Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Velkommen til Glabladet 3.0

Skrevet av Sindre | 01. april, 2011

Da er det med stor glede at jeg lanserer Glabladet 3.0. :cool:

Det er ikke mer enn 9 måneder siden jeg hadde relansering til versjon 2.0, men denne gangen forandrer jeg mer enn bare designet. Det vil bli merkbare forskjeller i innholdet du kan lese på Glabladet fremover, sammenlignet med det du er vant til.

Hva blir nytt?

Først av alt: April måned blir å anse som en «30 dagers utfordring» for meg. I de kommende 30 dagene skal jeg blogge oftere og mer personlig enn før. Jeg vil prøve å få til en skikkelig kursendring her.

Til nå har Glabladets kjennetegn vært innsiktsfulle, inspirerende artikler av massiv verdi. Det er i hvert fall der jeg har lagt listen. Fremover tar jeg «ned» nivået noen hakk hva kvalitet og verdi angår, og kommer til å fokusere mer på kvantitet. Dette høres kanskje ut som en dårlig plan? Vel, flere lesere har etterlyst flittigere oppdateringer og har uttrykt skuffelse de dagene de kommer inn på Glabladet uten at noen nye innlegg har blitt postet. Noen har til og med sagt at «et dårlig innlegg er bedre enn ingen innlegg».

Så, akter jeg dermed å poste en haug med dårlige innlegg i denne perioden? Nei, absolutt ikke. Det jeg prøver å forandre på er først og fremst min egen oppfatning av hva som faktisk er «verdi». Ting som fungerer godt i utlandet, som f.eks. gi folk tips til hvordan leve et bedre liv, funker ikke nødvendigvis like godt i Norge – i hvert fall ikke etter å ha gjort det i over 3 år. Min nåværende tilnærming til blogging har vært å blogge med noen dagers mellomrom, men til gjengjeld prøve å skape massiv verdi når jeg gjør det. Nå snur jeg dette tvert om, og blogger oftere, uten å bry meg om at hvert innlegg skal inneha verdi i den forstand jeg tidligere har lagt opp til.

Jeg akter å finne ut av om kortere, tilsynelatende mer «verdiløse» innlegg kan ha en viss verdi likevel.

Hvor kommer inspirasjonen fra?

Jeg må si at dette i stor grad er inspirert av John Chow. Jeg leser ikke så mye på bloggen hans, men forleden hørte jeg et webinar med ham, hvor han snakket om hvordan han blogger, og alltid har blogget. Han startet i desember 2005 og har siden den gang skrevet 2 innlegg hver eneste dag i snitt. Til å begynne med hadde han ingen intensjoner om å tjene penger på å blogge, men i dag tjener han $40,000 i måneden på bloggingen. Og fremgangsmåten er den samme som den alltid har vært: Han jobber 2 timer daglig, og skriver ca. 2 innlegg for dagen.

Det viktigste jeg har lyst til å lære av denne utfordringen, er å se på blogging mer som «gøy» igjen. Min nåværende fremgangsmåte er for treg. Det er begrensninger for hvor mange i lille Norge som i utgangspunktet er interessert i den type temaer jeg skriver om, og av de som faktisk er interessert, er det ofte vanskelig å komme med noe «nytt» etter at de har lest på siden en stund. Jeg legger ikke skjul på at jeg flere ganger har sagt akkurat det samme, men i forskjellig innpakning.

Jeg anser dette som en nytenkning for meg, for å komme meg videre og ikke stagnere. Først og fremst gjør jeg dette for min egen del. Jeg innbiller meg ikke at alt jeg gjør er eksepsjonelt viktig og interessant, men om folk av en eller annen grunn har lyst til å følge med likevel, anser jeg det som en bonus. Jeg vil leve opp til slagordet «Blogging som livsstil» og vise at det er mulig å leve av blogging selv om man ikke blogger om spesielt viktige ting. Jeg vil ikke vise DERE det (dere vet det allerede, bare se på de bloggerne som tjener store penger nå), men jeg vil vise det for meg selv…! :?

Blir det slutt på Glabladet-innlegg som vi kjenner det?

Overhodet ikke. Jeg kommer fortsatt til å skrive guider og utfyllende artikler om selvutvikling, blogging og alt det andre du er vant til fra Glabladet. Men i tillegg kommer jeg til å bevisst prøve å blogge mer som om jeg skulle hatt en «vanlig» personlig blogg. Dette er et eksperiment og en utfordring på én og samme gang. Jeg håper å kunne oppdatere siden opptil flere ganger daglig, samtidig som jeg løsriver meg fra mine egne «lenker» om hva som slipper gjennom Glabladet-filteret. Jeg tillater meg selv i større grad å skrive akkurat det jeg tenker på.

Hvordan dette kan være en utfordring hvis jeg gjør det for at blogging skal bli mer gøy? Vel, fordi jeg lider av perfeksjonist-tendenser. Det er faktisk vanskelig for meg å skrive og publisere noe som jeg ikke føler er gjennomtenkt, har en viss lengde, osv. Nå prøver jeg å gjøre noe med dette, og hvis jeg ikke føler at dette var noe å satse på etter 30 fullendte dager, er det ingenting som hindrer meg i å gå tilbake til sånn som det var før. :)

En annen ting jeg vil gjøre i denne forbindelse er å innføre fri kommentarflyt. Dette bør være gode nyheter for alle kommentatorer, da dere ikke lenger trenger å vente på at kommentarene blir manuelt godkjent av meg. Jeg har innmari lyst til å prøve å bli mindre kontrollerende på egen blogg, og bli vant til at bloggen lever sitt eget liv, også mens jeg er ute og gjør andre ting. So what om jeg får en negativ kommentar iblant? So what om jeg føler jeg trenger tid på å tenke ut et genialt svar før jeg kommenterer? Kanskje jeg ikke trenger å svare på alle kommentarer i like stor grad som jeg har gjort før heller. Det vil forøvrig uansett bli vanskelig hvis resultatet av denne utfordringen skulle bli flere kommentarer, noe jeg håper det blir.

Alt i alt håper jeg på en god sirkel av masse lesere og økt trafikk ettersom folk kan forvente daglige oppdateringer. John Chow og Lena Beatrice anbefaler det, så hva kan jeg si? Man må lære av ekspertene. ;)

Mer om Glabladet 3.0

Noen designforandringer har allerede blitt innført i løpet av denne dagen. Blant annet en ny Glabladet-logo som definitivt understreker det faktum at jeg nå velger å gå i en mer personlig retning. De to første innleggene jeg postet i dag viser også til en personlig interesse som jeg ikke forventer at alle skal bry seg om, men det er nettopp litt av poenget med retningen jeg har tenkt å gå. Jeg håper jo at jeg på sikt tiltrekker flere nye lesere også, som kommer for å lese mine «personlige» innlegg, samtidig som jeg selvsagt håper at de faller i smak hos gamle lesere også. Men – jeg kan neppe gjøre alle fornøyd. Og jeg har ingen intensjoner om å prøve. ;)

Fra og med i dag kan det også nevnes at alle dyplenker til innlegg i egen blogg ikke lenger vil settes til å automatisk åpnes i ny fane. Selv om det var et knapt flertall som mente at linker bør åpnes i ny fane da jeg hadde en poll om dette for noen måneder siden, føler jeg personlig at det fort kan bli altfor mange åpne faner/vinduer hvis man skal klikke på flere av linkene i ett innlegg… Så husk å høyreklikke og velge «åpne i ny fane» fra nå av, dersom du klikker på en link før du er ferdig med å lese innlegget.

På sikt ønsker jeg et mer minimalistisk design og utseende på Glabladet. Jeg har nå tatt noen forsiktige første steg i den retningen: Jeg har eliminert pollen fra høyre sidemeny, samt fjernet «Utforsk Glabladet» på toppen av venstre sidemeny (den har vært med siden begynnelsen, så hvil i fred!) Jeg har dog overført de viktigste linkene derfra opp til headeren. Jeg syns det er like greit å ha de der. Til slutt vurderte jeg å fjerne «Siste kommentarer»-oversikten, men jeg velger å la den stå inntil videre.

Forsiden har fått seg en liten overhaling – back to stor versjon av siste innlegg, som jeg hadde i versjon 1.0 av Glabladet, mens slideren er flyttet ned et hakk. Var opprinnelig i tvil om dette ville fungere, men jeg syns det så ganske bra ut.

Noen siste ord? (Merkelig hvor dramatisk det hørtes ut!)

Vel, jeg lovet mine Twitter-følgere og Facebook-fans 4 nye innlegg i dag. Dette er det tredje, så om noen timer kommer det et til. Dette for å markere en overgang. Det meste jeg noensinne har postet på en dag til nå, er 3 innlegg, og det var tilbake i 2008.

Og helt til slutt: Jeg finner det ironisk at innlegget du leser nå ble så langt som det ble, da den nye trenden fremover vil være å (prøve å) skrive kortere innlegg. Men takk for at du hang med, og gi meg gjerne en tilbakemelding nedenfor ang. hva du syns om de nye planene og forandringene!

For Glabladet!
- Sindre


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 01. april 2011 klokken 14:10 i kategoriene: Blogging, Generelt,

LESERNE MENER:
19 kommentarer så langt

01.04.11

Veldig spennende Sindre :) Gleder meg til å se det nye designet, egentlig er det nesten så jeg venter på et eller annet Scooter type design og et fjerde innlegg om at det var aprilspøk :p Ser frem til å lese flere innlegg og skal også prøve å bli litt mer aktiv igjen i kommentarfeltet.

2. Sindre
01.04.11

Ah, jeg beklager hvis jeg forvirret noen ang. design – det blir ikke noen store nye forandringer på det området. Jeg tar fortsatt utgangspunkt i det gamle designet, men med noen små fornyelser. Noen er allerede innført (mest synlig på forsiden) og noen fler vil komme etterhvert. Denne «3.0″-lanseringen er først og fremst med tanke på en endring i måten jeg blogger på. :)

Ingen fare for Scooter-design eller Matrix-design (utover de kunstneriske frihetene jeg har tatt i den nye logoen!) ;)

01.04.11

Det er ikke tvil om at det er personlig folk vil ha. Jeg kom deg litt i forkjøpet da jeg kjørte «Deltidspoker.com Semi-Extreme Bloggover» forrige måned der jeg mer tydelig viser hvem jeg er (selv om navnet mitt inntil videre ikke står på siden, vi tar ikke den diskusjonen nå ;) ) for så å følge opp med et innlegg som ikke var direkte pokerrelatert (som du også endte opp med å poste på norsk her).

Mennesker er nysgjerrige og vil vite mer enn hva du mener om jobb og utdanning.

Lykke til!!

PS: Jeg synes du kunne gjort det litt bedre med ny banner… I stedet for å tenke nytt minner denne meg om noe gammelt…ducy?

4. Sindre
01.04.11

@Deltidspoker: Er ikke sikkert jeg kommer til å ha den nye logoen så lenge. Det var egentlig bare et innfall jeg fikk i natt, etter at jeg ble lei av den gamle, og jeg syns slagordet «Blogging som livsstil» så kjedelig ut på den. (Altså, det er ikke slagordet jeg er misfornøyd med, det er utviklet i samarbeid med Lena Beatrice etter en mail-samtale vi hadde, men jeg syns det ble så mye blått tomrom rundt slagordet på den gamle logoen.)

Det er også en fordel at folk har sett The Matrix for å skjønne bæret av mitt valg av logo. :P

01.04.11

Sindre: Hehe, aha, ble nok bare litt preget av den litt sensjonelle tonen i innlegget ;-)

Deltidspoker: Ja, jeg har de samme erfaringene. Det er de innleggene hvor jeg skriver personlig om hva jeg gjør i aksjeverdenen som er mest populær hos meg. Og det skjønner jeg jo godt. Det var jo det jeg selv var på jakt etter da jeg startet bloggen. Å vite hva andre som meg tenker.

01.04.11

JC bruker også en del video i sin blogging, er det noe du har vurdert Sindre?

7. Sindre
01.04.11

Det er noe jeg har vurdert, men vil skaffe meg et bedre kamera først.

01.04.11

@Sindre: Joda, jeg har sett The Matrix og nettopp derfor skrev jeg det jeg skrev :)
Slagordet er kanon, hadde jeg levd av poker kunne jeg lett hatt «Poker som livsstil». Det er kort og klingende og får fram poenget meget godt!

01.04.11

omg Mal til glabladet. VG-look!! synes igrunn temaet ditt er rotete og overfylt med reklame, men meg om det.

10. Sindre
01.04.11

@Øyvind: Det stemmer at temaet opprinnelig var basert på VG sitt tidligere utseende, men det ble gjort omfattende endringer til 2.0-oppgraderingen.

Tok en titt på ditt eget tema, og det fremsto som ganske rotete det òg… ;)

Men – enig i at det har vært mye stæsj her, og som jeg skrev i dette innlegget ønsker jeg jo et mer minimalistisk utseende på sikt.

01.04.11

Jeg har aldri vært verdens beste designer selv, nei. Og jeg har vel dynga på med litt mye widgets her og der (alt mulig er widgetområder, sidestolpe, footer, etc). Har skrevet hele temaet selv, det er nok veldig mye jeg kunne gjort bedre.

[...] Så, dette må sies å ha vært en interessant dag. Helt siden jeg i morges postet et innlegg om Scooter, for så å følge opp med enda et innlegg om Scooter, for så å skrive et innlegg om den nye retningen jeg skal ta på bloggen, har spekulasjonene gått om at det hele er snakk om en nøye gjennomtenkt aprilspøk. [...]

01.04.11

Gleder meg til å kikke innom og se siden oppdatert. Om det er super-seriøse gjennomtenkte innlegg med tonnevis av research eller et kort innlegg bryr meg ikke så mye. Jeg vil ha noe å lese når jeg åpner fanen med alle blogger jeg følger.

Tenker for øvrig i disse banene selv på Formuebygging! Er så utrolig enkelt å gjenta seg selv hele tiden. Hvor mange ganger skal man skrive at en bufferkonto er lurt liksom… ;)

14. Sindre
02.04.11

Kjenner til problemet! Jeg syns du skal joine meg i innleggsoverflod fremover, hvis det var det du mente med at du tenker i disse banene selv. Det blir en utfordring, og det blir gøy. Jeg ser veldig frem til å fortsette på denne linjen i hvert fall. :)

15. Christian
02.04.11

Heisann til alle dere bloggere som ikke er god i å lage design til deres blogg. kan anbefale et design program som heter Artisteer http://www.artisteer.com/ det er et program man kan lage et design til wordpress, drupal, joomla, dotnetnuke og vanlige hjemmesider. det er et billig program og veldig enkelt i bruk (ps. jeg tjener ingenting for å anbefale det) mener bare at enhver blogger Must have dette programmet :) )

Hilsen Christian Haugland

[...] I går våknet jeg brått og uventet opp med en voldsom hoste og influensasymptomer som dårlig hals. “Uh oh”, tenkte jeg, vel vitende om den planlagte relanseringen. [...]

[...] For min egen del syns jeg fortsatt blogging er gøy, og med den nye retningslinjen jeg har lagt meg på, åpner det for endeløse muligheter for meg. Så dere kan forvente å se meg her i lang tid enda. ;) [...]

[...] Inntil videre har jeg uansett mistet en god del forhåndsskrevet innhold som skulle vært en del av «Glabladet 3.0″, som jeg ikke hadde rukket å lime inn i kladder i WP enda. Disse ligger for øyeblikket utilgjengelig på Mac’en min. [...]

[...] I april bestemte jeg meg for å begynne å tillate mer personlige innlegg og ikke bare tips og råd her på Glabladet. Kun en ødelagt Mac avbrøt flyten i eksperimentet, men dette er en retningslinje jeg ønsker å fortsette å følge. Ja, du kan alltids forvente å finne tips og inspirasjon innenfor selvutvikling og blogging når du kommer inn her, men du vil kanskje også se rare ting du ikke hadde forventet, i blant. Jeg vil gi meg selv litt frie tøyler, samtidig som jeg holder meg tro mot det Glabladet alltid har vært. Nettopp fordi livet er mer enn bare en nisje. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere