Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvorfor du iblant sliter med å blogge som en ninja

Skrevet av Sindre | 29. mars, 2011

Etter å ha blogget i 3 år og 2 måneder, vet jeg at hvis det ikke føles naturlig så skyter jeg meg selv i foten. Noen ganger blir jeg for opphengt i å skrive «det perfekte innlegget». Som i går, da denne kløende trangen førte til at jeg twitret følgende:

- Gjort research i noen timer og stresset med «hva jeg skal skrive om i dag?» – bare for å innse at jeg ikke trenger å skrive noe som helst.

I det siste har jeg virkelig vært inni «flyten» – og det kan være svært vanedannende, nærmest avhengighetsskapende. Men hvis jeg tvinger meg selv til å blogge når jeg ikke føler for det, blir resultatet sjeldent bra. Det er som om sinnet nekter å samarbeide med den store majoriteten som insisterer på en catchy tittel, etterfulgt av en haug med motiverende råd, sammenligninger og skarpsindige analogier.

Ofte vil jeg bare sitte ved tastaturet og si akkurat det jeg har på hjertet. Hverken mer eller mindre. Bare sannheten. Føler du det av og til på samme måte?

Hvis du vil ha svart belte i blogging…

Da jeg akkurat hadde begynt på barneskolen ble jeg inspirert av en klassekamerat til å begynne på det han kalte «fellekurs». Han kunne stadig vise meg nye selvforsvarsteknikker i form av å felle folk, og jeg ville lære det samme! Jeg var inspirert til dette ganske lenge, helt til jeg fortalte det til mamma, som kunne fortelle at det ikke var noe som het «fellekurs».

Plutselig sto jeg ovenfor et utvalg som gjorde det umulig for meg å velge i så ung alder: Karate, taekwondo, jiujitsu, judo, wushu, aikido, kenjutsu og en rekke flere vanskelig stavbare alternativer. Det hele endte med… at jeg begynte på fotball i stedet.

Til tross for dette har aldri fascinasjonen for kampsport avtatt. Når man skal velge hvilken kampsport man ønsker å mestre er det viktig å velge i forhold til ens naturlige talent og personlighet. Ingen stil er en annen overlegen. Det er opp til talentet og disiplinen til utøveren å kicke ass’en til motstanderen, mens han forsvarer sin egen. Hvis en utøver ikke mestrer stilen, vil han beseires fort.

Det samme kan sies om blogging – vi har noen distinktive stiler. Jeg kan nevne minst 5:

  • Personlig: Meninger, observasjoner, tanker…
  • Pedagogisk: «Hvordan»-artikler, løse problemer, lære noe…
  • Redaksjonell/nyhetsaktig: Siste nytt, sladder, sport…
  • Teoretisk: Store idéer, filosofi, vitenskap…
  • Bekjennende: Personlig sladder, saftige tilståelser, ofte tabubelagt…

Noen av disse som appellerer til deg? Kanskje flere?

…bør du blogge som en kampsportutøver…

Det virker som om mange bloggere for tiden er frustrerte fordi de blir ledet til å tro at det kun er én måte å blogge «riktig» på. De ser opp til bloggere som gjør det bra og antar de må kopiere deres stil for å oppnå samme suksessfulle resultat. Men det er ikke sånn det virker.

Alle har individuelle stiler som passer dem best. Det er bedre å finne ut hva du ikke liker og gå videre til noe annet enn å tro at det du gjør vil virke fordi noen andre klarer det bra. Når du bare ikke «føler det» er du på feil spor. Når du oppdager din egen stil, kjør på! Eller enda bedre, kick litt ass! :cool:

Se der ja, jeg skrev akkurat enda et innlegg med en catchy tittel etterfulgt av en haug med motiverende råd, sammenligninger og skarpsindige analogier…!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 29. mars 2011 klokken 18:22 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Humor, Inspirasjon, Produktivitet, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

29.03.11

hmm, denne artikkelen likte jeg faktisk godt.. Den gav meg ikke så fryktelig mye nytt, men var motiverende og minnet meg på et par småting.. Good stuff!

2. Eirik
29.03.11

Hmm…….. Denne kompisen din gikk rundt og felte folk og dette ble du inspirert av Sindre? Har vi tatt feil av deg eller?? ;) God artikkel forresten!

3. Sindre
29.03.11

Haha, Eirik! Det var som regel meg han demonstrerte felletriksene på, og jeg likte tanken på å alltid kunne forsvare meg. Jeg skrev opprinnelig mer utdypende om dette i innlegget, men fant ut at det ble litt irrelevant å mase for mye om det. :)

4. Kim J.
30.03.11

My name is kick ass, but they also call me ass kick…

Er nok mange som informerer om prosessen fra noob til ninja…

[...] Anyway. Å tro at LoA er reell er én ting, og det er greit, for det gjør jeg også. :) Men å tro at du dermed aldri vil oppleve motgang…?! Det er som å skyte seg selv i foten (jeg brukte akkurat det uttrykket i forrige innlegg) bruke tærne til å plassere osten på musefellen. Øh, ja, noe sånt. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere