Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Law of Attraction er ingen magisk formel

Skrevet av Sindre | 31. mars, 2011

La oss snakke om å feile. «HVA?! FEILE?? Hva har DET med personlig utvikling og inspirasjon å gjøre??? Jeg vil bare ha ENDELØS SUKSESS ved hjelp av LoA!! Glabladet suger plutselig!!»

Bedrevitende skeptikere og trangsynte kritikere til boken The Secret og the Law of Attraction anklager det hele for å være «magi». Men det er ikke sant.

Law of Attraction er ingen garanti for at du alltid vil lykkes i alle livets områder for evig og alltid, selv om du tror på teorien, selv om du «visualiserer«, selv om du er «takknemlig» og selv om du «mottar«.

Her er vi inne på et område som skiller fanatikerne fra de som fortsatt innehar en viss dose sunn fornuft. Jeg er i den sistnevnte gruppen, btw.

Å «tro» på dette på samme måte som noen kunne trodd på en Gud og religion er ikke nødvendig. Å overlate seg selv og sin skjebne til Law of Attraction er like latterlig, fra et vitenskapelig ståsted, som å «overgi seg til Gud».

Wake up and smell the coffee, people! Det finnes ingen Gud (andre enn oss?) – og det finnes ingen magisk formel. Vi snakker om kraften og kapasiteten til våre menneskelige sinn. Intet mer, intet mindre.

Sorry Vegard! ;)

Anyway. Å tro at LoA er reell er én ting, og det er greit, for det gjør jeg også. :) Men å tro at du dermed aldri vil oppleve motgang…?! Det er som å skyte seg selv i foten (jeg brukte akkurat det uttrykket i forrige innlegg) bruke tærne til å plassere osten på musefellen. Øh, ja, noe sånt.

LoA er en «det blir hva du gjør det til»-teori med masse backup i vitenskap og da spesielt kvantefysikk. Jeg sier ikke at den er 100% vanntett, men 99%. ;)

Det positive med å gå på en smell, feile, oppleve motgang, etc, uansett om det er LoA eller Gud, Abdullah, Achmed, Buddha, Jehova, Per Ove Ludvigsen eller hvem f**n du tror på: NÅR det først SKJER at ting ikke GÅR DIN VEI, slipper du å syte og klage og tenke «stakkars meg, nå vil jeg bare ha bekreftelse på egen eksisteeens, buuhuu!», men på bakgrunn av din henholdsvis vitenskap eller overtro ( ;) ) lærer du å se det på en mer positiv måte og heller ta lærdom av hva du gjorde feil denne gangen og hva du dermed kan gjøre bedre neste gang.

Du gir ikke opp, men tar et pust i bakken, klarner tankene og prøver igjen med nytt mot og bedre energi – når tiden er inne.

Er du ikke klar, så er du ikke klar. Enten det er universet (vitenskap) eller «Gud» (overtro) som «ikke syns du er klar». :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 31. mars 2011 klokken 9:54 i kategoriene: Bevissthet, Humor, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess, Vitenskap,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

31.03.11

Er det ikke magi inn i bildet!?

Og jeg som sitter og venter på at ferrarien min skal parkere seg selv utenfor leiligheten min. :(

Fra spøk til Halvor. Bra at du gir leserne en liten wake up call. LoA funker, og for min del handler det om fokus og målsetning. Spesielt fokus, da dette fungerer som rattet på en bil. Du kjører der du styrer rattet – enkelt og greit.

2. Sindre
31.03.11

Det var en veldig god sammenligning, Håkon! Takk for den! :)

3. Kristine
31.03.11

Åh, veldig glad for at du postet dette! Vi deler synspunktet her :)

Kanskje provoserende lesning for troende, men du kommer inn på det positive ved all tro: Tro kan flytte fjell. Tro kan hjelpe oss å tenke positivt når det ser ut som mørkest. Selv er jeg ikke religiøs men ser likevel det positive ved tro.

Også enig i at det med rattet var en god sammenligning Håkon :)

Takk for nok en fin glabladet opplevelse :)

4. Sindre
31.03.11

@Kristine: Tro kan absolutt være positivt så lenge det ikke blir snakk om fanatisme. Likevel syns jeg det er rart hvordan folk i land som Norge, kan være überkristne i dag, med all vitenskapen vi har tilgjengelig. Men, så lenge det funker for dem… :)

5. Richard
31.03.11

Kult å se noen andre som også er interessert i LoA og selvutvikling. Har lest og studert en del om dette selv og jeg har fått noen aha stunder. Har du lest/sett noe av Bob Proctor? Vet du om noen norske bøker om dette emnet? Eller om hvor det er mulig å få tak i de mest kjente bøkene, for eks. Think and Grow rich på norsk?

6. Sindre
31.03.11

@Richard: Jeg har sett en del av Bob Proctor, ja. Først i filmen The Secret, og deretter litt andre steder. Bra mann!

Gjorde et raskt Google-søk og fant ut at «Think and Grow Rich» er oversatt til norsk og under tittelen «Rikdommens ABZ». Du kan sikkert finne et sted å kjøpe den fra ved å google det. :)

31.03.11

Loven om tiltrekning er slik jeg ser det regelen for hvordan alt fungerer til enhver tid.

Virkeligheten former seg etter våre antagelser om den.

Det er dette som utnyttes i performance hypnose og som gjør at den hypnotiserte ser alle rundt seg som naken selv om de er fullt påkledd.

Hypnotisøren har forandret på aksiomatiske antagelser som igjen påvirker hvordan den hypnotiserte oppfatter sin virkelighet.

Grunnen til at loven om tiltrekning «ikke funker» for så mange er fordi de kun forandrer de mest overfladiske antagelsene som de er bevisst på ved å «ønske seg noe».

Det eneste de oppnår med dette er «flere ønsker»…

Det er først når du våger å gå dypere at ting virkelig begynner å skje. Når du rokker ved mer grunnleggende og ubevisste antagelser som lenge har formet din virkelighet…

For eksempel antagelsen mange har om at ytre visse ytre omstendigheter eller objekter fører til lykke…

Inspirert av denne artikkelen har jeg skrevet mine tanker om dette som kan leses her: http://www.altiblogg.no/law-of-attraction/

31.03.11

@Sindre: Jeg er ikke religiøs selv, men jeg tror mange som er det er fullt klar over all vitenskapen vi har tilgjengelig. Det er derimot en del ting vi ikke greier å forklare med vitenskap (enda) og kanskje er det nettopp dette mange velger å kalle «Gud»…

9. Sindre
31.03.11

@Altiblogg: Kommentaren din satte seg fast i spam-filteret mitt, antageligvis pga. linken du hadde på slutten, så jeg så den ikke før det hadde gått nesten 4 timer. Noen ganger er filteret litt oversensitivt. ;)

Ellers er jeg helt enig – loven om tiltrekning er regelen om hvordan alt fungerer. Jeg så eksempler på dette lenge før jeg overhodet visste om «loven om tiltrekning». Dette var ikke bare noe jeg plutselig hørte om og bestemte meg for å «bli med på hypen» og promotere blindt og ukritisk. Jeg visste på et grunnleggende nivå at dette var sant (men man må kanskje faktisk være litt smart og observant for å legge merke til det, selv om det høres blærete ut av meg å si det)… Det som var nytt for meg da jeg hørte om det, var de enorme mulighetene det faktisk innebar for meg selv. Jeg hadde alltid en følelse av at «jeg kan hvis jeg vil», men denne loven/»teorien» hjalp meg å forstå nøyaktig hvor sant dette var.

Istedenfor å avfeie dette som tøv, burde folk tatt det til seg og innsett at sånn er det bare – fra naturens side, og det kan innebære drastiske, positive endringer for enhver som benytter seg bevisst av det.

31.03.11

Sindre: Ja, de fleste avfeier det som tøv fordi det «ikke funker» for dem med en gang de ønsker seg noe… hehe

Internett gir deg en meget god mulighet til å se denne «loven» i aksjon live.

Sitter du mye foran pc med internett så kan du legge merke til at cyberspace virkeligheten vil reflektere ganske umiddelbart det som foregår inni deg.

Samme hva man fokuserer på så vil man umiddelbart omforme cyperspace virkeligheten til noe som matcher…

Den fysiske virkeligheten er en del «tregere» til å reagere. Der må man fokusere over lengre tid for å forandre ting.

01.04.11

Hehe… ;)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere