Pestomarinert ytrefilet
Skrevet av Sindre | 04. desember, 2010Min lille erfaring med marinert mat har ofte vært at det kan ødelegge smaken. Men jeg bestemte meg for å gjøre et unntak og se om det f.eks. kunne være godt med noe så sært som pestomarinert ytrefilet.
Pesto var en hyggelig overraskelse i den første retten i denne utfordringen, så jeg var positivt innstilt. Og jeg gidder ikke holde på spenningen engang, det VAR faktisk sabla godt. Her er hva jeg gjorde:
Biffen skulle marineres i 2-3 timer før steking, så jeg fant frem en plastpose. Selv om jeg først tenkte i retning av Rema-poser, fikk jeg en åpenbaring fra oven om å bruke sånne små, gjennomsiktige poser i stedet. Og hvem kan vel stå imot Guds vilje?
Jeg tok biffen oppi plastposen og fylte deretter på med to teskjeer pesto på hver side av biffen, som jeg smurte utover for å dekke. Til slutt sprutet jeg sitronsaft oppi. Aner ikke hvor mye jeg tok, men jeg sparte ikke på kruttet, samtidig som jeg ikke druknet biffen i sitronsaft heller.
Så var det bare å vente i 2-3 lange, sultne timer. Jeg var dum nok til å slikke pestoteskjeen, så jeg hadde «gleden» av å ha den smaken i munnen gjennom hele ventetiden. Jeg kan trygt slå fast at pesto egner seg best som tilbehør til mat.
Så snart tiden var inne, stekte jeg biffen på sterk varme. Det så litt ut som jeg prøvde å steke en muggen biff, men heldigvis er korttidshukommelsen min fortsatt så tilstedeværende at jeg husket hva jeg selv hadde utsatt den for bare noen timer tidligere.
Jeg serverte med det som i kommentarfeltet omtales som «halvfabrikata fra Hoff» – nemlig ikkehjemmelagde potetbåter. I tillegg dynget jeg på med litt ekstra pesto ved siden av. Jeg boikottet selvsagt «pastasalaten» de anbefalte i den opprinnelige oppskriften. Blæh… pasta…
Resultatet av det hele ble en himmelsk smak, enkelt å lage og funker bra som lørdagsdigg. Selve biffen smakte ikke like sterk pesto som pesto alene smaker, og blandet med sitron ble det en unik smaksopplevelse av de gastronomisk-kulinarisk-astronomisk-orgasmiske sjeldenhetene.
Terningkast 6!
Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.
Del på Twitter | Del på Facebook | Send til en venn | Skriv ut
Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 04. desember 2010 klokken 14:02 i kategoriene: Inspirasjon, Mat & Drikke, Omtaler, Selvutvikling,
Jeg har laget potetbåter mange ganger med den fremgangsmåten du skriver (30 min. og ikke 20!). Poenget med dette eksperimentet er å prøve nye retter/tilberedninger… Ikke å lage alt fra scratch!
Liker at du gjør det på din måte – og gir beskjed om hva som er godt (eller ikke godt), samtidig som det ikke er for tungvindt eller vanskelig å lage.
Jeg liker jo å fiske fisken selv, men kan ikke skryte på meg å ha jaktet på okse eller plukket potetene jeg bruker. Det meste av råvarene/ingrediensene er jo på en eller annen måte høstet, foredlet og/eller gjort delvis ferdig av andre.
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
hoff potetbåter? Er da ikke noe vanskelig å lage potetbåter, du bare skjærer noen poteter i båter, legger de i et ildfast fat, litt olje og salt over og stek i 20 min i ovnen på 225 grader. billigere og bedre enn de fra hoff.