Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Blogg for moro skyld, ikke for penger

Skrevet av Sindre | 04. april, 2011

Hvis blogging føles som tiltak for deg, hvis du ikke lenger har det gøy når du blogger, hvis det ikke føles som en hobby men som en jobb, er det kanskje på tide å gi seg. Det er ikke noe poeng i å tvinge seg selv til å gjøre noe. Føler du ikke for det, blir resultatet som regel dårligere, og du kaster bort lesernes tid.

Jeg skulle gjerne gitt en «pep talk» om at kun tapere gir seg mens vinnere jobber til de får suksess, men noen ganger kommer man til et punkt hvor man bør innse realiteter og gå videre til noe annet.

Hvis den eneste grunnen til at du begynte å blogge var for å tjene penger, er sannsynligheten stor for at dette gjelder for deg. For å tjene penger må du gi, og når du ikke kan gi noe som er bra/unikt/nyttig, kommer du ikke til å klare det. Blogging er en treg måte å tjene penger på nettet på, samtidig som det krever mye jobbing av deg. Det er derfor jeg sier: Blogg for moro skyld, ikke for penger.

For min egen del syns jeg fortsatt blogging er gøy, og med den nye retningslinjen jeg har lagt meg på, åpner det for endeløse muligheter for meg. Så dere kan forvente å se meg her i lang tid enda. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 04. april 2011 klokken 8:58 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Suksess,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

1. Eirik
04.04.11

Bloggere som bare blogger for å tjene penger er dømt til å mislykkes… de har ingenting å bidra med og vil ikke overleve på sikt….. Skal du blogge, gjør som Sindre. Skriv ekte, personlige innlegg om ting du brenner for…. ikke ting du tror vil tjene deg penger…

04.04.11

Veldig likt for poker også. Jeg skrev et innlegg på siden min for litt siden som het «Not just play poker, enjoy it!». Når man ikke lenger greier å kose seg med deg man gjør, og fokuset bare er å tjene penger, da går det bare en vei. If you’re not improving, you’re getting worse!». Ah, tittel for nytt innlegg :)

3. Eirik
04.04.11

Litt dårlig engelsk eller? Skal det ikke være «Don’t just play poker…»? Altså Do not, ikke bare not….. (sorry for offtopic)

05.04.11

Sindre kommer til å drepe oss for å gå off topic, men jeg må nesten svare.. Det er en litt mer muntlig måte å si det på.. «Don’t» er mer gramatisk korrekt :)

5. Sindre
05.04.11

Det går helt fint å gå «off topic», i forbindelse med det som blir sagt i kommentarfeltet. Jeg har ikke noe imot en naturlig utvikling i samtaler, selv om det skjer i kommentarfeltet til et innlegg som handlet om noe annet enn det diskusjonen måtte spore av mot.

Det jeg vanligvis reagerer på er når noen kommer med noe som overhodet ikke har med innlegget å gjøre i utgangspunktet, som kunne egnet seg bedre via mail eller til et relatert innlegg. Sånn som om noen akkurat nå skulle spurt meg om hvilket bilderedigeringsprogram jeg bruker for bildene på Glabladet, direkte i dette kommentarfeltet. Da spesielt når diskusjonen tar videre av på bakgrunn av det som i utgangspunktet var en irrelevant kommentar.

Og det er uansett ingen big deal. Jeg bare liker å ha relevante kommentarer og saklig diskusjon i forhold til innlegget. Det har hendt mange ganger at folk har sagt noe helt irrelevant i kommentarfeltet uten at jeg har reagert på det. Men enkelte ganger i det siste har dette tatt såpass av at jeg har sagt hva jeg mener om det. ;)

Og PS: «Grammatisk» er enda mer grammatisk korrekt. ;)

6. Anders
05.04.11

Ja blogging kan være morro! Det skal være sikkert og visst…

Bare et lite gledesutbrudd fra meg: jeg kom nettopp hjem fra jobb nå, logget meg på PC’n og oppdager et stort hopp i besøkstallet idag. Ikke nok med det: For øyeblikket er det et 20-tall online samtidig!
Hva skjer, tenker jeg. Riktignok har jeg lagt meg litt i selen de siste par uker og skrevet litt mer, slik som Sindre ;) Men nå ble det et voldsomt hopp i besøkstallet plutselig. Kan det være et noen har anbefalt via Facebook, twitter eller noe? Har ikke fått analysert det nærmere siden jeg nettopp fikk se dette. Må si dette inspirerte :)

7. Sindre
05.04.11

Gratulerer så mye, Anders! :D Livets små blogg-gleder er verdt å ta vare på!

Har du installert Google Analytics? Det burde kunne gi deg en pekepinn på hvor trafikken kommer fra! :)

8. Eirik
05.04.11

Gratulerer Anders….. :)

9. Anders
05.04.11

Sindre,

Ja, jeg installerte faktiske Google Analytics nå i forrige uke. Nettopp med tanke på å kunne lese statistikk bedre nå som jeg publiserer mer stoff.
Jeg følger også med på statistikken fra Hostgator. På de få dagene jeg har hatt Google Analytics har jeg bitt meg in en ting: den oppgir lavere besøkstall enn Hostgator. Er det noe Google Analytics ikke teller? Ellers gir Google Analytics veldig fin dybdeanalyse.

Men tilbake til gledesutbruddet: det bare fortsetter å poppe inn nye besøkende nå. Nettsiden er engelsk så jeg får fra hele verden, men akkurat nå er det USA og Europa som gjelder. Spent på om Australia/Asia følger opp når de våkner.

Men noe må det være som har skjedd! Jeg tittet litt nærmere på statistikken i Hostgator og ser at «eksplosjonen» startet for ca. 3 timer siden. Men vet altså ikke hva som trigget det.

Vi får håpe besøkstallene holder seg stigende :)
Iallfall etablerer seg på et høyere nivå.

10. Sindre
05.04.11

Det er alltid litt forskjell på statistikkprogrammer. Google Analytics er, etter mitt inntrykk, et av de mest stabile. Dette har jeg også hørt fra andre. Men hva man skal stole på er jo ikke alltid helt godt å si.

Du har aldri oppgitt bloggen din, så vidt jeg husker. Er det noen grunn til at du velger å holde dette hemmelig? :)

11. Anders
05.04.11

Nå gikk siden min plutselig ned! :(

Det der skjer jo så og si aldri! Overbelastning?
Det var jo ikke mer enn 20 stk samtidig, da jeg så sist.
Trodde Hostgator kunne serve økt trafikk!
Eller kan det være «helt tilfeldig» nedetid?
Dumt hvis nye besøkende skal erfare noe slikt.

12. Anders
06.04.11

Nettsiden kom heldigvis opp igjen etter 5 minutter.
Og like etter kom de besøkende tilbake også.

Forventer at Hostgator funker!

Har sålangt og pr 5. april hatt flere besøk enn hele februar måned. Nå gjelder det at gjestene kommer tilbake mens nye besøk kommer til :) Uansett er responsen idag en god inspirasjon til videre utvikling.

[...] De 3 siste skrev jeg alle på under en time (ca. 10 min. på hver), men dette hører virkelig sjeldenhetene til. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere