Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

4 idéer til å leve uten kreditt og gjeld

Skrevet av Sindre | 30. januar, 2012

Du vil kanskje ikke tro dette, men jeg har aldri hatt et kredittkort. Ikke har jeg planer om å anskaffe et heller. Grunnen er enkel: Det er i utgangspunktet ikke gøy å skylde penger, men å atpåtil betale renter på dem…? No thanks, not for me.

Her er noen idéer til å leve et kredittfritt liv, hvis det appellerer til deg (hvis ikke, hopp over dette innlegget).

  1. Spar et nødsfond. Mange mennesker bruker kredittkort som et slags nødsfond. Hvis det skulle komme en uforutsett utgift, kommer kortet til unnsetning. Bruk heller pengene du ikke betaler på gjeld til å bygge opp et sunt nødsfond som kan holde deg gjeldsfri når noe uventet dukker opp. Sikt deg inn på å bygge fondet opp til kr. 5000 til å begynne med, prøv deretter å bygge det opp til 3-6 måneders potensielle utgifter, eller mer.
  2. Spar til dine mål. Så snart nødsfondet er tilstrekkelig dekket kan du begynne å spare til andre ting. Sett dine egne sparemål: Vil du reise, kjøpe en bil, spare til utdanning, renovere hjemmet eller kjøpe en yacht? Bestem deg for hvilke mål som skal ha høyest prioritet og fastsett et konkret beløp. Spar så mot disse målene. Uten gjeld skulle dette være ganske enkelt.
  3. Få et debetkort. Hvis du trenger å bruke et kredittkort i visse situasjoner (f.eks. kjøpe noe på nettet) kan et debetkort som regel gjøre samme nytten, spesielt hvis det er Visa eller Mastercard. Jeg har som sagt aldri hatt et kredittkort og jeg har aldri hatt noen problemer med det. Det har foreløpig fungert samtlige steder du ville trengt et kredittkort, men istedenfor å kjøpe stæsj på kreditt, har beløpene blitt trukket rett fra min brukskonto, som betyr at jeg var nødt til å ha pengene før jeg kunne kjøpe noe.
  4. Tjen renter istedenfor å betale dem. Problemet med gjeld og kreditt er at du må kaste bort penger på å betale renter. Det er som om økonomien din har fått et svekket immunforsvar. Få heller pengene til å jobbe for deg ved å investere dem. Med magien av rentes rente vil investeringen vokse over tid, noe som betyr at pengene du ville brukt for å betale renter, tjener renter for deg i stedet, og baller på seg… Det er bra matte! :)

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 30. januar 2012 klokken 18:58 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Penger, Selvutvikling, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere