Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan reagere etter et terrorangrep

Skrevet av Sindre | 22. juli, 2011

[Jeg vil gjøre oppmerksom på at mine tanker går til alle de som er berørt!]

Den største feilen folk alltid gjør etter et angrep som Norge opplevde i dag, er å gå inn i en tilstand av frykt. Vi oppfører oss som om alt er forandret og at dette er en merkedag i norsk historie, og ingenting vil noensinne bli det samme igjen etter «22. juli 2011″.

Klart at noen gode tiltak kan komme ut av det, som f.eks. å ta lærdom av England og USA og faktisk sikre regjeringsbyggene litt bedre. Det skal som oftest en alvorlig, tragisk hendelse til før vi slutter å være naiv og innser realiteter. Dessverre.

Men hvis vi går inn i fryktmodus står vi i fare for å ta mer irrasjonelle og spontane valg, som ikke nødvendigvis er så gjennomtenkt, men som høres «bra» ut, fordi vi plutselig har en «trussel» mot oss. Men i realiteten har vi alltid mange potensielle trusler mot oss. Vi vil aldri være trygg, men vi kan i det minste innføre tiltak.

Ikke reager som den amerikanske befolkningen etter 9/11, som lot det gå så langt som å rettferdiggjøre krig mot en nasjon som var totalt uskyldig i selve terrorhandlingen, men som «virket riktig» å angripe basert på en illusjon om frykt som ble skapt.

Det beste vi kan gjøre, og hvordan vi alle burde reagere etter et terrorangrep, er å fortsette som om ingenting har skjedd!

Ja, du leste riktig.

Unngå all form for gruppementalitet, som f.eks. å plutselig ta opp et norsk flagg som profilbilde på Facebook. Man trenger ikke gjøre dette for å vite at vi som nasjon står samlet. Alle kjedemeldinger og gruppeinnmeldelser er også uvesentlig. Dette er irrasjonelle ting vi velger å gjøre fordi det «føles riktig i øyeblikket». Det er med andre ord en direkte konsekvens av terrorhandlingen. Det er det motsatte av å fortsette som om ingenting har skjedd.

Ja, selvfølgelig kan man vise sin støtte til de pårørende. Gjør det bevisst, ikke fordi alle andre gjør det. Uttrykk din dypeste medfølelse, og gå videre. Hvis du var en av de som ikke ble rammet, vær glad for det. Ikke reager som om du likevel var det. Gi det litt oppmerksomhet, men for Guds skyld, ikke dvel ved det i all evighet.

Hvis vi begynner å leve i frykt og blir redd for å gå ut, vinner terroristene. Vis terroristene at de kan prøve, men de kan ikke klare. Her i landet fortsetter vi akkurat som før!

Enhver hatreaksjon som går ut på å slå tilbake med samme mynt eller verre, tilsier at vi synker ned på akkurat samme nivå. Og det er ikke slik jeg kjenner den norske befolkningen?! Vi vet bedre enn som så!

Vær bevisst. Det er bedre å fremme fred enn å ha en «kamp mot terror». Vi vil gjøre gode tiltak som følge av dette, og de ansvarlige vil forhåpentligvis få sin straff. I morgen er en ny dag og selv om hovedstaden vil være delvis lammet en liten stund, vil vi etterhvert være 100% tilbake som normalt – og bedre enn før.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 22. juli 2011 klokken 23:07 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

[...] Etter å ha bevitnet bombingen av Oslo via internett og TV, omtrent i samme stund det begynte å gå rykter om skyting på Utøya, begynte jeg å skrive innlegget: “Hvordan reagere etter et terrorangrep“. [...]

[...] All lidelse er midlertidig og vil etterhvert ta slutt. Men ved å fokusere på lidelser holder man det levende lenger. Det er f.eks. en av grunnene til at jeg mener rettssaker sjeldent er en god idé. Ei heller å dvele ved jenta som dumpet deg og prøve å finne ut hva hun gjør til enhver tid og risikere å bli en stalker. Nei! Tillat deg selv å føle de naturlige kjipe følelsene en stund, men ikke dvel ved det. Det var også derfor jeg var så raskt ute den 22. juli med å si at “den beste måten å reagere på et terrorangrep er å fortsette som om ingenting har skjedd“. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere