Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Alt var så mye bedre før

Skrevet av Sindre | 23. april, 2011

Det er en vanlig oppfatning blant mange over 40 at dagens ungdom er en gjeng med late unnasluntrere. Det snakkes om at alt, inkludert ungdommen, var så mye bedre før. Du har sikkert hørt ett eller flere utsagn i retning av dette:

«Ungdommen i dag bryr seg ikke om annet enn luksus og løssluppen livsførsel. Unge jenter og gutter oppfører seg dårligere enn før. De forakter autoriteter og har ingen respekt for de eldre. De reiser seg ikke når en eldre person kommer inn i rommet, og de er frekke mot sine foreldre og andre. De forstyrrer hver eneste skikkelige samtale mellom fornuftige mennesker, de har dårlig bordskikk og de har blitt en skrekk for foreldre og lærere.»

Personlig blir jeg like oppgitt hver gang jeg hører slike påstander. Det har seg nemlig sånn at disse påstandene har blitt hørt i flere tusen år allerede. Utsagnet ovenfor kom direkte fra den greske filosofen Sokrates for godt over 2000 år siden. Hva forteller dette oss? Hvis du syns dagens ungdom er verre enn noensinne, syntes de eldre trolig det samme om deg, da du var ung. De som var eldre da Sokrates var ung, tenkte det samme om hans ungdomsgenerasjon.

Med andre ord: Ingen av oss, generelt sett, av alle som noensinne har levd, har vært særlig bedre eller verre enn andre generasjoner, hverken i fortid eller fremtid. Det kommer alltid til å være sånn.

Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å riste oppgitt på hodet som 65-åring når «dagens ungdom» fyrer opp de nyeste hiphopdubstepmetaltranceplastikkpop-låtene på full styrke, med alle vokaler dynket i den nyeste auto-multi-giga-plastikk-tune-effekten.

Men, jeg skal i det minste la ungdom være ungdom. ;)

Kanskje det er andre grunner til at vi mener «alt var mye bedre før»? Kanskje vi savner fortiden fordi vi var yngre og bekymringsløse. Kanskje vi hadde noe fint den gang, som vi ikke har nå lenger. Men det er kanskje på sin plass å innse at galskap og elleville tilstander har vært med oss så lenge mennesket har eksistert. Kaos er en del av vår natur, og ble ikke oppfunnet av «dagens ungdom».

Når du tenker logisk over det, innser du kanskje at det meste i realiteten var verre før, og at utviklingen har rukket å nå nye høyder som kommer oss alle tilgode på mange måter. Ja, det finnes unntak hvor utviklingen kan føre til verre tilstander, men generelt sett får vi det bedre og bedre.

Hvis du vil unngå å havne i den klassiske tankefellen om at «alt var så mye bedre før», burde du begynne å leve i nuet mer. I hvert øyeblikk skapes det historie, og om 10 år vil du kanskje tenke tilbake til i dag og tenke: «Jeg hadde det jammen fint den gangen» – selv om du i realiteten har dine ups and downs… Som du alltid har hatt.

Du, og de ~6,9 milliarder andre menneskene på denne planeten.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 23. april 2011 klokken 16:24 i kategoriene: Bevissthet, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

1. Kristoffer Pedersen
23.04.11

Årsaken til slik tankegang, ligger ofte i manglende endringsvilje. Vi er alle verdensmestere, og mange sliter med å akseptere at andre mennesker gjør andre ting, eller utfører ting på en annen måte en de selv ville gjort. Det man gjør selv er selvfølgelig riktig, ellers ville man ikke gjort det. Jeg mener selv det er mulig å lære å gjøre ting bedre.

[...] – www.Glabladet.no blir drevet av en artig fyr med maange gode poeng. Jeg lurer egentlig hvor i all verden han drar alle ideene sine opp av. En ting er sikkert, han treffer meget godt i stort sett hver eneste innlegg. Jeg skulle likt å ha møtt personen bak denne bloggen for å se om han har like mye guts i virkeligheten som han har i bloggen;) Vil påstå at dette er en av de bedre bloggene i sjangeren; selvutvikling, business og blogging. Her er et innlegg som jeg liker godt – Alt var så mye bedre før [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere