Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Prokrastinering – og hvordan unngå det

Skrevet av Sindre | 15. september, 2011

Prokrastinering er en engelsk betegnelse på et velkjent fenomen – det å utsette viktige gjøremål gjennom andre og mindre viktige aktiviteter.

Før eller siden opplever vi alle å prokrastinere på et eller annet nivå. Bloggere og internettgründere er spesielt utsatt for fenomenet fordi vi jobber alene, vanligvis fra et hjemmekontor, omgitt av bøttevis med muligheter som kan være langt mer fristende enn å faktisk jobbe.

Hvorfor skrive den eviglange, verdiproppede bloggposten akkurat nå, når du kan spille litt PlayStation istedet? Hva med å ta seg en tur ut og knipse noen bilder med digitalkameraet, eller ganske enkelt grave seg ned i sofaen for å se den filmen du leide i går? Yeah, du skjønner tegningen…

Hvis du sliter med noe lignende for tiden har jeg et tips til deg som jeg har begynt å implementere, som funker som en drøm. For å få bukt med prokrastinator-tendensene og gå tilbake til å jobbe med det jeg skal, minner jeg meg selv på hva som er viktigst for meg. Hva er det jeg ønsker å utrette med businessen min? Hvilken livsstil er det jeg vil ha? Osv. Så innser jeg at å spille PlayStation eller å se den filmen ikke vil få meg nærmere målene mine.

La oss si at bloggen/internettbusinessen din for øyeblikket tjener 1.000 kroner i måneden. Du ønsker å komme opp på 10.000 kroner-nivået sånn at du endelig kan dra på den ferien du har drømt om eller kjøpe den bilen du har siklet på.

Den neste gangen du tar deg selv i å chille med en «quick fix»-aktivitet fremfor å jobbe med nettsiden din, stopp deg selv og spør: «Hva er viktigst for meg? Å underholde meg selv med denne filmen de neste to timene, eller å endelig dra på den ferien/kjøpe den bilen/[sett inn ønskedrøm her]? Selvsagt det sistnevnte, så la meg brette opp ermene og sette i gang med noe som vil hjelpe meg å oppnå akkurat det!»

Dette sitatet illustrerer konseptet utmerket:

- “Entrepreneurship is about living a few years of your life like most won’t, so that you can live the rest of your life like most can’t!”

Dette er tankegangen som holder meg gående om dagen! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 15. september 2011 klokken 23:40 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Humor, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
3 kommentarer så langt

[...] Vi får lyst til å røyke, drikke, dope oss, bite negler, pille nesen, spille online, gamble, prokrastinere, hoppe over treningen, spise mer pommes frites, kritisere, handle i sjalusi, sinne og å være frekk… og vi handler på disse lystene. [...]

[...] Benytt deg av «Klar-SKYT-sikt»-prinsippet, hopp i det og ta for deg et problem av gangen. Kom deg inn i den nødvendige prosessen og slutt å lure deg selv til å tro at du skal løse alt på en gang. Det vil føre til endeløs prokrastinering. Ta det fra en kar som har litt erfaring med begge deler! [...]

[...] Jeg har tidligere skrevet om å dumpe tankene dine for å øke produktiviteten. I korte trekk vil det si at du skriver alle tanker og idéer ned på et papir (eller i en fil) for å slippe den overveldende følelsen som kan føre til endeløs prokrastinering. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere