Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Lev i øyeblikket

Skrevet av Sindre | 25. mars, 2011

Dette er et Glabladet-vennlig gjesteinnlegg fra uventet hold: Pål fra Deltidspoker. Som han sier: «Jeg prøver å skrive noen slike innlegg også, fordi det er fundamentalt for alle, inkludert pokerspillere!»

God fornøyelse!

Det er sagt at hvis du har ett øye på gårsdagen og ett på morgendagen, så vil du være skjeløyd i dag. I en verden full av usikkerhet og kaos har dette aldri vært mer riktig. Hvis dagen i dag var din siste på jorden, hva ville du gjort på?

Det er selvfølgelig umulig for de aller fleste av oss å leve hver dag som om det var vår siste. Det vi derimot kan gjøre, er å stoppe å konsentrere oss så mye om hendelser som hører både fortiden og framtiden til. Hvis vi snakker for mye om hva vi gjorde i går, tyder det på at vi ikke har gjort noe særlig i dag!

I stedet for å fokusere på hvor mange timer søvn du kommer til å få lørdag og søndag, vær takknemlig for at du faktisk våknet og fikk se mandag! Ikke alle får den muligheten.

I stedet for å sørge over eks-kjæresten din som gjorde det slutt med deg, ta en titt rundt deg og bli overrasket over hvor vakre mennesker er. I stedet for å klage over hvor meningsløs jobben din er, tenk litt på hva du kan gjøre i dag som vil lyse den opp. Som jeg selv gjorde mens jeg fikk på videregående…

… da jeg jobbet i en dagligvarebutikk, noe jeg i utgangspunktet synes var fryktelig kjedelig. I en periode hadde jeg faktisk fulltidsstilling der. I stedet for å være gretten, jobbe sakte og bare yte det jeg måtte, så gjorde jeg mer! Jeg snakket med kundene og gjorde det lille ekstra som fikk dem til å glemme de siste 15 minuttene med styr og kav, opp og ned langs hyllene. Og jeg smilte, ah, jeg smilte! Ikke fordi noen beordret meg til det, men fordi et smil kan forandre en persons dag totalt! Det smilet, det lille øyeblikket, fikk mange til å glemme hvor kjip dag de hadde hatt, og hvilke gjøremål som ventet dem. Jeg elsket det!

Jeg elsker også dyr! Jeg hadde en liten hund for en stund siden som jeg lærte å sitte, ligge, gi labb, gå pent i bånd, you name it. Hva hun lærte meg, var dog en million ganger viktigere! Hunder bryr seg ikke om framtiden, og de bryr seg hvertfall ikke om fortiden. Å kjefte på en hund 5 minutter etter hun har bæsjet i hansken din forteller henne ingenting. Hvorfor? Fordi hun glemte hva hun gjorde for over 4 minutter siden. På den andre siden, å fortelle henne at hun ikke bør bæsje i hansken ved en senere anledning vil bare gi hunden et spørrende utrykk (jeg er fullt klar over at man ikke kan prate til hunder, men du skjønner poenget). Kanskje kan vi lære noe fra dyrene, selvfølgelig med unntak av det sanitære ;-). Fortiden og framtiden er bare illusjoner som eksisterer i nåtiden, som er hva som er, og alt som er.

Så, har du en dårlig dag? Bare glem det, lev i øyeblikket og prøv å vær fantastisk. Det er kanskje ikke så enkelt i praksis, men husk at det eneste du kan gjøre er å prøve, resten er ikke opp til deg!

Bildekilde: Flickr


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 25. mars 2011 klokken 9:32 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

25.03.11

Jeg er helt enig :-D !

Litt mer typisk glabladet-hund det der ja ;)

2. Kristine
25.03.11

God innledning og gode eksempler fra virkeligheten som du har lært noe av :)

[...] Hvis du vil unngå å havne i den klassiske tankefellen om at “alt var så mye bedre før”, burde du begynne å leve i nuet mer. I hvert øyeblikk skapes det historie, og om 10 år vil du kanskje tenke tilbake til i dag og tenke: “Jeg hadde det jammen fint den gangen” – selv om du i realiteten har dine ups and downs… [...]

[...] Barn er mestere på å leve i nuet, og nettopp derfor kan vi lære mye av dem. I den tilstanden ser de ikke på noe som kjedelig. Alt er nytt og en mulighet for å leke. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |