Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ny milepæl: Over 1000 RSS-abonnenter nådd

Skrevet av Sindre | 01. mars, 2011

Det er 1. mars og Glabladet møter våren med et ekstra positivt sinn, ettersom Feedburner-telleren min endelig telte over 1000 RSS-abonnenter for første gang i går (nærmere bestemt 1014).

(Hvis du leser dette og lurer på hva i all verden RSS er for noe, anbefaler jeg å lese min lille innføring i dette innlegget.)

Nå er det en kjent sak at RSS-telleren fra Feedburner har det med å vippe en del, og fremstår ikke alltid helt stabilt. Derfor kan det hende at den kan vise mindre når du leser dette innlegget. Den oppdateres automatisk én gang i døgnet.

RSS er bare én av flere indikasjoner på hvor mange lesere en blogg har. Selv leser jeg ikke lenger noen nettsider gjennom RSS, og mitt inntrykk er at folk flest fremdeles ikke er klar over/bryr seg om denne muligheten. For meg virket det som en god idé da jeg først hørte om det, men i praksis bryr jeg meg overhodet ikke om RSS. At over 1000 av mine lesere derimot bryr seg om dette, respekterer jeg selvfølgelig fullt ut. :)

Det tar tid å vokse et bloggpublikum. Det har tatt meg 3 år å nå 1000 RSS-abonnenter. Det tok over 2 år å få 11 kommentarer pr. innlegg i snitt. En av de største psykologiske grunnene til at folk forlater bloggene sine, er at de bruker lang tid på å skrive et godt innlegg, bare for å få følelsen av å snakke til et tomt rom fordi ingen kommenterer eller abonnerer på bloggen. Deretter går de til de mer populære bloggene de kanskje har blitt inspirert av og ser at vedkommende får 100 000 kommentarer bare på å skrive «jeg spiste sjokolade i går. det var gått. nå skal jeg ut med jentene og det blir paaaaaartttyyyyyy!!!»

Gjør deg selv en tjeneste og ta det fra en som skriver om relativt smale emner som staute nordmenn ikke vanligvis bryr seg om: Det tar tid å få bekreftelse på bloggens eksistens i begynnelsen, men det betyr ikke at innleggene dine suger eller ikke har verdi for dine lesere. Faktisk er det mindre enn 1% av blogglesere som vanligvis kommenterer.

Så hvis du er relativt ny i gamet og lurer på hvorfor ingen ser ut til å bry seg om bloggen din, er det ganske enkelt fordi du ikke har nådd et stort nok publikum enda. I følge mine erfaringer bør du være glad hvis du får 1 kommentar pr. 100. leser… Det kan høres demotiverende ut, men det er tilnærmet sannheten i mitt tilfelle. Det betyr ikke at de andre 99 leserne ikke liker det du skriver. Jeg har hørt fra flere lesere som har lest hvert eneste innlegg jeg har skrevet (og likt det de leser), som aldri har lagt igjen en eneste kommentar.

Så hvis du akkurat har startet, ikke bekymre deg for at ingen ser ut til å bry seg enda. Fokuser på å bidra med godt innhold, bygg epostlisten din fra dag 1, og ikke gi deg!

I disse dager vasser jeg opptil knærne med oppdrag fra folk som aldri hadde funnet meg hvis det ikke var for bloggen. Selv når bloggen ikke oppdateres på en stund, fortsetter oppdragene å strømme inn. Faktisk er det ofte nettopp derfor bloggen ikke blir oppdatert så mye in the first place. :)

Det var ikke alltid sånn… Men det er sånn nå. Og mye av grunnen er simpelthen at jeg ikke ga meg… (og ikke kommer til å gjøre det heller!) :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 01. mars 2011 klokken 5:54 i kategoriene: Blogging, Generelt, Inspirasjon,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

01.03.11

Gratulerer!

01.03.11

Good for you man ;-)

01.03.11

Gratulerer!
Så gøy!
Veldig mye bra, lærerikt og interessant på sidene dine!

Hilsen
Aceogmor

01.03.11

Grats Sindre og kult at du har såpass mange oppdrag at du ikke rekker å oppdatere nettstedet like ofte. Sånn er det vel med det meste, ting går opp og ned. :)

5. Kvitter
02.03.11

Kjempebra – Gratulerer med over tusen på din RSS. Det var og fint å lese om kommentarene på innlegg i blogg, det er bra og få dette bekreftet for det er en kjennegjerning at dette kan være et stort problem for oss med nye blogger.. :-)

02.03.11

Mange gir opp fordi de ikke får den feedbacken som de selv synes de fortjener etter å ha brukt timevis på et enkelt innlegg.

Du sier selv at du har brukt årevis på å bygge opp det du har i dag, og det er her jeg tror mange går i fella.

De leser om VOE, Tringe Grund, Fotballfrue osv. og tror dermed at trafikken kommer til å seile inn så fort første artikkel er publisert.

Majoriteten bruker laaang tid på skap en suksessfull blogg, hvis den i det hele tatt blir en suksess.

7. Eirik
07.03.11

Dette er en fantastisk milepæl Sindre! Gratulerer så mye med over 1000 abonnenter, det er så fortjent! :)

8. Thomas
09.03.11

Hei Sindre,

Gratulerer med 1000 RSS-abonnenter, og forøvrig suksess med bloggen din!

Ville bare takke for motiverende e-poster; spesielt da var artikkelen rundt nyttår med tilbakeblikk og hvordan gå løs på nytt år veldig motiverende for min del! Har vel ikke en veldig innbringende blogg, men liker å putle på med blogging og finner det artig at andre faktisk leser og kommenterer det jeg skriver..

Håper på videre spennende artikler på glabladet og at du lykkes med det du driver på med!

mvh

Thomas Sekkingstad
http://system-log.com

9. Sindre
09.03.11

Hei Thomas! Takk for hyggelig innspill Jeg er glad du fant det innlegget inspirerende! Jeg lever etter det jeg skrev der enda, og det ser ut som om 2011 fortsetter å bli et mer og mer fantastisk år. :)

Takk for alle gratulasjoner så langt.

10.03.11

1000 RSS abonnementer er et kjempebra tall. Gratulerer

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere