Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvilket formål har naturkatastrofer?

Skrevet av Sindre | 17. mars, 2011

Bildekilde: BBC.

Det er ingen tvil om at det er fryktelig og trist for de det gjelder, når det inntreffer katastrofer på linje med det som skjer i Japan for tiden. (Hvis du ikke er enig i det, er du sannsynligvis en psykopat som trenger å få hodet ditt sjekket A.S.A.P.)

Så, for å oppsummere: Japans kraftigste jordskjelv gjennom tidene, etterfulgt av en massiv tsunami som til nå har tatt livet av ca. 13,000 mennesker, og som om ikke dette var nok: Vi står i fare for å oppleve Tsjernobyl 2.0.

Så hva er greia? Hvorfor skjer det slike nådeløse katastrofer? Sitter Gud sammen med sine nærmeste englekompiser rundt et pokerbord og spiller rulett med menneskeliv? Hvorfor er Gud så ondskapsfull?

Jeg, for min del, tror på mer jordlige forklaringer.

For det første skjer det fordi det er naturlig. Kaos er hovedregelen i universet. Vi lever bare i en periode hvor vi har det usedvanlig stille og rolig akkurat nå. Men det har ikke alltid vært sånn og det kommer ikke alltid til å være sånn. Innimellom får vi påminnelser om hvor kaotisk verden kan være, og hvor sårbare vi mennesker er.

Slike tragiske og kaotiske hendelser fungerer som katalysatorer for evolusjonen av vår bevissthet. Kaos og kriser er ofte den kraftigste forløperen til en endring av hvordan vi oppfatter oss selv og verden vi lever i. Vi blir bokstavelig talt ristet ut av vår slumring.

En av tingene vi våkner opp til er at vi alle er forbundet. Som et globalt samfunn får slike hendelser oss til å hjelpe og støtte hverandre og løfte hverandre opp.

En annen ting vi lærer er at vår søken etter trygghet er en stor illusjon. Hvorfor gidde å bruke all sin tid på penger og status hvis det kan bli revet vekk i et øyeblikk?

Hmm…

Deepak Chopra skal få det siste ordet:

- When things don’t go my way, I let go and trust that I am not seeing the big picture.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 17. mars 2011 klokken 13:54 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

1. Thomas
17.03.11

Jeg syns ikke katastrofen er verken fryktelig eller trist, jeg har ingen emosjonelle forbindelser med hva som skjer i Japan. Det bryr meg like lite som om Abdu Kaphdu i et afrikasnk land sulter til døde, noe du også driter fullstendig i. Hvis du virkelig brydde deg så ville du hjulpet til, og det gjør du ikke.

Ikke du, ikke jeg, ikke slekten din og ikke naboene dine bryr seg. Man sier man bryr seg fordi det er politisk korrekt, men sannheten er at nesten alle driter en lang faen i andre mennesker.

Når hjalp du et annet menneske sist? Har du noen gang hjulpet en gammel dame over veien? Nei, det har du ikke. Har du noen gang hjulpet et annet menneske uten egeninteresse? Sikkert ikke.

Ingen bryr seg Sindre, ingen av det vanlige norske folk bryr seg om hva som skjer i Japan. Det eneste de får ut av det er underholdningen av å se noe nytt på Nyhetene.

2. Sindre
17.03.11

@Thomas: Det høres ut som du har lest mitt innlegg «Trenger vi nyheter?» ;)
(Anbefaler ALLE å lese det innlegget!)

Jeg har hjulpet mangfoldige mennesker både med og uten «egeninteresse» (hva du nå legger i det), både i det virkelige liv og gjennom denne bloggen. Hvis ikke det er tydelig nok allerede, har du ikke fulgt godt nok med for å kunne uttale deg om det du gjør. Ikke prakk din likegyldighet på andre.

Å bry seg er heller ikke synonymt med å «hjelpe». Man kan ha forståelse og empati, uten å hjelpe. I noen tilfeller er det slik at de som hjelper minst, hjelper mest. De gjør kanskje ikke noe konkret eller målbart for å hjelpe, men de lar de det gjelder ordne opp i tingene selv, uten å blande seg inn.

17.03.11

@Thomas: Jeg hjalp en gammel dame over veien for noen uker siden. Ingen andre kunne se det, og jeg fikk ingen cred for det (utenom den jeg søker nå ;) ). Når det er sagt har du rett i mye av det du skriver, selv om jeg ikke er sååååååå lik de personene du omtaler.
Jeg syntes hvertfall det siste du skriver er veldig feil for min del. Jeg ser ikke på nyhetene om jordskjelvet fordi jeg vet hvor jævlig ting er der borte. Å få underholdning av det er litt sykt..

«… rundt et pokerbord og spiller rulett med menneskeliv…»
Denne setningen gir absolutt ingen mening whatsoever. Prøv heller:
– «… rundt et rulettbord og spiller rulett med menneskeliv…»
– «… rundt et pokerbord og gambler med menneskeliv…»
Rett skal være rett ;)

4. Sindre
17.03.11

@Deltidspoker: Jeg vet det, det var ment som et kommentar-bait for deg. :cool:

Hvordan kan du forresten vite at de ikke har pokerbord med rulett i himmelen? Det høres da ut som en bra himmel for enhver pokerfan. ;)

Når det gjelder gamle damer over veien, hvorfor trekkes dette så ofte opp som et eksempel på å hjelpe? Jeg kan ikke huske å noengang ha observert en gammel dame som trengte hjelp over noen vei, og hadde jeg sett det, hadde jeg hjulpet uten å nøle. Jeg har hjulpet mange eldre folk med veldig mye forskjellig, men aldri eskortering over veien…

5. Kim J.
17.03.11

Japan er et av landene i verden som gir mest i bistand til andre land. Det kan være en del av årsaken til at så mange land ønsker å hjelpe. Jeg tror ikke noe land i verden kunne klart å håndtere først et jordskjelv, så en tsunami og så en atomkrise helt på egen hånd. Det faktum at Japan, som er et rikt land som var godt forberedt på en katastrofe, nå trenger assistanse, viser hvor alvorlig denne situasjonen er.

17.03.11

@Sindre: Ja, jeg skjønte at det var det ;) Jeg liker ikke spill der man ikke kan gjøre noe med at man taper i lengden, derav ikke noe rulett..

Det var glatt og damen var veldig ustø, altså var det naturlig å hjelpe ;)

7. Eirik
18.03.11

Ehh, høres ut som Thomas gikk i full forsvarsposisjon fordi han følte at Sindre kalte han psykopat? Hehehe. Men tildels enig med Thomas og Sindre (jeg leste «Trenger vi nyheter»), og journalister kan du få gratis av meg ;)

8. Sindre
18.03.11

@Eirik: Innledninger kan være vanskelig. ;) Skrev opprinnelig utkastet til dette innlegget to dager før jeg postet det, men hadde ingen klar innledning, så den ble bare rablet ned i siste liten. Satt det kanskje litt på spissen, og det sto ikke i stil med poenget jeg egentlig skulle få frem (lenger nede i innlegget), men sånn er det. Selv jeg kan ikke alltid bli fornøyd. Dog står jeg for det at hvis man ikke skjønner at dette er trist på andres vegne, så mangler man noe essensielt i toppetasjen. Men jeg tror selv Thomas skjønner dette, til tross for hans krasse utbrudd som antyder det motsatte. :)

9. Rebecca
19.03.11

Jeg tror folk flest er enig i at det er jævlig, men det er ikke som om man kan gå å bli helt emosjonellt nedbrutt og engasjert hver gang noe grusomt skjer i verden.

Hadde vi f.eks sammenlignet dette fra et evolusjonært ståsted med f.eks noen gnagere på en øy i stillehavet så hadde vi tenkt at det var en type utvikling, naturlig utvalg og populasjonskontroll. Men siden det er mennesker gjør vi selvfølgelig ikke det, men jeg er politisk ukorrekt nok til å si at det er akkurat det samme..

10. Sindre
19.03.11

Det er en type utvikling. Alle som vet litt om universet skjønner det. Selv om jorden ligger i en gullhårssone i forhold til solen, og liv kan oppstå her, så er selv ikke jorden perfekt. Jorden har ingen garanti for at vi mennesker kan være trygge på den (les forøvrig «Lev som om du skulle dø«). Men jorden er «as good as it gets», og jeg syns det er helt konge her! Det gjelder å gjøre det beste av livet mens vi har det…

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere