Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kylling i pita (NAM!!!)

Skrevet av Sindre | 09. desember, 2010

Dette var litt av det jeg håpet skulle skje ved å kjøre dette eksperimentet. Jeg håpet at jeg skulle komme over nye, fantastiske smaker som jeg aldri før hadde opplevd. Og kylling i pita var jammen meg saker!

Nå tenker du kanskje: «Tsss. Kylling i pita. Så originalt.» Men selv om idéen om å putte kyllingbiter oppi et pitabrød neppe krever Einstein-IQ, var det noe med kombinasjonen av alle ingrediensene i nettopp denne oppskriften som gjorde retten helt fantastisk. :)


Dette skjærebrettet har sjeldent vært mer fargerikt!

Her er oppskriften for 2 personer. Men egentlig er dette oppskriften for én person, fordi dette er så godt at du umulig kan stoppe etter bare ett pitabrød! Anyway, lag til så mye du vil. Dette er i hvert fall den opprinnelige oppskriften beregnet for 2 personer:

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss rapsolje til steking
  • ½ stk gul paprika
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk vårløk
  • 2 stk pitabrød
  • 1 dl matyoghurt
  • ½ pose tacokrydder
  • 2 stk salatblad

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer.

2. Stek kyllingbitene på middels varm panne med litt olje. Tilsett paprika og vårløk, dryss over tacokrydder og rør inn creme fraiche. Bland alt godt og la det bli gjennomvarmt.

Fyll kyllingblandingen og et salatblad i varme pitabrød. Det smaker godt med mer salat ved siden av pitaen.

Kilde: Matprat.no

Takket være at det står «matyoughurt» i oppskriften og «Creme Fraiche» i fremgangsmåten, klarte jeg selvsagt å kjøpe begge deler. Jeg mener å huske at jeg endte opp med å bruke matyoghurt (og at den var fra Tine) i denne oppskriften. Uansett spiller det sikkert ikke så altfor stor rolle.

Jeg hadde ikke sånn tacokrydderpose som følger med i «kit’en» når du lager taco, men jeg hadde tacokrydder fra Hindu. Jeg vil tro at den fra Hindu er litt mer konsentrert, men jeg tok sjansen og helte over en god dose oppi matyoghurt-vårløk-gul-og-rød-paprika-kyllingblandingen min. Jeg lot det småputre ganske lenge etter at det var «ferdig».

God damn it altså. Dette var så godt. Jeg gleder meg til å lage det på nytt i morgen (det er litt over en uke siden jeg opprinnelig hadde det). Så dette blir faktisk andre terningkast 6 på rad. Den pestomarinerte ytrefileten fra forrige innlegg fikk også 6, men da jeg lagde den på nytt forrige helg, var den faktisk ikke like god som første gang, selv om den fremdeles var veldig god. Så spørs om ikke den ytrefileten fortjente 5+, eller så er det bare mine kokkekunnskaper som er ustabile (jeg er veldig perfeksjonist når det kommer til matlaging – kanskje derfor jeg hater det!)

Her er bildet igjen. Nyt synet, bli sulten og lag det selv, i dag!!!


Smaken minnet om noe du kunne fått på en kebabsjappe, bare mye bedre!

Dette innlegget var en del av serien “Sindre lager retter han ikke kan“.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 09. desember 2010 klokken 13:23 i kategoriene: Inspirasjon, Mat & Drikke, Omtaler, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

1. vero
09.12.10

Ååååh, det der ser ut som en ehhh.. oral/munnlig orgasme! haha! det skal jeg absolutt prøve ut 😀 jeg har ikke lagd det på den måten tidligere, men det ser helt himmelsk ut.

2. Sabai
10.12.10

Så ikke så verst ut det der nei :-) Om du liker litt sterk mat vil jeg anbefale deg å prøve deg på Thaimat.

3. Sindre
10.12.10

Hallai, Sabai! Forslaget tatt til etterretning. Jeg liker litt sterk mat, nemlig. 😉

4. Cathrine
04.01.11

Det der så faktisk deeealishes ut!!!!

5. Bingo
20.02.11

Aaah, beklager Sindre.. Jeg klarte ikke å lese innlegget.

Jeg ble nemlig så forbannet sulten! :p

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2017 | >> Personvern | >> Disclaimer |