Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvis ingen hater deg gjør du noe feil

Skrevet av Sindre | 02. april, 2011

Her forleden fikk jeg en bekreftelse på at noen fortsatt hater meg… Og jeg kunne ikke vært mer lykkelig over det! :)

I de siste månedene har det vært usedvanlig stille fra folk som prøver å trakassere meg på nettet. Den naturlige reaksjonen når noe sånt skjer, er å gå i forsvarsmodus. Gudene skal vite at jeg er skyldig i dette selv også. Men, det er ikke nødvendig. Faktisk får det deg til å se mer uprofesjonell ut, fordi du lar mobberne dra deg ned på sitt nivå. Som om mobberen faktisk er inne på noe, og du «må» forsvare deg. Ikke et bra signal å sende ut.

Det du skal være bekymret for, er når ingen bryr seg. Hvis du bare får ros og skryt er du sannsynligvis i ubalanse. Kanskje du har blitt litt feig uten å tenke over det. Kanskje du «safer». Noe må du gjøre feil! Prøv derfor å legge merke til det hvis du ikke har opplevd noe hat på et par måneder. Jeg sier ikke at du dermed blir nødt til å lage kvalm i håp om å få tilsnakk… Jeg sier at da er det på tide å bli mer modig igjen. Gjør noe som virkelig minner mobberne på hvor langt de har å gå for å komme til ditt nivå. Gjør noe som får mobberne til å føle et såpass sterkt ubehag ved sin nåværende situasjon, at den eneste løsningen de ser, er å angripe deg.

Faktisk er dette den beste måten å hjelpe mobberne på, fordi du fremkaller en reaksjon hos dem som i det minste er ekte, og som har potensiale til å få dem til å vokse ut fra stadiet hvor de skylder på alle andre enn seg selv. (NB! De fleste mobbere trenger mye hjelp før de kan forandre seg!)

Mobbere er som en åpen bok. De prøver å skaffe seg makt ved å rakke ned på andre. Det de egentlig signaliserer til omverdenen er:

«Jeg er sint og usikker fordi jeg ikke har så mye som skjer i livet mitt akkurat nå. Jeg skulle egentlig ønske at jeg også kunne være vågal og annerledes og oppnå suksess som deg, men jeg har bare ikke baller nok til å gå mine egne veier. Din tilstedeværelse minner meg om hvor langt jeg har å gå. Det gjør så vondt at jeg ser det som beste løsning å prøve å rakke ned på deg istedet.»


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 02. april 2011 klokken 12:08 i kategoriene: Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. Eirik
02.04.11

Dette er viktige livserfaringer…… For det første spiller det ingen rolle at noen hater deg når du er selvsikker på det området….. For det andre så er det et sikkert tegn på at noen også elsker deg (forutsatt eksempelet i Sindre sin tekst om noen som oppnår suksess)…… Hvis du ikke blir hatet når du ikke ut til mange nok….. med andre ord, hat i seg selv er som regel et tegn på suksess :)

2. Sindre
02.04.11

@Eirik: Exactly!

Kom til å tenke på et annet eksempel. Forleden var jeg på en konsert, og mens jeg sto utenfor med en venninne som røykte, var det en fyr som prøvde å være frekk i kjeften mot meg. (Hun sto der før jeg kom ut, og de hadde begynt å snakke sammen, men med en gang jeg kom, begynte hun å snakke med meg istedet… Noe som sikkert var grunnen til hans reaksjon.)

Når dette da skjedde og han sannsynligvis ville forventet at jeg skulle ta meg nær, gå i forsvarsposisjon, etc, mens jeg istedet viste at jeg overhodet ikke kunne brydd meg mindre, og nærmest bare jattet med, uten å komme med fornærmelser mot ham… Ahh, jeg elsker å se trynet på disse usikre folkene når de innser at metodene deres ikke virker! Jeg syns det er synd at noen fortsatt holder på sånn den dag i dag, men det er deres eget problem… Ingen andres.

Det verste her, eller kanskje beste: Jeg avsluttet vår lille samtale med å si: «Du virker ganske kul, selv om du prøvde å være jævlig frekk». (Husker ikke ordrett, var ikke helt edru.) Han lyste opp som en unge som fikk litt uventet ekstra lørdagsgodt, og vi snakket sammen som «kompiser» på vei inn igjen, selv om jeg syns han hadde oppført seg som en idiot, og stakk fra ham ved første anledning.

Snakk om å snu situasjonen! :)

3. Wenche
02.04.11

Liker denne artikkelen veldig godt!!!

4. Kim J.
04.04.11

@Sindre:
Jeg er enig i det du skriver, siden jeg allerede la fra meg en god kommentar om dette under innlegget «Pensjon bør ikke være et mål».

5. Årets deltidsansatt
07.04.11

Denne artikkelen er akkurat det eg trenge no.

Eg ha jobba i nesten eit år no med folk som har slengt dritt nesten heile tida fordi dei er so jævla misunnelege. Det du skriv om at mobbere er ei åpen bok er so jævla sant.

Er heldigvis ferdig i jobben når april er slutt. Det skal ikkje bli meir 9-5 liv på meg på ei laaaaaaaaang stund om aldri:)

6. Sindre
07.04.11

@Årets deltidsansatt: Flott å høre. Ingen fortjener å utsettes for slikt!

[...] Sjekk f.eks. dette innlegget samt kommentar nr. 2 for en alternativ måte å håndtere mobbere og folk som prøver å sette deg ut av spill. Men husk at det hjelper ikke å bare lese om slike tips. Man må faktisk prøve det ut i praksis også. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere