Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan håndtere drama og intriger

Skrevet av Sindre | 22. februar, 2012

Det forbauser meg at folk ser på dramaserier og såpeoperaer som Hotel Cæsar og lignende. Drama er generelt sett noe dritt å ha i livet, så hvorfor ty til det på TV? Når noen i livet mitt reagerer dramatisk, som om det skulle vært tatt ut fra en scene i Hotel Cæsar, får jeg frysninger. Og ikke på den gode måten.

Folk blir i praksis «lært opp» til å oppføre seg som noen dramasauer. Har noen gjort deg urett? Gjør som i Cæsar og konfronter personen øyeblikkelig, og lag en helvetes scene. Hev stemmen, bruk skjellsord og forsikre deg om å ødelegge dagen for deg selv og en annen. Lur deg selv til å tro at du satte vedkommende på plass og at du derfor føler deg «bedre». For all del. Men i realiteten har du bare sikret deg at du vil oppleve mer av det samme i fremtiden. Du blir en dramamagnet og ender opp som A) venneløs, eller B) omringet av sure, gretne «venner», som sympatiserer med deg fordi du er som dem…

Spør deg selv: Vil du virkelig ende opp som en bitter, grinete dramaqueen? Eller finnes det en måte å unngå dette scenarioet på? Så klart!

Når det kommer til drama og intriger, er det følgende attitude som gjelder: «Jeg hever meg over enhver form for barnslig drama!»

Jeg gjentar: «Jeg hever meg over enhver form for barnslig drama!»

Ta til deg den attituden. Pugg den. La den bli en del av din person.

Når du virkelig eier denne attituden, vil du etterhvert merke at menneskene i livet ditt ikke oppfører seg som drittunger. Du viser at du har standarder og andre vil følge ditt eksempel. De skjønner at det er ingen vits i å oppføre seg som en dramaqueen rundt deg.

Du må oppføre deg som om andres drama er latterlig. Hvis noen begynte å kakle som en kylling rundt deg, uten noen spesiell grunn, hvordan ville du sett på personen? Du ville sett på personen som om h*n var sprø. Det er nøyaktig det samme blikket du må gi noen som oppfører seg dramatisk. Bare se for deg en kaklende kylling. :)

Litt drama i enkelte forhold, er uunngåelig. En håndfull mennesker er faktisk avhengig av drama, mens andre er mer chilled og relaxed. Selv tolererer jeg ikke lenger drama i mitt liv. Med dette innlegget gjør jeg det kjent for omverdenen og setter et eksempel.

Hvis du f.eks. har en kjæreste som til tider oppfører seg som en dramatisk drittunge, fortell vedkommende at oppførselen er uattraktiv. Det kan være en fordel å ha inntatt attituden jeg nevnte lenger oppe, før du gjør dette, sånn at det ikke utvikler seg en ny krangel. Hvis vedkommende prøver å starte en krangel, si: «Jeg vil ikke krangle med deg nå.» Det er en stor sjanse for at vedkommende bare blir ekstra provosert av dette. La vedkommende få utløp for sin egen idioti. Du trenger ikke ta del i det. Se for deg en kaklende kylling, gi blikk deretter, og vent til det roer seg. I verste fall, gå vekk fra personen og la vedkommende finne noen andre å bitche til.

Noen ganger kan det være en genuin grunn til at noen er sint på deg. Unngå å være sta og ikke gi etter, bare for å ikke gi etter. Innrøm dine feil og at vedkommende har et poeng. Husk også at hvis du mister kontrollen, så vinner den andre. Du må ha god selvkontroll når du skal takle andre menneskers følelser. Hold deg kul og «samlet». Empatiser med den andre personens følelser. Ikke prøv å «fikse» noe. Bare empatiser.

Hva hvis noen har begynt å oppføre seg respektløst mot deg (hva nå enn det skulle innebære for deg)? Si fra på følgende måte (ikke nødvendigvis ordrett):

«En av tingene jeg liker med deg er at du er så snill og omtenksom. Men i det siste har du vært ganske frekk og respektløs mot meg. Jeg hadde ikke forventet den typen oppførsel fra deg.»

I korte trekk sier du at du setter pris på kvalitet x, y, z hos vedkommende, etterfulgt av oppførselen som ubehager deg. Du sier det på en hyggelig, men konkret måte. Det er ingen fare for å bli oppfattet som usikker eller frekk hvis du sier det på denne måten. Du håndterer det på en voksen måte.

En av de tingene jeg skal bli flinkere til i livet fremover, er å gjøre disse grensene krystallklare fra begynnelsen av. På sikt håper jeg å eliminere alle former for tåpelig drama i mitt liv, og jeg oppfordrer alle som leser til å gjøre det samme. Dette er et viktig steg videre på veien til indre fred, lykke, glede og takknemlighet.

Lykke


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 22. februar 2012 klokken 19:30 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Samliv, Selvutvikling, Sjekking & Dating, Suksess,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

[...] Jeg har drevet med mye rart i livet. Jeg har laget musikk. Jeg har drevet med kunst. Jeg har skrevet blogger. Jeg har designet nettsider. Laget videoer. Solgt annonseplasser. Konsultert kunder. Jobbet i butikk. Jobbet som flislegger. Skrevet for magasiner. Holdt på med mange jenter. Drevet med sport. Laget tegneserier. Prøvd polyfasisk søvn. Opplevd drama. Skrevet halvferdige filmmanus. Og mye mer… [...]

[...] Fyll livet ditt med drama. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere