Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Må du be om bekreftelse?

Skrevet av Sindre | 16. februar, 2011

Det er kjekt å få sympati og bekreftelse på egen eksistens. Det er kjekt at folk er enig med deg. Det er kjekt når noen tar deg i forsvar. Det er godt å vite at du ikke er alene i denne verden med dine tanker og meninger. Det er flott at andre kan relatere og sympatisere med deg. Det er kjekt… å få støtte.

Men støttehjul er for snørrunger og krykker for gamlinger og skadde individer. Voksne, mentalt friske folk står på egne ben. Voksne, selvstendige mennesker tynger ikke andre med sine problemer, men tar det på egen kappe. Voksne mennesker syter ikke om problemene sine på Facebook i håp om sympati og bekreftelse på egen eksistens.

Å streve etter bekreftelse er blant selvutviklings verste fiender. Hvis du vil gå dine egne veier må du gjøre nettopp det. Jeg har tenkt en del på dette i det siste. Jeg har slappet mer av i visshet om at jeg ikke trenger bekreftelse. Jeg kjører mitt eget løp. Hvis jeg vil ha oppmerksomhet, får jeg det. Det gjelder bare å signalisere det på den rette måten.

Den gale måten: Når jeg tenker tilbake har det ofte vært sånn at dersom jeg har prøvd å få bekreftelse i form av medfølelse og sympati fra andre, har resultatene mine mildt sagt vært dårlige. Dette virker klengete og plagsomt. Jeg har alltid syntes dette når andre har vært sånn mot meg også.

Den gode måten: De gangene jeg har fokusert på å gjøre det som føles riktig for meg, har resultatene vært langt bedre. Uten at jeg har bedt om noe som helst, har jeg automatisk fått massiv respekt og støtte. Hvorfor denne radikale forskjellen? Fordi den klengete måten oser av lav selvtillit, mens den selvstendige måten viser at jeg tror på meg selv. Og når jeg tror på meg selv, tror andre på meg også.

Å vente på bekreftelse vil bare sakne deg, og i verste fall holde deg akkurat der du er, om ikke du begynner å gå bakover også. Derfor: Innse at du ikke trenger å be om bekreftelse, sympati eller støtte i noen som helst form, og du vil oppleve at mennesker støtter deg som om det skulle være det mest naturlige i verden.

Med andre ord: Du trenger ikke støtte for å komme deg noen vei. Du trenger ikke bekreftelse. Du har allerede støtte og bekreftelse – fra deg selv. Hvis du fortsetter å tro på deg selv, vil støtten og bekreftelsen komme fra andre også. Den var der egentlig hele tiden – det kom bare an på deg.

Dette innlegget var en bekreftelse på noe du egentlig allerede visste. Beklager.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 16. februar 2011 klokken 13:18 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

16.02.11

Me like!

Men det trenger du såklart ikke å vite ;)

16.02.11

Hva har du gjort på siste tiden Sindre? Langt over en mnd siden siste innlegg ;-)
Vi trenger en bekreftelse…

3. Ole
17.02.11

Her er bekreftelse på at jeg likte posten!

Ser svært mange som vil ha bekreftelse på alt mulig i fra det nye profilbildet på facebook til å få oppmerksomhet for det pene smilet eller vakre øynene sine. Jeg har tenkt mye på akkurat det du skriver om her, og det er interessant. Jeg mener likevell at å ta i mot komplimenter og å få bekreftelse på noe som er bra også kan være lærerikt, og feedback man kan utvikle videre for sin egen del.

At man til tider liker å få ros og komplimenter beviser at man vet hvordan man skal gi seg selv ros. En som har depresjoner vil ikke klare å programmere hjernen sin til å gi seg selv skryt selv om han får skryt i fra andre eller har gjort noe bra. Det klarer en som har respekt for seg selv. En bekreftelseshore vil sannsynligvis ikke klare å gi seg skryt i uten at man får høre det i fra andre, og setter sikkert mer pris på en dårlig jobb hvor han får skryt, i stedet for å ha gjort en god jobb uten at han får skryt.

Her er verdens beste kortfilm som tar for seg temaet bekreftelse i fra andre:

http://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao

Håper jeg får bekreftelse på at jeg skrev et godt svar :)

4. Kim J.
17.02.11

Jeg har ansvar, plikter, arbeid, respekt, generøsitet, humor, sensualitet, vennskap, respekt og forhold. Jeg deler, tar vare på, elsker/hater og uttrykker følelser. Jeg ønsker et privatliv, men samtidig tilhørighet. Ja, jeg må be om bekreftelse..

5. Anders
17.02.11

Jeg synes samfunnet har blitt mer kravstore på bekreftelser. Har du f.eks. ikke en smiley i en SMS så tolker flere dette som at noe er galt eller at du ikke er i godt humør, selvom du er happy som bare det.
På jobben skal man helst jatte med folk. Er du for laid back og ikke helt «på’n», så er det noen som feiltolker dette også, blir småsure for at du ikke svarer helt som de ønsker osv. For å si det slik; jeg er mer opptatt av budskapet enn av budskapets form. Jeg er ikke den som må legge på en falsk latter bak annenhver setning, slik man ofte i jobbsammenheng kan opplever. Slipper heller latteren løs og ler rått når det er noe som er faktisk morsomt.
Dette bekreftelsestyranniet skaper mye falskhet rundtomkring. Jeg synes det er bedre at man er mer relax på ting og tar ting mer naturlig.

17.02.11

Bli litt mer finnmarking. Rett å slett.

[...] Sliter du med å sove? Jeg vet at dette er et problem for mange. Hvordan jeg vet det? Fordi Facebook oversvømmes av sytestatuser som går på akkurat dette. “Sukk, sov bare 3 timer i natt. Noe er seriøst galt bla bla bla». [...]

8. Bingo
28.02.11

Dette innlegget er minst like dypt som logisk. Meget flott arbeid.

9. J355
03.03.11

Flott innlegg – men må du beklage?

10. Sindre
04.03.11

@J355: Definitivt ikke! :)

06.03.11

Etter at jeg begynte å gi meg selv positiv tilbakemelding har jeg blitt utrolig mindre avhengig av andres bekreftelse!

Hvis jeg trenger bekreftelse, ber jeg om den direkte. (Og blir allikevel glad når jeg får den. Få mennesker er tankelesere.)

[...] Men fordi du ikke «vet» dette på et grunnleggende nivå, fordi du ikke er vant til å se eksempler på dette i ditt liv, og du har heller ikke noen «bevis» foran deg som kan «bekrefte» denne påstanden, stikker du kjepper i dine egne hjul… [...]

[...] Det positive med å gå på en smell, feile, oppleve motgang, etc, uansett om det er LoA eller Gud, Abdullah, Achmed, Buddha, Jehova, Per Ove Ludvigsen eller hvem f**n du tror på: NÅR det først SKJER at ting ikke GÅR DIN VEI, slipper du å syte og klage og tenke “stakkars meg, nå vil jeg bare ha bekreftelse på egen eksisteeens, buuhuu!”, men på bakgrunn av din henholdsvis vitenskap eller overtro ( ;) ) lærer du å se det på en mer positiv måte og heller ta lærdom av hva du gjorde feil denne gangen og hva du dermed kan gjøre bedre neste gang. [...]

[...] Joda, du vil få reaksjoner, og det kan til og med være morsomt og underholdende for de rundt deg, før det eventuelt blir plagsomt. Men det du egentlig signaliserer er: “Vær så snill og la meg få bekreftelse på egen eksistens“. [...]

[...] Selv om kommentarene bidro til en grad av interaktivitet og mange andre åpenbare fordeler, fant jeg ut at det ikke var verdt bryet til slutt. Mange av de fordelene kan fås på andre måter. Feedback får jeg allerede i fleng via mail og sosiale medier, så tilbakemeldingskanalen er fortsatt der. Alt det viktigste kommer alltid via mail uansett. I tillegg hjalp det jeg skrev om i dette innlegget (ja, klikk på den linken!) meg til å forstå at jeg ikke lenger har behov for «bekreftelse» i form av kommentarer. [...]

[...] Men jeg vil få frem et viktigere poeng. For en tid tilbake florerte det en video på Facebook av en kar som syntes det var artig å kaste en hund i døden fra en bro. Dette ble delt av folk i blind saueflokkmentalitet for å komme sammen i en harmoni av forkastelse og hat. “Åh ja, det er så godt å være enig, og at andre er enig med meg. Yes, jeg har fått bekreftelse, woohoo, jeg eksisterer!” Jepp… Men jeg er her for å fortelle deg at SELVFØLGELIG SYNS 99,9% AV MENNESKER SOM SER DEN VIDEOEN AT DET ER GRUSOMT! [...]

[...] Når vi snakker om forskjellen på narsissisme og selvutvikling, snakker vi på mange måter om forskjellen på frykt og mot. Narsissisten har ingen medfølelse, mens selvutviklere har en varm medfølelse for de fleste (inkludert narsissisten). En narsissist krever også konstant bekreftelse og validering, mens ekte selv-verdsettelse (som mange forveksler med narsissisme) hverken trenger eller krever validering fra andre. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere