Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Å ha forventninger er den korteste veien til skuffelse

Skrevet av Sindre | 31. oktober, 2011

Hvis du går mye rundt og føler deg skuffet og sviktet av andre, kan det kanskje ha noe med å gjøre at du stiller uhørte krav? Uhørt både i forstand av å være uhyrlige og å faktisk ikke være hørt, altså at du ikke engang gir klart uttrykk for hvordan du vil ha det. Hvis du går rundt og forventer at alle rundt deg er tankelesere og til enhver tid skal føye seg for dine uhørte krav, tipper jeg at din livshistorie kan kort oppsummeres med «forfulgt av uflaks», «tilsidesatt» og «urettferdig behandlet». Skal du forvente noe, bør du forvente det på grunnlag av hva som har kommet før, samt hva kilden selv sier at du kan forvente.

Nylig fikk jeg en mail fra en Glabladet-leser:

Herrigud, Sindre. Ditt mål er jo bare penger for tiden, og ikke kvalitet. 4 sponsende innlegg på forsiden, må si jeg er skuffet!

Her har vi et prakteksempel på det jeg skrev om innledningsvis. Her har vi en som er «skuffet» fordi jeg hadde fire sponsede innlegg på forsiden. Vedkommende kan også skryte av unik innsikt i Sindres hjerne: «Ditt mål er jo bare penger for tiden». Er det forresten noen Glabladet-lesere som vet hva «Herrigud» er for noe?

Kan denne leseren egentlig «forvente» noe som helst av meg og Glabladet? Selvfølgelig. Men han burde innse at forventninger er nettopp det. Det handler om hva som foregår i hvert individ sitt hode, ikke hva som foregår i hodet til den man stiller forventninger av. Jeg kaller det bare for å «skyte seg selv i foten».

Baser dine forventninger på det som har kommet før, og du er i din fulle rett til å ha forventninger. Men å dikte opp egne forventninger ut fra hva man selv skulle ønske man så mer av, blir feil. Når det gjelder Glabladet, forvent sponsede innlegg iblant. Forvent ikke at sponsede innlegg bidrar med så mye lesbar verdi. Disse innleggene er ment for å bedre annonsørenes plasseringer i søkemotorene. Det viktigste for dem er å ha 2-3 linker til egne sider i innleggene, med noe relevant tekst rundt. Derfor kan de også virke korte, rare og malplasserte i forhold til Glabladets «vanlige» innlegg. Men sponsede omtaler er blitt en del av Glabladets vanlige innlegg. Like it or not.

Hvis jeg sa nei til slike muligheter fordi «jeg visste om minst én leser som ville tatt på vei», ville det ikke vært noe Glabladet å klage på i utgangspunktet, fordi da ville jeg ikke tjent til livets opphold via Glabladet og måtte funnet noe annet å gjøre. Mon tro om innsenderen ville syntes det var en bedre løsning?

Inspirasjon kan være så mangt og trenger ikke bare komme i form av lange, tidkrevende innlegg. At sponsorer nærmest står i kø på Glabladet for tiden har hele tiden vært mitt mål. Å leve av bloggen og å kunne ha den som business har hele tiden vært mitt mål. Hvis noen måtte tro noe annet har de totalt misforstått hva Glabladet handler om. Det handler om å skape verdi og inspirasjon og dokumentere prosessen underveis, hvilket er akkurat det jeg gjør. Hvis du ikke liker det, finner du X-knappen oppe i hjørnet. Problem solved.

Glabladet er min business

Vi er ikke ferdig med de fancy dobbeltbetydningene helt enda. Glabladet er min business, i den forstand at dette er min virksomhet, dette er hvordan jeg tjener til livets opphold. Glabladet er også min business med tanke på hvordan jeg driver Glabladet.

It’s none of your business. It’s mine! :P

Hva jeg skriver om her er opp til meg. Hvis jeg plutselig begynner å interessere meg for skilpaddeparingsritualer og får et spontant innfall om å skrive en miniserie om dette, kommer jeg til å gjøre det. Hvis jeg får lyst til å skrive et utdypende innlegg om en krakk, kommer jeg til å gjøre det også. Du må gjerne tenke at det er så malplassert som du bare vil, men Glabladet er basically en reflekson av mitt liv og mine interesser, så forvent å finne innlegg om hva som helst her. Men dype selvutviklingsartikler og guider om blogging kommer til å fortsette å være en stor del av Glabladet så lenge jeg kan tenke meg, så det er aldri grunn til bekymring, selv om det siste innlegget på forsiden skulle være en detaljert analyse av nesehårene til Erna Solberg.

Dette er min eiendom. Når du besøker Glabladet er du en gjest i mitt online hjem. Oppfør deg deretter.

La oss si at jeg skulle ha fest og inviterte deg til mitt hus sammen med en håndfull andre, hyggelige gjester. Hadde du da begynt å surmule og skape dårlig stemning fordi du var misfornøyd med innredningen? Kanskje noe sånt som:

Herrøgid, Sindre. Ditt mål er jo bare nye gardiner for tiden, og ikke persienner. Jeg så 4 nye gardinmønstre fra utsiden av huset, må si jeg er skuffet!

Hvis du blir invitert på en fest og oppfører deg som en idiot, forvent å bli kastet ut. Hvis du skal skape dårlig stemning på et sted hvor andre trives og har det hyggelig, then get the fuck out! Så snart du har gått vil jeg returnere til mine andre gjester og fylle mer snacks i skålene. Deretter kan det hende vi har en samtale om hvor stor idiot du var og hvor fint det er at du ikke lenger er med oss.

Alt jeg kunne skrevet i dette innlegget i forbindelse med mailen jeg fikk, har jeg allerede skrevet om i «Advarsel: Noen kunder kan være dummere enn du tror!» – les gjerne denne hvis du vil ha en utfyllende «rant» fra min side om dette temaet.

Glabladet er en «bak kulissene»-blogg

Fra min beskjedent optimistiske, men målbevisste start, har jeg hatt et krystallklart mål om å leve av bloggen. Men der jeg først trodde jeg skulle skrive gode innlegg av massiv kvalitet for å tiltrekke mange nok bannerannonsører til å kunne leve av det, har jeg for lengst funnet ut, og allerede delt flere ganger med Glabladets lesere, at dette var «naivt». For å kunne leve av bloggen har jeg begynt å se på den mer som en business og etterhvert hatt langt mindre fokus på bannerannonsører. Jeg skrev mer om dette i det ganske ferske innlegget om hvordan jeg tjente 38,000,- i september. Glabladet/bloggen er bare grunnlaget i min business, men den virkelige suksessen har kommet ved å tenke utenfor «blogg-boksen», samt å dele mine tips og erfaringer underveis.

Poenget med Glabladet er ikke lenger bare å bidra med tips som kan gi alle og enhver et bedre liv. Poenget med Glabladet er ikke lenger at du bare skal kunne finne verdifulle innlegg proppet med kvalitet som kan la deg vokse og utvikle deg som person. Poenget med Glabladet er å vise Norge hvordan jeg kan ha en blogg som grunnlag i en business som jeg lever av. Hvis eksempelvis sponsede omtaler går inn som en del av prosessen av å tjene til livets opphold ved hjelp av en blogg, forvent å finne sponsede omtaler her. (Når jeg sier at du kan forvente noe av Glabladet, da kan du værsågod forvente det – fordi det kommer fra kilden.) På mange måter kan man si at jeg tjener penger ved å vise andre hvordan jeg tjener penger på internett. Farlig nært slagordet til John Chow, men like sant.

Se på verdifulle innlegg spekket av tips om personlig utvikling som en bonus. Rot rundt i arkivet for selvutvikling hvis det er dette du helst vil lese om, når forsiden renner over av innlegg om andre ting. Gjør det samme for enhver kategori som er interessant for deg. Blogginnlegg er ikke lenger hovedfokuset. 18 innlegg i september kvalifiserer til en «bonusmåned» hva antall innlegg angår. Forvent nye innlegg på Glabladet litt i rykk og napp. Det vil være perioder hvor bloggen blir oppdatert flere ganger for dagen, hver dag eller nesten hver dag. Det vil være perioder hvor det knapt kommer to nye innlegg på en måned. Men én ting er sikkert: Du vil aldri se en kalendermåned siden Glabladets begynnelse uten et eneste innlegg. Så det kan du forvente! Personlig har jeg for lengst gått bort fra tanken om å oppdatere flittigst mulig for å tjene penger på bloggen. Det er ikke sånn det funker. Ikke for meg. Kanskje for Ulrikwulff, men ikke for meg!

Glabladet er min business, og jeg er forbanna stolt av den. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg er kul fordi jeg lever av å ha en blogg. Men når jeg først skriver et innlegg som dette og tenker over det, er jeg stolt over hva jeg har utrettet. De aller fleste leserne mine er glad for Glabladets suksess og fremgang og unner meg det. For noen er det dog uunngåelig å få en dårlig følelse av å lese om mine nye rekorder og at de ser en overflod av sponsede innlegg og annonser her inne, fordi de rett og slett ikke kan vise til lignende resultater selv. Følelser av sjalusi og misunnelse oppstår, og jeg blir kanskje tilsendt en mail omtrent som den jeg tok utgangspunkt i her. Jeg skjønner hvordan dette er, og det er ikke som om jeg ikke av og til kan ta meg selv i å føle lignende følelser. Da går jeg ofte tilbake i arkivet mitt og leser min egen artikkel om Janteloven. Det hjelper.

Denne bloggen vil være min business så lenge det er jeg som står ved roret. Hvis du har noe imot at jeg tjener penger på den og dokumenterer min fremgang underveis, prøv å trykk på X-knappen i hjørnet og få deg et liv, fremfor å syte og klage over hvor teit jeg er som tjener penger til livets opphold.

***

PS. I januar 2009 skrev jeg et innlegg kalt «Fokus og tålmodighet«. Der tok jeg bl.a. opp hvordan enkelte andre reagerte da jeg midlertidig skiftet fokus i innleggene. Jeg siterte også en «standard-mail» fra skuffede lesere. Ser du at det er den samme historien, bare med andre detaljer? Same shit, different wrapping. Herregud, sier jeg bare. Men jeg staver det i det minste riktig. :twisted:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 31. oktober 2011 klokken 17:28 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Generelt, Humor, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere