Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Mørk sjokolade hjelper mot hoste

Skrevet av Sindre | 02. april, 2011

I går våknet jeg brått og uventet opp med en voldsom hoste og influensasymptomer som dårlig hals. «Uh oh», tenkte jeg, vel vitende om den planlagte relanseringen. Jeg hadde vært helt fin kvelden før og kunne ikke skjønne hvorfor jeg plutselig følte at jeg brygget på noe. » :( »

Det første jeg gjorde var å google «bli kvitt hoste». Og til min gledelige overraskelse fant jeg at forskere har funnet ut at stoffet teobromin, som finnes naturlig i kakao (en nødvendig ingrediens i sjokolade), ikke bare lindrer hoste (som de fleste medisiner) men faktisk kan kurere hoste totalt. Det gjorde ikke saken mindre hyggelig at jeg elsker (mørk) sjokolade!

Teobromin virker direkte på vagusnerven, som er den som forårsaker kontinuerlig hosting, og teobromin har ikke typiske bivirkninger hostemedisiner normalt har. Sjokoladens gunstige virkninger på helsen – og da særlig mørk (den har mye kakao og lite sukker) – er allerede bevist flere ganger. Den mørke varianten inneholder stoffer som er bra både for hjertet, blod og blodkar, for ikke å snakke om hjernen.

«Woohoo», tenkte jeg, og spurtet ned på butikken, fast bestemt på at ingen hoste skulle fucke opp dagen min! Jeg fant en Bocca med 70% kakao og ropte: «Halleluljah!» (…inni meg!)

Spurtet tilbake igjen, gaflet i meg hele Bocca-platen og etter en liten stund forsvant trangen til å hoste totalt. Jeg følte ikke behov for å hoste igjen i løpet av hele dagen. Og i dag våknet jeg opp helt frisk og fin! :D

Vanligvis ville dette vært begynnelsen på et langvarig hostehelvete for meg. Men mørk sjokolade kom til min unnsetning, så jeg tør å påstå at det er sant! Prøv det neste gang du hoster…

On a side note: Jeg bildegooglet «mørk sjokolade» i forbindelse med dette innlegget. Herregud så mange bilder av forførte kvinner med kåthet i blikket idet de er i ferd med å innta store, mørke sjokoladeplater. Glem øl på by’n i kveld, kanskje jeg skal ta med mørk sjokolade istedet, og bruke sjekkelinjen: «Det er mer der det kommer fra…»


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 02. april 2011 klokken 16:54 i kategoriene: Helse, Sjekking & Dating,

LESERNE MENER:
3 kommentarer så langt

1. Anders
02.04.11

Jeg drikker flere kopper med kakao hver eneste dag (istedet for kaffe som andre gjør), og jeg har ikke vært forkjølet siden 2009. Og da kun en mildere variant som gikk raskt over. Vet ikke om dette kan kobles med kakao, men det hadde vært en hyggelig bieffekt, i tillegg til at det smaker godt.

03.04.11

Greit råd å ta med seg videre, men man lurer seg selv hvis man tror mørk sjokolade og/eller kakao på noen som helst måte er sundt ;)

3. Michal
03.04.11

For noen år tilbake leste jeg en artikkel hvor det sto at forskere har funnet ut at mørk sjokolade reduserer faren for kreft, beinskjørhet og blodpropp med 20%. Så nå spiser jeg sjokolade med god samvittighet ;)

Fant denne nyttige artikkelen:
http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/forbruker/article127287.ece

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere