Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ikke ta deg selv for gitt

Skrevet av Sindre | 09. april, 2011

De fleste av oss blir aldri fornøyd. De fleste av oss vil alltid ha det noen andre har. Når vi endelig får noe vi har hatt lyst på lenge, blir vi glad en periode, men snart er vi tilbake til start, med en ny «premie» i sikte. Inntil vi har denne «premien» vil vi føle oss miserable og føle at vi går glipp av noe, spesielt hvis mange rundt oss allerede har det vi vil ha. Dette kan forårsake negative følelser som sjalusi og bitterhet.

Det er lett å se for seg fysiske gjenstander og skinnende duppeditter når jeg snakker om dette. Men det samme gjelder også våre personlige egenskaper. Hvis noen andre er litt flinkere sosialt enn oss, litt penere, litt mer «smooth», så vil vi ha det også. Tilstedeværelsen av andre mennesker vi anser som «perfekt» kan skape den samme typen negative tanker – om oss selv.

Hva er det egentlig vi driver med? Istedenfor å tro at vi må tilegne oss en personlig egenskap eller en gjenstand for å endelig slå oss til ro og føle oss lykkelig, hvorfor ikke innse at vi har det bra der vi er, og at vi kan oppnå mye mer ved å prøve mye mindre? Vi er akkurat der vi skal være. Når vi slapper av og begynner å føle oss takknemlig for å kunne være der vi er, vil vi være mer mottagelig for stadig flere positive endringer og opplevelser. Men ved å føle oss miserable, vil vi bare sikre oss å føle mer av det samme.

Dette går litt på det jeg skrev i «Pensjon bør ikke være et mål«. Vi må finne en «indre fred» i oss selv og innse at alt kommer innenfra. Det er vi selv som velger å tenke de tankene som får oss til å føle de følelsene vi gjør. Vi må innse at dette er så bra som det blir, og glemme «drømmeegenskapene» vi ser i andre. De som er perfekte på noen områder, sliter på andre. Vi har egenskaper som andre bare kan drømme om… Men disse er fryktelig lett å ta for gitt, er de ikke?

Ikke undervurder deg selv. Ikke la deg distrahere av andres perfekte glans. Vis at du ikke tar deg selv for gitt ved å blende dem med din egen. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 09. april 2011 klokken 15:09 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Law of Attraction, Penger, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Rebecca
10.04.11

Veldig bra!

[...] Hostens siste backup var fra et døgn før problemene begynte, så jeg fikk til slutt gjenopprettet det aller meste, men ikke det siste innlegget jeg skrev, samt kommentarer som hadde kommet inn det siste døgnet. [...]

[...] Dette er den gamle “oppnå mer ved å gjøre mindre”-fremgangsmåten som jeg også har skrevet om før. Klart, du vil generere oppmerksomhet hvis du er superenergisk, men i underbevisstheten til oss andre som observerer deg, vil vi registrere en som kompenserer for mangel på selvtillit, som tror han “ikke er nok” til å begynne med. Var det dette signalet du egentlig ville sende ut? [...]

[...] På sikt håper jeg å eliminere alle former for tåpelig drama i mitt liv, og jeg oppfordrer alle som leser til å gjøre det samme. Dette er et viktig steg videre på veien til indre fred, lykke, glede og takknemlighet. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere