Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

5 steg til å komme i modus når det virkelig gjelder

Skrevet av Sindre | 03. juni, 2011

I forrige innlegg skrev jeg om hva slags mental tilstand man bør være i for å oppnå resultatene man ønsker: Tilstanden av avslappethet. For å komme i denne tilstanden anbefalte jeg å «øve». Men jeg gikk ikke inn på konkrete tips til hvordan man kan øve, hvordan man virkelig kan bygge momentum og komme i modus.

Derfor skal jeg skrive om det i dette innlegget. :)

La meg illustrere et eksempel: Du skal møte en potensiell businesspartner på en bar. Du må gi ham en presentasjon av virksomheten din, samt hvordan du ser for deg at dere kan samarbeide. Det er selvfølgelig alfa omega at presentasjonen er overbevisende og gjennomført. Det er bare ett problem: Du «har ikke dagen». Du er ikke i «modus», og klokken tikker og det nærmer seg. Hva skal du gjøre? Jo mer du tenker på det, jo mer nervøs blir du, og du vil helst bare avlyse møtet og bli værende hjemme under teppet med en film…

Jeg er her for å si: TA DEG SAMMEN og gå ut som planlagt! Jeg har nemlig noen hendige tips som faktisk vil få deg i modus før selve møtet finner sted. Ved å følge disse tipsene vil du være mentalt avslappet når det virkelig gjelder, og dette har ALT å si!

Hvordan bygge momentum og komme i modus

 1. Begynn med å oppnå øyekontakt med alle du går forbi på gaten. Jo lenger du har å reise til baren, jo bedre er det faktisk! Oppnå øyekontakt og hold den… Oppdrag utført!

  Du vil merke hvor enkelt og hvor lite «big deal» det er, etter å ha gjort det noen ganger. Gjør det til du er helt komfortabel med det! Legg merke til folks reaksjoner og at de generelt sett responderer positivt. Du vil også merke at det ikke spiller noen rolle om de ikke reagerer positivt.

  Når du er komfortabel nok med dette, er det på tide å bevege seg over til neste steg:

 2. Nå skal du ikke bare oppnå øyekontakt, men du skal også smile til dem. (Les forøvrig: Smil til verden og verden smiler til deg for å se at jeg ikke ALLTID har gjort dette selv!) ;)

  Igjen, legg merke til responsen. Du vil ofte få et varmt smil i respons, men selv om du ikke får det og vedkommende ser vekk umiddelbart, legg merke til at det ikke spiller noen rolle.

 3. Etter å ha gjort de to første stegene, følg opp med å si «hei»! Du trenger ikke engang vente på en respons eller gjøre noe annet. Du varmer bare opp.

  Gjør dette noen få ganger, til du er helt komfortabel med det. Du vil finne ut at det vanligvis ikke tar lang tid.

 4. På dette stadiet bør du ideelt sett ankomme baren.

  Når du kommer til baren har du et nytt oppdrag: «High-five» eller skål med alle foran deg… Deretter går du bare videre. Legg igjen merke til hvor mottakelig de fleste er (og hvor lite det betyr hvis de ikke er det).

 5. Etter å ha gjennomført alle disse stegene vil du være godt oppvarmet og all engstelsen du følte tidligere på dagen vil være kraftig redusert. Du er klar til å gjøre et godt inntrykk!

Det er helt naturlig å føle at man må varme opp på nytt hver gang det gjelder. Selv føler jeg at jeg begynner litt fra scratch igjen hver morgen etter en god natts søvn. Alt momentumet jeg bygget opp dagen før er drastisk redusert, og det er bare én måte å komme på samme stadiet igjen: Gjenta prosessen.

Basically er dette en av grunnene til hvorfor jeg elsker blogging så mye. Det krever ikke at jeg må ut hver dag og «pumpe meg opp» på nytt, men i stedet kan jeg «pumpe meg opp» i fred og ro for meg selv, før jeg skriver et innlegg. Jeg er ikke redd for å gå ut, men det er godt å slippe nødvendigheten av å gå ut blant folk hver eneste dag. :)

Den beste sosialiseringen får man uansett ikke på Facebook eller gjennom blogging, men ute blant folk. Og med disse 5 stegene bør du kunne føle deg klar til å møte enhver utfordring i hverdagen, gang på gang – når det virkelig gjelder.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 03. juni 2011 klokken 14:56 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
1 kommentar så langt

[...] Jeg har tidligere skrevet 5 steg for å komme i modus når det virkelig gjelder. Stegene kan være nyttig oppladning foran et møte, en presentasjon eller andre situasjoner hvor det er en fordel å gi et godt inntrykk. Men ikke gå i fellen av å tro at du alltid må være i modus for å oppnå gode resultater. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere