Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Slik tjente jeg 38,000,- via bloggen i september

Skrevet av Sindre | 12. oktober, 2011

Glabladet dro inn 38,000 kroner i september, og nei, jeg kan nesten ikke tro det når jeg skriver det. Alle som kjenner Glabladet vet at jeg startet hele denne bloggen med et formål av å se om det var mulig å «leve av blogging i Norge«. Det er vel ingen tvil om at hvis en tilsvarende månedlig inntekt begynner å gjelde for alle årets måneder, har jeg endelig fått mitt svar i form av et rungende «ja»?

La oss se på detaljene med det samme. Den store summen er totalbeløpet som kom inn på konto i september. Det er ikke tatt høyde for utgifter, moms og skatt, så la oss finne ut av det nøyaktige tallet:

Totalbeløp: 38,059,69Absolutt alt Glabladet dro inn i september.

Hvorav moms: 2,673,75Kun inntekten fra norske firmaer og personer er momsbelagt. Det meste av denne inntekten kommer fra utenlandske aktører.

Div. utgifter: 9,277,07For å i det hele tatt kunne øke inntekten så mye som jeg har gjort i september, måtte jeg øke utgiftene. Det er fortsatt en god deal så lenge inntektene stiger proporsjonalt, og sluttresultatet blir at jeg tjener mer enn jeg ville gjort uten disse utgiftene.

Skattbart: 26,108,87Dette er den skattbare inntekten, etter at moms og utgifter er trukket fra totalbeløpet. I dette tilfellet trekker jeg 28% skatt.

Nettoinntekt: 18,798,47Til slutt sitter jeg igjen med denne summen, som er det jeg kan putte i lommeboken for å føle meg rik og kul (men det meste ble satt inn på sparekonto…)

PS. Hadde jeg kunne tatt med de siste få dagene i august i denne beregningen, ville totalinntekten vært ganske nøyaktig kr. 50,000.

PS II. Hvis jeg tjente totalt 38,000,- hver måned i et år ville jeg hatt en årsinntekt på 456,000 kroner (brutto).

PS III. Jeg sikter høyere enn som så.

- «Sindre, du er konge, du ruler! Men hvordan gjorde du det?»

Ahh, the thirdyeight thousand kråonør question!

Annonsører – Glabladet har aldri blitt så nedrent av annonsører som vil kjøpe betalte omtaler som nå. Dette har plutselig tatt helt av, og forklarer noe av veksten.

Affiliateinntekter – Denne posten er en selvfølge på enhver profesjonell blogg.

Tjenester jeg tilbyr – Siden januar 2010 har jeg hjulpet folk med å starte blogger og nettsider gjennom mitt Hurtigstartsblogging-tilbud. September var intet unntak, og denne posten sto for en betydelig del av inntekten i september, med noen godt betalte oppdrag.

Mellommann for sponsorer – Dette var noe jeg hadde idéen til for over et år siden, men som jeg ikke innførte før i september. Det jeg har gjort er å opptre som mellommann for noen av Glabladets faste sponsorer over lang tid. Jeg har hjulpet dem med å finne flere nettsteder å annonsere på. Ettersom annonsørene jeg jobber med har vært pålitelige i opptil flere år her på Glabladet allerede, visste jeg at dette kom til å fungere, så lenge annonsørene selv ville utvide sine nettverk. Det har satt meg i en gunstig posisjon når jeg henvender meg til potensielle partnere: Jeg kan tilby dem penger mot at de legger ut en reklame av noe slag, på deres blogg eller nettside. Jeg får betalt en viss sum pr. avtale jeg inngår, og annonsørene er fornøyde ettersom de får økt eksponering og flere kunder. Det ender med en veldig hyggelig vinn-vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Gjentagende inntekter – Siden i sommer har jeg innført tiltak som gjør at flere av inntektene mine blir gjentagende. Det vil f.eks. innebære at en stor del av det jeg tjente i september vil jeg også tjene neste september, uten å måtte gjøre så mye mer enn å sende ut fakturaer. Jeg vil utdype dette i et eget innlegg senere.

Jeg kommer ikke til å gå mer i detalj rundt nøyaktig hva jeg har tjent på hva, eller hvilke deals jeg har ordnet med hvilke annonsører. Jeg har lagt meg på en linje av full åpenhet på Glabladet, men noen forretningshemmeligheter må man kunne ha. Jeg har forhåpentligvis gitt deg litt inspirasjon som kan sette hjernecellene i sving med å utvikle noen idéer til egne ting du kan gjøre!

Tenk: 38,000,- takket være en blogg… Jeg er ingen blond fjortisjente… Jeg har ikke Norges største leserskare… Men hvem trenger det?!

Verdi er drivkraften bak enhver inntekt. I september skapte jeg en verdi for andre verdt 38.000 kroner. Jeg har aldri skapt så mye verdi i hele min bloggekarriere, eller tjent så mye i løpet av en måned før, via «vanlig jobbing».

Les mer om hvordan tjene penger

Det er i bakgrunnen det skjer…

Jeg har jobbet hardt i september. Mens lesere kunne komme innom en flittig oppdatert blogg, med hele 18 innlegg, har jeg i bakgrunnen jobbet på spreng for å få til deals, samt jobbet med design på andres blogger som jeg har hjulpet dem med å starte opp. Det har vært mye å gjøre, og spesielt det sistnevnte har opptatt mye av min tid også langt inn i oktober.

Ellers tar jeg det mer rolig på bloggfronten i disse dager, mens jeg utvikler min neste nye tjeneste. Dette er noe jeg har jobbet opp mot i over et år, og noe jeg vet MANGE har ventet på (spesielt de jeg allerede har røpet det for og som har sagt ja til at de vil benytte seg av dette når jeg lanserer det.)

Husk å aldri fortvil eller begynn å spå Glabladets undergang bare fordi det ikke alltid er så mange nye innlegg å finne her – det er ikke blogginnhold som er mitt hovedfokus for tiden. Jeg har mer fokus på det å faktisk skape en inntekt jeg kan leve av, gjennom bloggen. Det trenger ikke å ha sammenheng med antall nye innlegg i seg selv.

Til slutt vil jeg si til de mange som har undervurdert Glabladet opp gjennom tidene: Jeg håper hatten smaker godt! :)

Min suksess i september skyldtes at jeg sluttet å tenke og begynte å handle. Det som foregår på «baksiden» har begynt å bli av langt større betydning enn det som foregår på «fremsiden».

38,000,- var en dobling av min forrige rekord på 19,000,-… 76,000,- neste?

There is no spoon! :cool:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 12. oktober 2011 klokken 19:00 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

[...] For å kunne leve av bloggen har jeg begynt å se på den mer som en business og etterhvert hatt langt mindre fokus på bannerannonsører. Jeg skrev mer om dette i det ganske ferske innlegget om hvordan jeg tjente 38,000,- i september. Glabladet/bloggen er bare grunnlaget i min business, men den virkelige suksessen har kommet ved å tenke utenfor «blogg-boksen», samt å dele mine tips og erfaringer underveis. [...]

[...] Jeg kan skrive bloggtips med autoritet fordi jeg suksessfullt tjener til livets opphold via en blogg. [...]

[...] De som husker inntektsrapporten fra forrige rekord, husker kanskje også at for å øke inntekten så mye, måtte jeg også øke utgiftene. En god deal, dersom jeg likevel satt igjen med mer enn jeg måtte ut med. Men i mars unngikk jeg denne typen utgifter totalt, noe som medførte at en større del av det jeg «dro inn» kunne regnes som inntekt. [...]

[...] Selv om jeg nå for tiden kan tjene 30,000-40,000 kr./mnd på blogging, har jeg med få unntak tjent minimum 10,000/mnd siden Glabladets 5. driftsmåned. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere