Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Bør jeg bruke mitt eget navn som domenenavn?

Skrevet av Sindre | 05. april, 2011

For en stund siden hadde jeg en telefonsamtale med en klient som lurte på om hun burde bruke sitt eget navn som domenenavn. Jeg frarådet henne å gjøre dette, og heller gå for et «generelt» domenenavn, gjerne med et viktig nøkkelord innenfor hennes nisje. Hvorfor? Fordi det er nærmest umulig å selge en nettside som har ditt eget navn som domenenavn.

Dette var ikke noe hun hadde tenkt på, men hun syns det var et viktig poeng. Selv om de fleste neppe planlegger et videresalg av sitt domenenavn når de registrerer det, er dette noe som kan bli aktuelt en dag.

Ville du overhodet solgt et domenenavn med ditt eget navn i, hvis du kunne? Du vil ikke ha kontroll over hva som blir skrevet under ditt navn.

En annen ting å tenke på er at du sannsynligvis må gjøre mesteparten av arbeidet selv, dersom domenenavnet består av ditt navn. Dette er spesielt sant hvis det er snakk om en blogg. Folk vil forvente at det er du som skriver innleggene. Her på www.Glabladet.no kan jeg velge å la siden oppdateres av andre skribenter hvis jeg vil det. Hadde jeg blogget under sindrelåstad.no hadde saken vært en annen.

Det er absolutt ikke dumt å registrere sitt eget navn som domenenavn, men du bør ha det til personlig bruk. Skal du tjene penger på blogging, anbefaler jeg å gå for et annet navn.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 05. april 2011 klokken 9:45 i kategoriene: Blogging, Internettmarkedsføring, Teknologi,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

05.04.11

Jeg bruker faktisk mitt navn som domen. Men så er det ikke så mange som faktisk tenker over at jeg heter Sjefsberta ;) Men du har rett, det lønner seg og bruke noe som går inn under din nisje. Spesielt viss du skal tjene på blogging. Jeg har den fordelen at jeg bare driver på hobby basis, men jeg får da allikevel inn litt lommepenger :)

05.04.11

…, men nå er det jo ikke penger som er målet med bloggen ;)

http://www.glabladet.no/2011/04/blogg-for-moro-skyld-ikke-for-penger/

PS: Jeg er enig i alt som står i innlegget, men bare måtte kommentere siste setningen ;)

På generell basis kan man ikke komme med en anbefaling om å bruke, eller ikke bruke, sitt eget navn som domenenavn.
Ønsker man å bygge seg selv som en ressursperson og en bauta innen en nisje etablerer man eksempelvis et domene på sitt navn hvor man poster masse gode artikler om emnet, og så har man en annen blogg som blir «pengebloggen» for temaet.

Jeg vil heller anbefale at alle som har planer om å selge sine blogger absolutt etablerer en blogg i sitt eget navn som blir «basen» hvor man alltid kan ha kontakt med den harde kjernen som følger en. For hvor skulle du ellers fortelle om din nye blogg??

Konklusjonen blir altså – man bør absolutt ha et domene med sitt eget navn :-)

4. Sindre
05.04.11

Enig i at man ikke bør komme med noen anbefaling på generell basis hverken den ene eller andre veien, men se an hver situasjon individuelt. I dette tilfellet ønsket kunden å ha mulighet til å selge siden (etter at jeg nevnte denne muligheten for henne), og da var ikke hennes navn som domenenavn lenger aktuelt for hovedsiden hun hadde tenkt å starte.

Og så siterer jeg min egen nest siste setning: «Det er absolutt ikke dumt å registrere sitt eget navn som domenenavn, men du bør ha det til personlig bruk.» :)

5. Eirik
05.04.11

Smart og noe jeg heller ikke har tenkt så mye på. Planlegger egen blogg men har ikke bestemt meg for hva den skal handle om…..

[...] De 3 siste skrev jeg alle på under en time (ca. 10 min. på hver), men dette hører virkelig sjeldenhetene til. [...]

7. Kenneth
06.04.11

Spørs hva du selger da ;) Selger du deg selv så er det jo en selvfølge å ha navnet sitt som domenenavn. Dette kan være folk innen kultur, kunst, media etc som har interesse av det. Selger du selve innholdet bør du vel strengt tatt ha et domenenavn som refererer til det du skriver om, eller et generelt navn som fenger.

08.04.11

En personlig blogg synes jeg fint kan ha personens fulle navn som domene, og jeg har gjort eksakt dette selv også. Å bygge seg selv som en slags merkevare er jo ingen ulempe, og det er mange som personlig har fått fine muligheter som følge av dette.

En lønnsom gevinst av blogging kan f. eks være jobbtilbud, og da er det ingen ulempe at du «blogger som deg selv». Og om du skal søke jobb uansett, så søker folk deg gjerne opp på både Facebook og Google. Da kan din personlige blogg være med på å gi den framtidige arbeidsgiveren et godt inntrykk av deg (eller omvendt – men det er jo opp til deg selv).

9. Sindre
08.04.11

@Marius: Her er vi i hvert fall helt enige. Jeg vet ikke om du har lest mitt tidligere innlegg om «Deg selv som merkenavn«? Det eneste jeg påpeker her, er at hvis du går med et ønske om å selge nettsiden etter en viss tid, så er det bedre å registrere noe annet som domenenavn og bygge opp virksomheten der.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere