Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Penger tjent på blogging i februar: Kr. 17,315,-

Skrevet av Sindre | 02. mars, 2011

…og 02 øre. :P

Med dette ser det ut til at februar er den tredje mest innbringende måneden i Glabladets historie så langt. På første plass ligger april 2010, etterfulgt av august 2010. Enn så lenge… :)

Noen ganger har jeg lurt på om jeg deler for mye på denne bloggen. Jeg mener, hva er det egentlig som gjør at folk som oftest liker å holde slike detaljer for seg selv? Skyter jeg meg selv i foten ved å dele disse detaljene? For å være ærlig er jeg ikke helt sikker. Det går nemlig i rykk og napp når det gjelder inntekt på internett. Jeg kan ikke se at jeg har tatt noen økonomisk skade av dette – faktisk har mine inntekter doblet seg i tre år på rad… (og mitt mål er at dette skal bli det fjerde året på rad, og jeg nøyer meg ikke nødvendigvis med «bare» en dobling heller.)

Men samtidig kan det hende at noen av mine kunder, de som faktisk gir meg penger, syns det tar seg dårlig ut at jeg tilsynelatende «skryter» av det i egne innlegg etterpå – selv om det IKKE er ment som skryt, men som inspirasjon for andre bloggere og internettentreprenører. Dog har jeg aldri fått noen slike tilbakemeldinger fra noen av mine kunder eller annonsører. Forhåpentligvis ser de det fra min side og skjønner hvorfor jeg gjør det, og kanskje de til og med syns det er artig å ha bidratt til litt Glabladet-historie, og dermed også internetthistorie.

Så, her er inntektsdetaljene fra februar 2011:

  • På annonsører/sponsorer tjente jeg: Kr. 8,041,34,-
  • På diverse oppdrag tjente jeg: Kr. 8,000,-
  • På affiliateinntekter tjente jeg: Kr. 1,273,68,-
  • Tilsammen: Kr. 17,315,02,-

Det høye beløpet på annonsører skyldes at jeg hadde to annonsører som fornyet sine avtaler med 12 nye måneder. Dermed er jo den egentlige månedsinntekten på disse annonsørene betydelig lavere. I tillegg hadde jeg en tredje annonsør som betalte sitt faste månedsbeløp.

Oppdragene jeg har utført i februar har alle gått på hjelp med WordPress-baserte nettsider. Det ene av disse oppdragene går ut på å lage en ny side fra scratch, og dette oppdraget er jeg ikke ferdig med. Tenkte å få gjort mesteparten i dag.

Og til slutt: Februars affiliateinntekter kommer fra følgende aktører: Tradedoubler, HostGator, WooThemes og OIO Publisher. I tillegg fikk jeg min tredje sjekk fra Aweber – de har jeg faktisk ikke tatt med i beregningen over månedens inntekt. Dette fordi jeg ikke har cashet inn sjekken enda. Sist jeg gjorde dette tok banken halve sjekkbeløpet i gebyr. Jeg har to uinnløste sjekker fra Aweber liggende nå, så jeg håper banken bare tar gebyr én gang hvis jeg leverer inn begge sjekkene samtidig. Dessverre tilbyr ikke Aweber utbetaling av affiliatepenger via PayPal. Ettersom ingen i Norge bruker sjekk og bankfolkene ser rart på deg når du kommer drassende med en, for ikke å glemme det faktum at man faktisk må ut av huset for å få pengene(!), suger det ganske hardt. Men, jeg kan jo ikke klage på å få penger… :roll:

Noen som vet om en billig bank å løse inn sjekker i?

Verdt å nevne fra denne måneden er at jeg hadde nok en en 11,000-kroners dag. Dette skjedde sist i slutten av oktober 2010, da jeg kjørte min forrige annonsekampanje. Denne gangen var det en kombinasjon av annonsepenger og kundeoppdragpenger som utgjorde den nette sum av 11,000,-. Det er jo litt kult at man kan ha slike store inntjeningsdager når man jobber for seg selv. For min del kan de dagene godt komme oftere! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 02. mars 2011 klokken 12:26 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
35 kommentarer så langt

1. Deltidspoker
02.03.11

Flott Sindre, grattis! Jeg synes det er glimrende at du viser til såpass gode resultater, og håper det bare blir bedre og bedre.

Jeg legger også ut månedsrapporter på min side, og jeg tror folk vil ha det av 2 grunner. De er nysgjerrige og de vil ha en slags bekreftelse på at det bloggeren driver med faktisk er innbringende, ikke bare preik.

Selv hadde jeg min første tapende måned på så lenge jeg kan huske, men det er jo i likhet med deg hele året jeg ser på til slutt. Trekker du forrersten fra utgifter for webhosting o.l. I dette regnestykket?

2. Sindre
02.03.11

@Deltidspoker: Det jeg noen ganger har gjort, uten å tenke over det, er å «automatisk trekke fra» PayPal-gebyrer. Disse gebyrene er lett å glemme hvis jeg ser på de overførte beløpene i nettbanken. Ellers trekker jeg aldri bevisst fra utgifter i disse rapportene. Kanskje fordi jeg nesten aldri har noen. :)

Blogging er virkelig en billig businessmodell!

3. Bjørn
02.03.11

Dette er jo bra Sindre! En ting jeg stusser litt over dog, er hvorfor du valgte å slutte med AdSense? Tror du ikke inntektene dine ville vært enda høyere, hvis du ikke hadde sluttet/pauset med det?

4. Sindre
02.03.11

@Bjørn: Jeg tenkte faktisk på AdSense tidligere i dag (kanskje ikke så rart, med tanke på dette innleggets natur.) ;)

Mine grunner i det opprinnelige «Farvel til AdSense«-innlegget gjelder fortsatt:

Det er egentlig mange grunner, men ingen som utmerker seg spesielt. Et dekkende svar ville vært at jeg ser på dette som et eksperiment. Jeg har observert at nesten ingen utenlandske “probloggere” kjører AdSense på sine sider, selv om de fleste gjerne gjorde det i begynnelsen. Jeg tror “there comes a time in every blogger’s life…” – rett og slett. Man innser at det har vært kjekt å tjene de enkleste pengene ever i 2,5 år (i mitt tilfelle), men at det kanskje er på tide å prøve andre muligheter.

Ut ifra min erfaring med AdSense hadde jeg kanskje tjent rundt en tusenlapp mer hver måned hvis jeg hadde beholdt det. Men da kan det samtidig hende at andre annonseinntekter hadde lidd. En annen ting jeg aldri likte med AdSense var at leserne ble tatt bort fra Glabladet. Som om ikke det er ille nok i seg selv, hadde man aldri kontroll over hvilke annonser som ble vist. Dette tenker kanskje ikke de fleste på som et problem, men jeg liker i det minste å ha litt kontroll over hva «jeg» annonserer for her inne. Og jeg kan lett tjene mer på en av de gamle AdSense-plassene ved å ha den tilgjengelig for andre annonsører.

Så, kommer jeg til å gå tilbake til AdSense? Det er høyst tvilsomt.

Men som en enkel inntektskilde når man er nybegynner anbefaler jeg det fortsatt til alle som vil prøve. Ingenting er så godt som å få bekreftelse på at det faktisk er mulig å tjene penger på internett. Og AdSense var kanskje min første egenerfarte bekreftelse på akkurat det… :)

Hvis noen leser dette og lurer på hvordan man kommer i gang med AdSense, har jeg skrevet et innlegg om det også: «Hvordan tjene penger med AdSense«.

02.03.11

Du er flink å skrive Sindre. Jeg tror ikke det skader at du oppgir hva du tjener på nettsiden. Flott at du klarer deg uten Adsense, og når du oppgir hvor mye du tjener så kan det nok inspirere andre også til å prøve litt andre måte å skaffe inntjening på.

6. Sindre
02.03.11

@Humorbloggen: Takk for hyggelige ord! Nei, jeg tror heller ikke det skader så mye. Det er noe av det som gjør bloggen min og mine innfallsvinkler ganske unike i blogg-Norge. Det er noe av hele formålet med bloggen i utgangspunktet; dele mine egne erfaringer underveis og ikke legge skjul på noe, sånn at andre kan lære, bli inspirert, og kanskje til og med gjøre det enda bedre selv. Jeg unner alle all suksess! :)

02.03.11

Men nå er det vel slik att det er noen sponsorer her på Glabladet som Google Adsense ikke liker helt ;-)

8. Sindre
02.03.11

@Nettgründer: Er ikke helt sikker på hvem du sikter til?

02.03.11

Tenkte på linker til gambling-relaterte sider, tror det er litt på kanten iht Adsense retningslinjer.

10. Sindre
02.03.11

Ok, det kan godt hende. Men jeg har hatt tekstlinkannonser til casinorelaterte sider lenge før jeg kvittet meg med AdSense, og jeg har aldri fått noen advarsel ang. dette, ei heller fått min konto sperret. Da dette ikke er viktig for meg lenger, oppfordrer jeg enhver som er i tvil om dette til å finne ut av det selv. :)

02.03.11

Det «fine» med Google Adsense er vel att man aldri får noen advarsel ;-)

12. Sindre
02.03.11

Det stemmer at når det gjelder Google så har de rykte på seg for å bare kjøre på. Hvis man skal tro det enkelte andre sier så er det mange som ikke engang får en skikkelig begrunnelse på hvorfor en konto ble stengt. Men jeg har absolutt aldri hatt noen problemer med Google.

Med «advarsel» mente jeg ikke nødvendigvis fra Google, men fra andre brukere av AdSense. Skulle tro at noen hadde påpekt dette hvis det var imot Googles retningslinjer. Men de kan jo ha forandret på dette i det siste. Husk også at det er forskjell på hva en side faktisk handler om, og hvilke annonser den har. :)

02.03.11

Som leser synes jeg slik info er interessant og inspirerende, og så stiller det jo nysgjerrigheten litt. ;-)
Men har aldri tenkt på at det skulle være negativt i forhold til annonsører…..tror du det kan være det egentlig?
Det er jo også veldig relatert til innholdet i bloggen din, ikke skryteinnlegg.

14. Sindre
02.03.11

@Lenabeatrice: Nei, jeg tror ikke det skulle slå ut negativt. Da må i så fall kunden eller annonsøren være i overkant prippen. Hvis en kunde ber meg om å ikke dele noe, så skal jeg heller respektere det. Men ettersom mine kunder og annonsører uansett forblir anonyme i mine inntektsrapporter så kan jeg ikke se problemet. Det som gjorde at jeg kom til å tenke på dette, var egentlig en tilbakemelding fra en i kommentarfeltet en gang for ganske lenge siden. Han har vel å merke aldri vært en betalende kunde… Så, jeg kommer nok til å fortsette som før! :)

15. Peter Andre Jensen
03.03.11

Fine tall, Sindre!

Ang gamblinglinkene dine så er de ikke bare i strid med adsense TOS, de er også i strid med bl.a Lotteriloven. Så vet du det :)

16. Sindre
03.03.11

@Peter Andre Jensen: Nå har jeg faktisk sjekkt opp i AdSense sine retningslinjer. Jeg har riktignok bare skummet gjennom, men gjorde det ganske nøye. Det eneste jeg fant var dette:

6. Forbudte bruksområder

6.1 Du skal ikke, og heller ikke autorisere eller oppmuntre noen tredjepart til å:

(e) vise én eller flere Annonser, Koblinger eller Henvisningsknapper på en hvilken som helst nettside eller på et hvilket som helst nettområde som inneholder pornografisk, hatrelatert, voldelig eller ulovlig innhold;

Her står det altså ingenting om gambling/casinorelaterte ting, og jeg kunne ikke se det noe som helst annet sted i retningslinjene heller. Det eneste må jo da være hvis det går under «ulovlig innhold» – hvis det faktisk er forbudt i følge Lotteriloven. Jeg sjekket også Lotteriloven, men orket ikke lese alt. Hvis noen kan henvise til nøyaktig hvor det står at det er forbudt å annonsere for casinotjenester, hadde jeg satt pris på det.

17. Peter Andre Jensen
03.03.11

Sindre: det er ulovlig å markedsføre alle pengespill som IKKE går til allmenn-nyttige formål og som ikke har fått tillatelse til virksomheten. Det er til og med ulovlig å tilby betalingsløsninger som muliggjør spilling på f.eks nettcasino.

Søk litt på lovdata.no

18. Sindre
03.03.11

Søkte meg også inn på en tråd på Webforumet hvor det samme temaet ble diskutert. Det sies (bl.a. av deg) at det er ulovlig, men jeg har aldri sett de faktiske kildene til hvor dette står. Samtidig sa du i den tråden at ingen bryr seg med mindre det er snakk om store beløp og at politiet «driter i om du får 200 dollar i provisjon fra Betsson hvert år»… Og det er omtrent noe sånt som er tilfelle for meg. :P

03.03.11

Kjenner meg litt igjen her, har tatt mange runder med meg selv om hvor mye av økonomien jeg skal brette ut på bloggen. Har i det siste bestemt meg for å tone ned ting litt.

17 315,- er uansett ikke fy skam i inntekt via nettet. Gratz Sindre! :)

20. Sindre
03.03.11

@Formuebygging: Generelt er jeg ikke glad i nedtoninger fordi jeg forbinder det med å begrense seg selv. Og begrenser man seg selv, stagnerer man lettere. Man må tørre å være litt «out there» hvis man skal komme noen vei – det er min erfaring. Men uansett: Thænkz for gratz! ;)

03.03.11

Jo Sindre men det er ikke bare jeg som bestemmer ;)

22. Sindre
03.03.11

Jojo, du må være sjef! :cool:

03.03.11

Man må velge sine fighter vettu ;)

03.03.11

Klippet fra retningslinjene:

Nettsteder med Google-annonser skal ikke inneholde eller koble til:

gambling- eller kasinorelatert innhold

25. Sindre
03.03.11

Finner ikke det jeg! Hvor i retningslinjene?

27. Sindre
03.03.11

Thænks, Nettgründer. Ja, der står det jo tydelig. Akkurat denne siden med informasjon har jeg aldri vært inne på før. Det var ikke samme linken jeg limte inn i kommentar #16. Den jeg linket til var den som først kom opp da jeg søkte på Google. Så dette kunne de jo kanskje presisert litt bedre der folk faktisk leser.

Uansett, da vet dere det, alle som bruker AdSense. :)

03.03.11

Fint å se at du stadig klarer å leve av det du liker å gjøre best Sindre. :)

03.03.11

Jeg kan jo gjerne legge til at jeg IKKE fikk adsense til siden min FØR jeg fjernet linkene mine til innhold lignende det du har :)

30. Sindre
03.03.11

Jeg skal se på muligheten for å sakte men sikkert eliminere disse linkene selv. Jeg fornyet nylig avtalen med et par av de, så det vil nok ta tid. Returnering av penger er, som kjent, ikke kjekt, og det har jeg heller aldri måttet gjøre. Men jeg er ikke komfortabel med å være på kant med loven heller. Til mitt forsvar visste jeg jo ikke dette før nå… (Men jeg vil fortsatt se at det faktisk står i loven!)

Jeg er i godt selskap, da. Mange andre nettsider, for ikke å snakke om norske TV-kanaler, hvorav noen også sender fra Norge, og dermed ikke unngår reglene…

03.03.11

kan jeg tjene penger på min nettside…? (hadde vært fornøyd med 17øre måneden også, hadde bare vært artig å si «jeg tjener penger på tegneserien min» ;) hehe

32. Sindre
03.03.11

@Katrine: Klart du kan. Alle med nettsider kan det. Kommer bare an på hvor mye du vil tapetsere siden din med annonser. Og jeg vil anbefale at du ikke gjør det for mye. ;) I tillegg kan du jo tilby tjenester hvor du f.eks. tegner ting for folk. :)

03.03.11

ooh jeg vil ha tapet! syns noenganger en side ser med proff ut med en eller to annonser jeg. men kan jeg velge hva slags annonser selv? vil liksom ikke ha sånn kvisemiddel annonse eller «Hotte damer her» type saker..

34. Sindre
03.03.11

Jada, du kan velge annonser selv. Hvorfor ikke registrere deg hos Tradedoubler? Det er gratis og du får tilgang til masse annonsører som tilbyr bannere du kan laste opp på siden din. Du får penger hvis noen kjøper noe av annonsøren gjennom din link. :)

11.03.11

Adsense er jo latterlig enkelt å bruke, men en kan tjene mer penger på målrettet reklame selv. Det beste er nå uansett å selge annonser, slipper usikkerheten med adsense.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |