En mer dynamisk forigling, gir mer dynamiske utfall.

For en optimal deg, må du være statisk og utvikle deg dynamisk.
Det handler som å være statisk takknemlig, glad, perfekt, dyktig og utvikle deg dynamisk inspirert og utilfreds til den uendelige bedre deg!

16. Naina
27.12.10

@Kim

Vi er på samme bølgelengde her. Hjernen er kroppens viktigste verktøy, og er en del av kroppen som du sier. Liker godt det du skriver, det er meget godt skrevet og forklart.

Takk for en god samtale, ønsker deg fortsatt GOD JUL og GODT NYTT ÅR :)

17. Kim J.
27.12.10

Takk:)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere