Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan gjøre rom til nye opplevelser i ditt liv

Skrevet av Sindre | 10. januar, 2011

Er du en av dem som føler at du sitter fast i en situasjon du ikke kommer ut av? Du har kanskje idéer om hvordan du kan ta livet til det neste nivået, men du klarer bare ikke å komme deg dit – selv om du vet hva du bør gjøre? I så fall har jeg et tankeeksperiment til deg…

Tenk deg at vår fysiske verden fungerer på samme måte som den gamle Windows-skraphaugen din. Du vet hvordan den klikker når du prøver å kjøre flere programmer samtidig? Du vet hvordan timeglasset kommer frem og alle maskinens ressurser brukes på én gang for å håndtere dine forespørsler? (Du vet kanskje aller best hvordan du klikker pga. den fordømte ventetiden… Men det er en annen historie.)

Når vi har mye rot og mange distraksjoner i livet, fungerer vi ofte på samme måte. Ting går tregere, mindre blir gjort og det blir vanskelig å fokusere. Hva hvis verden fungerer som en simulasjon med begrensede ressurser, på samme måte som en datamaskin? Hva hvis hver våre individuelle liv styres av en datamaskin… akkurat nå? (Selv om du ikke tror det, heng med videre!)

Tenk på det… Har du ikke vanligvis mer overfladiske og mindre dype opplevelser og samtaler på offentlige steder med hundrevis av andre mennesker? Har du ikke som oftest de dypeste samtalene når du er alene med en annen person i et enkelt rom?

Det krever mer ressurser for simulasjonen når du befinner deg på et offentlig sted. Hvis du fyller livet ditt med rot i noen som helst form, som f.eks. mange mennesker og bygninger, kan det tenkes at du ofte har mer overfladiske opplevelser? Hvis du har en utilfredsstillende jobb eller et forhold du føler deg fastlåst i, etc, kan det tenkes at du kaster bort dataressurser som kunne vært brukt til å simulere et rikere liv?

Mange har opplevd at når de boikotter ting i livet som ikke inspirerer dem, skapes det et midlertidig tomrom som ganske raskt fyller seg med nye opplevelser. Kanskje har du hørt denne frasen før: «Når en dør lukkes, åpnes en annen». Når du stenger av et område i ditt liv og sier «nok er nok», frigjør du dataressurser til å berike simulasjonen din på andre måter.

Hva hvis vi antar at livets datamaskin konstant kjører på full kapasitet? Du kan ikke legge til noe nytt før du sletter noe gammelt… La oss ta et eksempel: For noen måneder siden gjorde kjæresten din det slutt med deg. Du har ikke helt kommet over det, og «tviholder» på ting som minner deg om vedkommende. Det kan være gjenstander eller bare det å spionere på Facebook-profilen hennes/hans. Hva hvis du slutter med disse uvanene og kvitter deg med alle fysiske minner? Som regel er det akkurat det som skal til for å «åpne døren» til å la en ny person komme inn i ditt liv. Men så lenge du ikke klarer å legge det bak deg, gjør du det umulig for datamaskinen å simulere noen nye opplevelser i dette området av livet.

Hvis du vil kjøre noen nye programmer som f.eks. et nytt forhold eller en ny karriere, må du først avslutte noen programmer du allerede kjører. En av de letteste måtene å gjøre dette på (midlertidig) er å gå til et enkelt, stille og rolig sted, hvor du kan være litt alene. En annen ting du kan gjøre er å fysisk kaste ut eller gi bort ting du ikke trenger. Hvis noe er tilstede i livet, men ikke bidrar med noe av verdi, kaster det bort dataressurser. Du ber livets datamaskin om å fortsette å gjengi det. Hvorfor kaste bort ressurser?

Simulerer virkeligheten din det du vil at den skal simulere? Hvis svaret er nei; slett det du ikke lenger vil at den skal simulere. Du har mer kontroll over simulasjonen enn du tror. Kryss vekk de uønskede programmene sånn at du kan få tilbake ressursene til å skape det du ønsker. Det er mye bedre enn å sette en intensjon om hva du vil ha, bare for å la virkeligheten respondere med et timeglass-ikon. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 10. januar 2011 klokken 19:16 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Samliv, Selvutvikling, Sjekking & Dating,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. ithil
10.01.11

Veldig interessant å lese, og veldig lett å forstå. For å kunne komme seg videre, er man alltid nødt til å gi slipp på det som har vært. Hvis man ikke gjør det, blir det altfor mye bagasje å dra med seg :) Det er mye fokus på det i buddhismen, at man ikke kommer seg videre om man klamrer seg til «tomme» ting og følelser.

2. Johanne
13.01.11

Her snakker vi synkronitet! Dette definerer noe jeg må ta tak i akkurat nå… Takk for fantastisk innlegg!

3. picxx
14.01.11

Tror jeg må være styrt av en datamaskin ja, for det ble system failure her før jeg hadde kommet meg halvveis gjennom posten din.
Stort sett skriver du da gode og lettforståelige poster, men denne greide (gadd) jeg rett og slett ikke komme meg gjennom ;)

14.01.11

Innlegget handler vel i stor grad om å prioritere. For å komme videre (vokse/utvikle seg) blir det da nødvendig å nedprioritere noe for å få plass til nye opplevelser/vekst.

5. Kim J.
16.01.11

Dette høres ganske enkelt ut, ikke sant? Det tenkte ihvertfall jeg…

Hvis du bestemmer hva du virkelig vil i livet, så vil du velge å gjøre det istedenfor noen av de tingene du gjør akkurat nå. Mens du tenker på tingene du vil gjøre i livet ditt, burde du være mer begeistret og optimistisk.

Og du ville tenkt at å få de tingene du virkelig vil ha, krever en del arbeid, men er ikke så vanskelig som det høres ut som, og selv om det var ganske vanskelig, så ville du fortsatt prøve å forandre livet ditt.

Å sette av tiden som skulle få alle tingene til å skje virker logisk. Hvis du jobber litt hver eneste dag mot livet du vil ha, så ville du til slutt komme der.

Du ville satt deg mål for de tingene du ville ha, eller et liv du ville leve.

Du ville sluttet å nøle fordi dette er ting som motiverer deg.

Du ville vært mer produktiv fordi du nyter å gjøre de tingene som kreves for å få deg til et lovende drømmeland.

Du ville funnet det lett å håndtere tiden din, fokusere på oppgaven, være i stand til å skubbe til side daglige forstyrrelser i livet fordi dette er valg du tar, fullstendig ut ifra din egen fantasi, tanker, behov og interesseer. Ingen forteller deg hvor du skal gå eller hva du skal gjøre eller hvordan du skal gjøre det.
Det virker logisk.

Så du begynner å planlegge og organisere livet ditt og fyller inn dagene så du vet hva du kommer til å gjøre i ukene fremover.

Du setter av tid mot det livet du vil skape, eller kanskje du skaper ditt eget levebrød istedenfor å være et hamster som løper i noen andres hjul.

Det burde fungere.
Desverre gjør det ikke det.
Du gjorde alle de tingene som virket logisk, men det virket ikke.

Hvorfor? Fordi du lever fra lønning til lønning som hamsteren i hjulet! For å leve livet du vil, må du se livet slik det egentlig er!

6. Anita
18.01.11

Takk for en flott artikkel :)

[...] Fysisk rot har litt den samme effekten som mentalt rot. Når man har for mange bekymringer i hodet, i flere livsområder, tenker man ikke klart. Det blir vanskelig å fokusere, og det ender som oftest i stagnering. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere