Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan fjerne muligheten for å kommentere på bloggen

Skrevet av Sindre | 31. august, 2011

…men ikke pings… for eksempel. Etter at jeg i forrige innlegg begrunnet hvorfor jeg fjernet kommentarene fra Glabladet, har jeg fått et par henvendelser på hvordan jeg løste dette rent teknisk. WordPress lar deg nemlig gjøre dette på hvert individuelle innlegg, men for å la innstillingene gjelde samtlige innlegg, som jeg gjorde (gamle, så vel som å automatisk gjelde nye), måtte jeg ha hjelp av en plugin som heter Extended Comment Options.

Med denne pluginen kan du fjerne muligheten for å kommentere, men f.eks. tillate tilbakesporinger, tilbakepings, trackbacks, pinging (kjært barn har mange navn – jeg prøver å dekke alle potensielle behov i søkemotorene her!)

Det er bare å installere den, og med et tastetrykk kan du fjerne kommentarfeltet en gang for alle. Merk at da blir også muligheten for å pinge automatisk avslått, men da er det bare å gå inn på innstillingssiden til pluginen og velge at den skal tillate pingbacks. (Jeg tror det var sånn jeg fikset det til slutt, men prøv deg litt frem på egenhånd, du finner nok ut av det.)

Resultatet vil da bli som vist på artikkelbildet, og det vil automatisk gjelde alle innlegg. Husk å kontroller at innstillingene du har valgt faktisk gjelder på hvert nye innlegg like etter du har utført endringene.

I tillegg lar den deg gjøre en del andre ting som du kan lese mer om på innstikkets side.

Som en liten fortsettelse av mitt forrige innlegg kan jeg legge til at noen har uttrykt at de mener kommentarene er noe av det som gjør en blogg til en blogg, og at ved å fjerne denne funksjonen kan det ikke lenger kalles «blogg». Jeg er uenig i dette, da en blogg i utgangspunktet er en web-logg. Hvorvidt man vil tillate kommentarer burde faktisk være valgfritt. Vi har bare dannet oss et bilde av at dette skal høre med blogger fordi det automatisk gjør det hos de fleste leverandører.

I tillegg har noen sagt at Glabladet virker litt «dødt» uten kommentarene. Det kan jeg forstå, men selv leser jeg flere blogger som ikke tillater kommentarer, og savner dem overhodet ikke. Jeg leser bloggene for selve bloggen, ikke for å se hva alle og enhver måtte mene (de er stort sett enig med bloggeren uansett).

Som sagt: Har du spørsmål i forbindelse med et innlegg, noe å tilføye, en annen innfallsvinkel, etc, er det bare å sende det inn på mail. Det kan bli postet som et gjesteinnlegg fra deg, eller som en besvarelse på ditt spørsmål fra meg.

Kontroversielt tema dette, tydeligvis, men nå vet du i hvert fall hvordan jeg løste dette rent teknisk! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 31. august 2011 klokken 20:29 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere