Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvem sine tanker tenker du?

Skrevet av Sindre | 12. august, 2011

I dag vil sinnet ditt produsere ca. 70 000 tanker. Har du noen gang spurt deg selv hvor mange av disse tankene som er dine egne?

Mange av tankene du tenker var aldri dine til å begynne med. Disse tankene stammer fra dine foreldre, ditt samfunn og dine venner. Det er tanker som ble programmert inn i sinnet ditt før du visste hvordan du kunne tenke selv, og ofte er det utdaterte idéer og oppfatninger om hvem du er og hva du er i stand til.

Jeg har sett dette flere ganger i mitt eget sinn. Jeg observerer tanker om knapphet som kan spores tilbake til mine besteforeldre og tanker av frykt fra det vettskremte samfunnet jeg lever i. Når jeg tar meg selv i å tenke at jeg trenger en muskuløs machokropp, vet jeg at det er et direkte resultat av 15 millioner reklamer jeg har vært utsatt for, som programmerte underbevisstheten min til å tro at: «Du må se ut som en blodsprengt boler for å ha sjans på chicks.» (Noe som forøvrig kan avkreftes av meg!) (Men la oss ikke spore av!)

Det har tatt meg lang tid og mye trening å gå utenfor mine vante tankemønstre. Selv om jeg så smått begynte å stille spørsmålstegn ved en del av våre normer og regler ganske tidlig, har det tatt meg, som folk flest, mange år å innse at de fleste av mine tanker ble prakket på meg fra eksterne kilder.

Spør deg selv om dine mest vanlige tanker er støttende, kjærlige eller verdige nok til å forbli i bevisstheten din. Hvis svaret er «nei», er det på tide å lage et sinn av dine egne tanker.

For å skape ditt eget sinn må du erkjenne at du ikke er tankene dine, du er bare en observatør av dine tanker, og som observatør du har makt til å velge hva du skal tenke. Meditasjon er en grei måte å distansere seg fra følelsen av at dine tanker er din identitet, og ta fatt på rollen som observatør av den konstante tankestrømmen din.

Når du mediterer, se dine tanker som skyer som passerer på himmelen. Ikke identifiser deg med dem, men legg merke til vibrasjonene de utstråler og spør deg selv hvor du tror de kom fra. Spør deg selv: «Er disse tankene mine egne?»

Deretter velger du nye tanker som er verdige og støtter din vekst og utvikling. En god indikator på hvorvidt tankene er støttende eller nedtrykkende er å legge merke til hvordan de får deg til å føle.

Å gå gjennom tankene i hodet ditt er som å luke en hage. Hvis du ikke tar deg tid til å trekke ut ugresset, vil de fleste av dine tanker være reaktive, trangsynte og hjernedødt repeterende. Din indre dialog vil kjøre seg fast som et hakk i platen, og du vil blindt resirkulere de tankene du hadde i går og dagen før det.

Hvem sine tanker tenker du?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 12. august 2011 klokken 6:00 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere