Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glabladet tilbake etter serverproblemer

Skrevet av Sindre | 11. april, 2011

På grunn av serverproblemer har Glabladet vært nede i halvannet døgn. Det tok vel et halvt døgn før hosten klarte å fikse serverproblemene, men da siden kom online igjen, var den satt en uke tilbake i tid. Dvs. at ca. 10 innlegg, 6-7 kladder og 150 kommentarer som hadde blitt generert den siste uken, var borte. Hostens siste backup var fra et døgn før problemene begynte, så jeg fikk til slutt gjenopprettet det aller meste, men ikke det siste innlegget jeg skrev, samt kommentarer som hadde kommet inn det siste døgnet.

Hadde det ikke vært for at jeg har en egen backupløsning selv, som hadde tatt en helt fersk backup like før dette skjedde, hadde jeg mistet det siste innlegget mitt (samt kommentarer). Det hadde ikke vært noen skandale, men likevel irriterende. Det som har tatt tid det siste halve døgnet har altså vært å finne ut av hvordan man gjenoppretter en backup. Dessuten har jeg av naturlige grunner måttet ofre tid til søvn.

Da har jeg altså erfaring med gjenoppretting av backup via phpMyAdmin også. Alt sammen var litt overveldende til å begynne med, men jeg fant ut at det var ganske enkelt til syvende og sist. Så lenge jeg hadde helt ferske backups av wp_posts.sql og wp_comments.sql, hadde jeg det jeg trengte.

Så denne gangen var det ingen krise, men nedetiden og ikke helt tilfredsstillende backupløsninger av hosten min, har gjort sitt til at jeg nå vurderer å bytte. Vel, jeg har vurdert det lenge, men nå er jeg ikke lenger i tvil. Jeg kommer til å bytte til HostGator i løpet av denne uken.

HostGator er de jeg anbefaler alle som har tatt mitt bloggekurs å bruke. Jeg har selv brukt de før, og bruker de fortsatt på en annen side jeg har (som er under utvikling). John Chow byttet også nylig til dem. Alt i alt føler jeg meg mer trygg hos en host som har så godt rykte på seg som HostGator. Min opplevelse med dem har også vært utelukkende god. LenaBeatrice sin side er et eksempel på at serverne til HostGator faktisk takler store mengder trafikk (mener å huske at hun bruker den mellomste hostingpakken).

Den eneste grunnen til at jeg bruker noen andre enn HostGator nå, er at jeg har en sponsoravtale som gir meg gratis hosting. Vel, uttrykket «man får det man betaler for» kunne neppe vært mer treffende. Jeg syns det er enda verre å tenke på alle de som faktisk betaler for den samme hostingen, som ble utsatt for de samme problemene. Jeg syns det er for dårlig. Hos HostGator har jeg heller aldri opplevd noe nedetid, noe som begynner å bli en vane med nåværende host (selv om dette er første gang nedetiden resulterer i datatap).

Jeg opplevde flere merkelige ting etter at jeg gjenopprettet backupen, og har klart å rette opp i de feilene jeg har funnet:

  • «Similar Posts»-pluginen viste ikke noen relaterte innlegg til det siste innlegget.
  • Kategoriene jeg la det siste innlegget i var borte.
  • Kommentartelleren til dette og dette innlegget viste 0, selv om de hadde fått kommentarer.

Altså noen små «skjønnhetsfeil» som jeg nå har rettet opp i, men det kan kanskje være noen flere, så jeg setter pris på om dere lesere sier ifra hvis dere ser noe utenom det vanlige.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 11. april 2011 klokken 16:00 i kategoriene: Blogging, Generelt, Teknologi,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

11.04.11

Er noe dritt når dette skjer, har opplevd noe lignende selv….Webforumet ble jo også rammet av dette og har etter hva jeg forstår bestemt seg for å bytte hosting også.

Men godt å se att du er back in business Sindre ;-)

2. Sindre
11.04.11

Hmm ja, ser man det ja. På Webforumet blir man møtt av følgende melding:

Webforumets webhotell har kræsjet og det er vansker med å skaffe en backup fra nyere tid. Forumet kommer forhåpentligvis tilbake i løpet av dagen. Til nå har ikke Solidhost kunnet skaffe en backup nyere enn fra 3.april så hvis du har postet noe viktig etter det så forbered deg på å poste det på nytt… Alle PM etter det kan være borte. Dere som har betalt for annonsering og fått slettet tråder får pengene tilbake eller må legge inn på nytt.

Solidhost, som også er min nåværende host, klarte å skaffe backup til meg fra 9. april, men det kan være at de to nettstedene ligger på forskjellige servere og/eller har forskjellige backupløsninger. Uansett hadde jeg ikke lidd noe tap fordi jeg hadde min egen backup. Det er første gang jeg virkelig har hatt bruk for en slik backup i løpet av mine drøye 3 bloggeår, men dette viser altså at man ikke kan være trygg hvis man bare belager seg på hosten sin backup… Selv om dette nok kan variere fra host til host, og «trygg» er man aldri uansett.

Jaja… Dette forbedret jo ikke akkurat inntrykket mitt.

3. Macgeeky
11.04.11

Hei Sindre, godt å se at du fortsatt driver Glabladet i beste velgående. Men, om det er en ting jeg, og helt sikkert andre lesere, savner så må det være en mobilvennlig og nettbrettvennlig versjon av GB. Forferdelig opplevelse å besøke fra feks iOS-enheter, noe som er synd da bloggen din ellers oser av kvalitet.

Håper du ser nærmere på dette, mvh Robert. :)

4. Sindre
11.04.11

@Macgeeky: Jeg har fått en del henvendelser om akkurat dette, så gjorde litt research nå, og det ser ut til at det er vanskelig å vise themet som det er ment å fremstå, på iPad, iPhone, etc. Men det finnes plugins/themes beregnet for å automatisk slå seg på når noen besøker siden fra disse enhetene, for å gjøre opplevelsen mer brukervennlig. Jeg skal definitivt fortsette å ha dette i bakhodet og se hva jeg kan få gjort med det.

11.04.11

Finnes vel plugins som kan gjøre dette, men det er kanskje på tide med en oppussing av Glabladet Sindre? ;-)

11.04.11

Hei Sindre,

Godt å ha deg (Glabladet) tilbake igjen.

Dette understreker også viktigheten av å ta backup selv også.

Aldri stol på andre når det gjelder sikkerhet – det har jeg selv erfart mange ganger.

8. Eirik
11.04.11

Sindre, serveren ble sikkert overopphetet pga din økte bloggaktivitet i det siste…. ;) Men fra spøk til alvor! Godt å se at siden er gjenoppretta med alt innhold! Ser jo ikke ut til at alle har vært like heldige…..

11.04.11

Sindre: Du laster bare ned dette pluginet: WPtouch http://wordpress.org/extend/plugins/wptouch/

Det tar maks 13 sek og vips så har vi glabladet i et mobil-vennlig format!

Den endrer ikke på ditt tema, den lager et nytt eget mobiltema som passer for mobile enheter.

Bruker for øvrig HostGator til Formuebygging og er stort sett fornøyd. Passer på å ta backup en gang i måneden. Da laster jeg ned databasen via phpmyadmin og laster ned hele nettstedet via FTP. Legger deretter filen på en ekstern disk og på en dropbox konto!

Vurderer å slenge opp en til backupserver i garasjen å linke den trådløst mot huset også men vet ikke helt om jeg orker … ;)

Man kan aldri ha for få backuper!

10. Sindre
11.04.11

@Formuebygging: Jeg kom frem til den samme pluginen. Jeg skal se nærmere på den. Pro-versjonen er også iPad-vennlig, men jeg kan evt. begynne med gratisversjonen for å få et innblikk i hvordan den er. :)

12.04.11

Fint å få det opp igjen Sindre. Jeg må lære meg å bli flinkere å ta backup selv. Ryker siden min får jeg litt problemer :(

PS: Themet mitt er rimelig sweet på en iPad ;)

12. Kolarkol
14.04.11

http://www.digi.no/867535/innbrudd-hos-wordpress

Innbrudd hos WordPress
Innhold kan være på avveie.. Flott!

13. Sindre
14.04.11

@Kolarkol: Disse hendelsene er ikke relatert.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere