Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Tenk deg om før du reagerer

Skrevet av Sindre | 11. november, 2011

Internett har blitt en del av vår nye måte å kommunisere på. Man får meldinger, chat-samtaler, kommentarer på innlegg og statuser, osv. Men hva gjør du når du ikke får den tilbakemeldingen du hadde håpet på?

Kanskje du får en frekk eller kritisk kommentar. Kanskje noen tilsynelatende overhodet ikke skjønte hva du egentlig mente, til tross for at du la inn mye effort i det du skrev, følte deg smart og håpet på fine ting i repons… Alle liker jo å bli forstått og høre fra likesinnede som «tar» det vi skriver.

Vel, jeg har skrevet noen av mine mest krasse kommentarer når jeg rett og slett ikke tok meg tid til å «puste, telle til ti og innse«. De gangene jeg fyrer løs som en instinktiv reptil, blottet for evne til å se saken fra noen andre sin side, fordi jeg ikke tenkte meg om før jeg reagerte.

Det som skjer når du skriver et slikt svar til en kommentar, er at du blir dradd ned på nivået til den som skrev. Du lar deg vippe av pinnen, som kanskje var akkurat det innsenderen håpet på. Eventuelt fremstår du som overraskende barnslig og uprofesjonell.

Det gjelder å tenke og innse at alt som blir skrevet som et svar på noe du skriver, har med innsenderen å gjøre, og ingen andre. Det har INGENTING med deg å gjøre, så hvorfor ta det personlig? (Les: Hva vil andre tro om deg?)

Det er altfor lett å bli skuffet når man ikke er bevisst på dette. Man skriver ting man angrer på, avler flere misforståelser og setter seg selv i et dårligere lys. Legg egoet til side og minn deg selv på at dersom du reagerer sterkt og instinktivt på noe, har du ikke tenkt deg godt nok om enda.

Du har skrevet det du har skrevet. Vær stolt av det. Ikke unnskyld deg. Om ikke alle andre forstår det, er det ikke ditt problem. Ikke kast bort tid og krefter på å desperat prøve å få andre til å forstå. Konsentrer heller om å tenke deg om før du svarer, sånn at du fremstår som saklig og profesjonell. Eller, ganske enkelt la vær å svare.

Dette gjelder på internett såvel som i det virkelige liv. Men på internett har du i det minste en sjans til å klare dette suksessfullt fordi du har lov å ta deg tid før du svarer, noe som ikke alltid er like naturlig eller enkelt i en «real life»-samtale. Så hvis jeg skal gi ett tips om «real life», er det å lese dette innlegget og innse at å «slappe av» er det som gjelder.

«Pust, tell til ti, innse!«


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 11. november 2011 klokken 11:11 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere