Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvor mange ord har du skrevet på bloggen din?

Skrevet av Sindre | 15. desember, 2010

Mange ganger har jeg lurt på hvor mange ord jeg faktisk har skrevet på denne bloggen. WordPress teller hvert ord i hvert individuelle innlegg men jeg fant aldri en måte å se antall ord sammenlagt i alle innlegg. For over et år siden leste jeg en eller annen blogg (husker ikke hvilken) som viste en detaljert oversikt over statistikken. Blant annet telte den antall ord på hele bloggen i innlegg og kommentarer, gjennomsnittlig antall innlegg og kommentarer og mye mer.

Lenge gikk jeg rundt som en hodeløs Twitter-fugl og prøvde å finne ut hvordan man kunne skaffe seg denne oversikten. Var det en funksjon innlagt i selve WordPress eller trengte man en plugin? Etter å ha leitet grundig i WordPress-installasjonen min kom jeg frem til at det ikke fantes noe slikt, og at det derfor måtte være en plugin.

Og for noen dager siden fant jeg endelig ut hvilken plugin det var:

Blog Metrics

Denne pluginen kalkulerer følgende:

  • Gjennomsnittlig antall innlegg pr. mnd.
  • Gjennomsnittlig antall ord pr. innlegg
  • Gjennomsnittlig antall kommentarer pr. innlegg (ekskludert mine egne kommentarer)
  • Gjennomsnittlig antall trackbacks pr. innlegg
  • Gjennomsnittlig antall ord i kommentarer
  • Samt fullstendig statistikk over antall ord i innlegg, kommentarer, trackbacks og mye mer

Slik ser «Full Stats» ut for Glabladet

Av denne oversikten kan jeg lese at Glabladet i gjennomsnitt poster drøye 14 innlegg hver måned. Det tilsvarer nesten ett innlegg annenhver dag. Antall ord pr. innlegg er i snitt 935, og hvert innlegg får i snitt 11 kommentarer og én trackback.

Antall skribenter ser ut til å være 3, men det er fordi mine tidligere skribenter Ole og Jonas sine kontoer ikke er slettet enda. Jeg har slettet Camilla og Melissa sine (innleggene består fortsatt, de er bare postet som gjesteinnlegg under min egen bruker).

Når det gjelder antall ord i innlegg (før dette innlegget ble skrevet), kan man se at jeg har skrevet 449859 ord på bloggen. Ta dette innlegget med i beregningen og vi nærmer oss 450000 ord. Det er nok til å fylle 9 bøker!

Når det gjelder antall kommentarer i følge denne statistikken, fremstår tallet som 5271. Dette tallet er egentlig 6475, men mine egne kommentarer er ikke medregnet i listen. Av dette kan vi regne ut at jeg selv har skrevet 1204 kommentarer på Glabladet (jeg er en av de bloggerne som faktisk deltar aktivt i diskusjoner og besvarer spørsmål når jeg kan). ;)

Ser vi på antall ord i kommentarer skjer det noe interessant. Noe jeg faktisk måtte gni meg i øynene for å dobbeltsjekke første gang jeg så det. I kommentarfeltet ligger antall ord sammenlagt på 478817! Det er mer ord i kommentarfeltet enn i selve bloggen!

Ved nærmere ettertanke er ikke dette så rart og ganske logisk. Glabladet genererer diskusjoner og meningsytringer, interessante tilbakemeldinger og masse ekstra verdi i form av kommentarer. Det er akkurat sånn det burde være.

Jeg er ikke sikker på om antall ord i mine egne kommentarer er medregnet her. Hvis ikke, er tallet enda høyere. Så takk til alle Glabladets kommentatorer som faktisk klarer å skape mer liv på Glabladet enn jeg gjør selv. Det er en god sirkel som begynner med meg og fullføres hos dere! :)

Så, last ned Blog Metrics du også! Pluginen er helt gratis og gir deg en interessant oversikt som kan fortelle deg mer enn du visste fra før, og dermed kanskje gi deg noen overraskelser!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 15. desember 2010 klokken 18:16 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Generelt, Inspirasjon, Omtaler, Teknologi,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Mats
15.12.10

Bra påfunn men har du noen kilde til hvor mange ord det er i en gjennomsnittlig bok? Siden du nevner at du har skrevet nok til å fylle 9 bøker :)

2. Sindre
15.12.10

Ja, jeg sjekket opp i dette mens jeg skrev innlegget. Her er kilden jeg brukte.

Det ser ut til at 50-60,000 ord er et godt utgangspunkt for en gjennomsnittlig bok, og med 450,000 skrevne ord på Glabladet tilsvarer det ca. 9 bøker.

Tar man med alt jeg har skrevet i kommentarer (og sider) kan det godt hende antall ord jeg har skrevet på Glabladet kommer opp i det dobbelte, altså nærmere millionen. I Blog Metrics-telleren regnes ikke mine kommentarer med i oversikten over antall kommentarer (fordi de er skrevet av «admin»), så jeg regner ikke med de har tatt mine kommentar-ord med i beregningen som tilsier 478,817 ord i kommentarer. Det er det eneste minuset med pluginen – det burde vært en egen oversikt for dette også. Kanskje det kommer i senere oppdateringer.

3. Sindre
15.12.10

Her er statistikken etter dette innlegget og disse kommentarene er skrevet:

Ord i innlegg: 450,541
Antall kommentarer: 5,272
Ord i kommentarer: 478,847

Da trenger vi ikke lure mer. Mine kommentarer medregnes ikke hverken i oversikten over antall kommentarer eller ord i kommentarer. Det er 30 ord i kommentaren til Mats og det er 30 flere ord i kommentarer nå enn da jeg skrev innlegget. Dermed er det ingen tvil om at mine egne kommentarer her på Glabladet utgjør flere hundre tusen ekstra ord som jeg foreløpig ikke har noen statistikk over.

Forøvrig har jeg nå kommet over 450,000 ord i innlegg! Woohoo, la oss sprette champagnen! ;)

[...] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik, www.Glabladet.no. www.Glabladet.no said: Jeg har skrevet nok innhold til å fylle 9 bøker. Finn ut hvor mye du har skrevet: http://bit.ly/dJphoK (på WordPress-bloggen din). [...]

17.12.10

Meget nyttig innlegg og jævla kult plugin! Jeg digger slik statistikk og det er veldig kult å ha en enkel måte å kunne følge med på dette på:)

Nå som ebøkene kommer for fullt blir det helt sikkert lettere å bli publisert. Da kan du samle dine beste innlegg innen f.eks selvutvikling og utgi det som ebok.

Om du skriver på engelsk kan du også utgi dem på Amazon Kindle. Selv har jeg nylig utgitt en god gammeldags paperback på Amazon Self Publish. Jeg overpriser den i papirutgave slik at de som kjøper ebok-utgaven føler de får en veldig god deal…:)

6. Sindre
17.12.10

Meget gode forslag, Altiblogg! Jeg har skrevet mye her på Glabladet som faktisk kunne egnet seg til å gi ut i bokformat. F.eks. samle selvutviklingsartikler om et spesifikt tema innen samme perm (så folk slipper å lese om blogging og ville utfordringer jeg gir meg selv, og andre rare ting jeg skriver om på Glabladet.)

Det er uendelig med muligheter hvis man bare tenker seg om. :)

18.12.10

Japp, det er mange muligheter. Jeg registrerte nettopp domenenavnet adamsandler.org som et lite eksperiment:) Sjekket en liste over a-kjendiser og fant ham og viggo mortensen med ledige .org domener.

270 000 søk «in quotes» søk per måned på Adam Sandler. Planen er å ranke bloggen raskt og enkelt opp mot hans originale .com og deretter kontakte ham å tilby ham å kjøpe den eller selge den på flippa om han ikke er interessert…:)

Jeg er på konstant utkikk etter «the million dollar idea». Man må bare tenke utenfor boksen så mye som mulig. Slik som han som startet den siden hvor han solgte 1 million pixler for 1 dollar per og ble millionær raskt…

Internett har et enormt pengetjeningspotensial og det vil bare bli mer og mer fordi alt utvikler seg… Internett markedsføring er moro også med alle de sinnsyke og ville overskriftene folk lirer av seg:)

8. Bjarte
29.12.10

Takk for tipset! :)

[...] Det tar tid å vokse et bloggpublikum. Det har tatt meg 3 år å nå 1000 RSS-abonnenter. Det tok over 2 år å få 11 kommentarer pr. innlegg i snitt. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere