Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

5 latterlige tips for å unngå søvnproblemer

Skrevet av Sindre | 28. februar, 2011

Sliter du med å sove? Jeg vet at dette er et problem for mange. Hvordan jeg vet det? Fordi Facebook oversvømmes av sytestatuser som går på akkurat dette. «Sukk, sov bare 3 timer i natt. Noe er seriøst galt bla bla bla». Vel, siden folk syter og klager over slike ting til sine venner fremfor å gå til kvalifiserte eksperter med sine problemer, skal jeg her presentere noen tips som gjør at jeg nesten aldri har problemer med å sove – selv om jeg overhodet ikke har noen utdanning innen feltet, og mine råd derfor på ingen måte må tolkes som profesjonelle råd fra en fagperson.

Anyway, here goes…

 1. Snu døgnet

  Allerede her bør jo alarmklokkene (pun intended) begynne å ringe. Her kommer jeg med et tips som 99% av saueflokken ikke kan følge – nettopp fordi de er A4-sauer. De har vanlige jobber og må stå opp tidlig av den grunn. De kan selvfølgelig ikke snu noe døgn.

  Greit nok, men det å snu døgnet har funket veldig bra for meg. Om natten er jeg mer kreativ og produktiv. Etter en lang natt, som ofte varer til morgenkvisten, har jeg aldri problemer med å sovne relativt kjapt, og jeg sover godt også – til langt ut på dagen. Det at jeg jobber/er våken til jeg er så trøtt at jeg «vet» det er på tide å sove, gjør dette til en enkel sak for meg.

  Men hva kan du gjøre hvis du ikke har mulighet til å snu døgnet? Vel…

 2. Hold deg våken så lenge du kan, før du legger deg

  Wow, enda et fantastisk tips! Det jeg vil frem til her, er at hvis du står opp grytidlig hver morgen, hold deg våken i strekk, helt til du legger deg for kvelden. Ikke sov noen middagslur eller andre former for miniblunder. Vær så aktiv som mulig i denne våkenperioden – gjerne sånn at du får anstrengt deg både fysisk og psykisk. På denne måten vil du være trøtt både i kroppen og i toppen. Og i snoppen, noe som bringer meg inn på neste punkt…

 3. Ha sex (med deg selv eller noen andre)

  Selv ikke den mest diplomtapetserte professor kan ha noen reell erfaring av hvordan det er å være motsatt kjønn enn seg selv, så her snakker jeg altså for gutta boyz. Hvis du har mulighet til å høvle over noen før du legger deg, just do it!

  Målet med å ha sex er å få utløsning. Hvordan dette gjøres får du eventuelt utdanne deg til på andre sider enn Glabladet, men når du har gjort det, vil du definitivt føle deg trøttere. Fordelen med sex med andre, fremfor deg selv, er jo at du får brukt kroppen mye mer, noe som ytterligere øker sjansene for trøtthet.

 4. Hvis du er for lat til å være fysisk aktiv, gå på fylla

  Det er ikke mange steder du først kan lese tips om å være fysisk aktiv, for så å lese tips om å drikke deg dritings i én og samme artikkel, men på Glabladet kan du altså det. Vi må huske på at målet her er å hjelpe folk å sove, ikke nødvendigvis å gjøre det på den mest helsevennlige måten. Søvn = mission accomplished.

  Høyt alkoholinntak over kort tid vil sannsynligvis gjøre det veldig lett for deg å bare slukne på slutten av kvelden. Kanskje du til og med klarer å oppføre deg som en idiot, sånn at du får deg en på trynet også. På denne måten kan du definitivt miste bevisstheten, for ikke å snakke om å havne i koma. På den måten trenger du ikke bekymre deg for søvnproblemer i det hele tatt lenger. Da har du bare våkneproblemer, og dette er noe de kvalifiserte profesjonelle jeg nevnte innledningsvis tar seg av – for deg! Dog skal jeg presisere at Glabladet ikke nødvendigvis anbefaler denne fremgangsmåten.

 5. Prøv å se en episode av The Universe på History Channel

  Universet er fascinerende og vanskelig å fatte for den menneskelige hjerne. Hvis du overhodet prøver, er det en trøtthetsgaranti i seg selv. Og med den fløyelsmyke, beroligende, mørke stemmen til han britiske kommentatoren på The Universe, kombinert med flott datagrafikk og innhold som er vanskelig å begripe, sovner jeg nesten hver gang! Om jeg så var lys våken før jeg begynte å se på det, blir jeg i det minste trøttere i løpet av de drøye 40 minuttene en episode varer.

  Advarsel: Jeg har sett utgaver av programmet med amerikansk speaker, og det er IKKE det samme! Han høres ut som en kombinasjon av bred Texas-country-dialekt og movie trailer-dude. Du sovner ikke av sånt, men holdes våken av frykten for spontant utbrudd av countrysang – eventuelt spenningen av å vente på et glimt av den neste store actionsekvensen, og hvem regissøren er…

So there you have it!

Hvis dette hjelper deg å sove bedre om nettene (og hvem kan skjønne annet?) er jeg mottakelig for donasjoner. Glabladet ønsker deg en god natt!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 28. februar 2011 klokken 22:11 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Humor, Inspirasjon, Selvutvikling, Søvn,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

28.02.11

1. Ser poenget ditt og funker det for deg så funker det for deg.. All forskning viser uansett at det er lettere å våkne når det er lyst og sovne når det er mørkt (dette kan jo man få til på andre måter enn ved dagslys) og sist men ikke minst at kroppens indre biologiske klokke liker at man legger seg og står opp på noenlunde like tider..

2. Helt enig

3. Funker bra, men prøv å unngå å ha sex med partneren din bare for å få sove. Sexlivet med en fast partner er syyyyyyyyykt mye viktigere enn som så!

4. Funker hvertfall ;)

5.Takk for tipset!

28.02.11

Haha, Allright! Knalltips ;)

Andre gode tips som kommer fra Paul McKenna er:

- får du ikke sove, stå opp og gjør noe dørgende kjedelig. Ikke stå opp og gjør noe underholdende som å se tv, eller sitte foran pcen, da blir kroppen «belønnet» for å ikke sove. Det skal være så kjedelig at det er kjedeligere enn å ligge i sengen og ikke få sove, f. eks. ;)

- Still klokka en halvtime tidligere enn du normalt står opp.

Et annet tips som funker for meg, er å meditere, eller å høre på hypnose/avslapningstaper.

3. Bingo
28.02.11

Damefotball?

28.02.11

Har du prøvd posttraumatisk stress?
Ikke noe å anbefale.
Noen av oss har slike problemer som gjør søvn veldig vanskelig til tider.

Forøvrig gode tips for vanlige problemer.

Dandelion

28.02.11

Er gammel soldat men ikke plaget av posttraumatiske opplevelser heldigvis. Når det gjelder søvn har jeg lite problemer med det, eneste att jeg snorker litt iflg fruen :-)

28.02.11

må finne en måte å vise at det er ironisk eller selvironisk når jeg skirver… ække lett :p

28.02.11

Lo forresten godt av Nettgrûnder :p

8. Anders
01.03.11

Sindre

Jeg opplever det samme selv; jeg er langt mer kreativ og produktiv utover natta. Det starter gjerne i 22-tiden og da får jeg lyst å gjøre det ene med det andre. Da er energien der og alle idèene kommer.
Ofte er jeg tiltaksløs før dette.

Men på den annen side oppever jeg at jeg blir ikke like godt uthvilt når man snur døgnet. Selvom jeg sover godt etter noen nattestimer med arbeid, så har du en annen følelse i kroppen. Mangler rett og slett den uthvilt-følelsen. Så jeg foretrekker å sove mens det er mørkt og skulle ønske jeg hadde den samme kreativiteten på dagtid som jeg ofte får sent om kvelden.

Leste et sted at kunstnere ofte har det slik, at de blir kreative om natten :)

01.03.11

Her er mine tips:

1) Trekk ut stikkontakten til WiFi trådløse nettverk i huset før du legger deg.

2) Les en bok på sengen til du begynner å duppe litt… og sørg for at du ikke trenger å stå opp igjen for å slå av lys eller annet…

3) Flytt til Thailand hvor de selger valium over disk… funker bedre enn alkoho (og mye mindre bakrus)!:) Evt. gå til legen å få resept…

4) Sjekk ut en teknologi som heter Earthing dot com (å være jordet gjør visst underverker for søvnen).

5) Flytt sengen til en annen plass i rommet (verd et forsøk!)

Sov godt!

10. Thomas
02.03.11

Du glemte:

sovepille
bokse mot Mike Tyson
jogge lett gjennom Etiopia med en kylling på ryggen

11. Kim J.
04.03.11

Hvem trenger vel søvn?

33% av deg soves bort
samtidig er livet så kort
sent går tidens ting fort
tving all søvnen din bort

lev livet mer enn en hjort
gi deg selv noe nyttigjort
vær mer enn en trøtt lort
la all søvn bli tilintetgjort

gjør våkenhet til din sport
endelig blir tingene gjort
drikk mer enn en kaffisort
la søvnen din bli omgjort

glem alt som er komfort
du er nå endelig frigjort
se på det som noe stort
gjør dette til egen sport

er søvnen blitt en skort
føler du deg som mort
blir du til senga di tjort
søvn er din verste tort

sovner du blir du klort
ikke la deg bli forgjort
vær våken og godtgjort
dette kan bli muliggjort

Hvem trenger vel søvn?

12. Sindre
04.03.11

@Kim J: This is why I still love the kommentarfelt. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere