Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Må man alltid være i modus?

Skrevet av Sindre | 07. september, 2011

Jeg har tidligere skrevet 5 steg for å komme i modus når det virkelig gjelder. Stegene kan være nyttig oppladning foran et møte, en presentasjon eller andre situasjoner hvor det er en fordel å gi et godt inntrykk. Men ikke gå i fellen av å tro at du alltid må være i modus for å oppnå gode resultater.

«Å være i modus» er bare én måte å si det på. «Å ha dagen» er en annen. Vår stadige streben etter å være «i siget» kan skape en illusjon om at alt må være «perfekt» for at du i det hele tatt skal fungere, noe som kan bidra til økt press og prestasjonsangst. Man kan bli fristet til å konkludere med at «hvis man ikke har dagen, så er det ikke vits å prøve engang». Noen ganger bør du bare godta at du hverken er i modus eller føler for å komme i noe «modus», men at det allikevel ikke trenger å hindre deg i å utrette noe den dagen.

Å være i modus kan være en fordel, ja, men ikke bli besatt av tanken. Noen ganger har man kanskje ikke dagen i utgangspunktet, men så blir den bedre enn forventet. Det som utgjør forskjellen på en god og en dårlig dag når du ikke er i modus, er ganske enkelt hvorvidt du bare gir opp eller ei. Hvis du gir det en sjanse til tross for at du har hatt bedre dager, kan det føre til gode ting som du ville vært foruten hvis du bare hadde gitt opp.

Flere ganger i mitt liv har gode ting skjedd nærmest ut av det blå, selv om jeg ikke hadde forventet det på forhånd. Jeg kan ha hatt en virkelig crappy dag, av en eller annen grunn. Kanskje jeg våknet av den infernalske boremaskinen til naboen som fikk det til å vibrere i vegger og seng. Frustrasjonen kan ha blitt desto større av et manglende dameselskap som jeg kunne dratt nytte av den gjeldende vibreringen med. Jeg kan ha våknet opp trøtt og fortvilet over å føle meg forpliktet til å oppdatere bloggen fordi det er 7 uker siden sist, men jeg har bare ikke inspirasjon den dagen. Og vips, så får jeg mail av en annonsør som vil tilby meg masse cash for å sette opp et par linker på siden min. Jeg blir kanskje litt glad av dette, for så å lese noe på en nettavis eller blogg som inspirerer meg til å skrive et innlegg som faktisk ikke blir så verst til slutt. Joda, jeg kan fortsatt være trøtt og smågretten av diverse grunner… Men jeg oppnådde da noe!

…og da skal du neimen ikke se bort ifra at det hele er starten på en god spiral av lang tids inspirasjon, skriveglede, verdiskapning og bidragsytelse fra min side, og at jeg faktisk virkelig har lyst til å være i modus igjen, fordi jeg… ER det! Jeg tok bare en omvei denne gangen. ;)

Jeg oppfordrer deg til å prøve å komme i modus via de 5 stegene jeg linket til innledningsvis. Ikke belag din suksess og fremgang på flaks og tilfeldigheter. Ta initiativ selv, og du vil komme enda lenger. Men hvis du ikke føler for å gjøre den innsatsen jeg anbefaler, ikke tenk på det. Bare ikke gi opp. Husk at alt ikke trenger å være perfekt, og det ville ikke vært perfekt om du var i modus heller. Noen ganger kan fantastiske ting skje, selv om du ikke hadde et spesielt godt utgangspunkt.

Klar, SKYT, sikt! :)

PS. Dette innlegget ble skrevet takket være et spontant innfall av inspirasjon på en dag jeg følte meg ganske trøtt og uopplagt. I walk the talk! :cool:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 07. september 2011 klokken 16:48 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere