Abonner via RSS | epost

3 strategier for å oppnå dine mål

Skrevet av Sindre | 20. mai, 2012

Jeg har ofte opplevd at forskjellige «guruer» lærer bort forskjellige tips, strategier og motivasjoner for å oppnå dine mål, så her har jeg samlet 3 forskjellige idéer som kan funke for forskjellige personer.

Her er noe å tenke på: Hvis ikke den positive motivasjonen for å oppnå ditt mål er nok for deg, hva med å fokusere på den negative konsekvensen av å ikke oppnå målet? Hvis det ikke er noen negativ konsekvens av å mislykkes, vil det bli altfor lett for deg å slutte. Og du taper bare når du slutter. Så ideelt sett bør det skapes en reell motstand mot å slutte, sånn at det vil være vanskelig eller uaktuelt å snu når du først har begynt.

Med andre ord burde målet ditt være som sex: Digg å vinne, men kanskje vel så bittert å ikke fullføre…? ;)

*Kremt*… Videre til strategiene:

 1. «Jeg skal vise deg!»

  Finn noen som tviler på deg og inngå et veddemål med ham/henne om at du vil lykkes med å oppnå målet innen fristen. Hvis de er villig til å vedde mot deg, kan dette engasjere din konkurrerende ånd og øke din motivasjon betraktelig. Og hvis de nekter å vedde, kan det gi deg mer selvtillit siden det kanskje betyr at de tror du vil lykkes. Du kan satse penger, eller finne på noe mer kreativt, som f.eks. å donere penger til et politisk parti du hater, hvis du ikke når målet innen fristen. Burde ikke det motivere deg til å lykkes, kanskje?

  Sindres Hot Tip: Denne strategien er et godt eksempel på hvordan snu negativ energi til positiv energi. Jeg har selv benyttet en variant av denne ved all kritikk jeg har fått. For hver «du kommer aldri til å klare det»-kommentar, har jeg blitt mer sikker på nettopp å klare det. Et godt eksempel finnes i kommentar nr. 10 til dette innlegget, skrevet bare 15 dager etter at bloggen ble lansert. Skulle vært artig å fått en kommentar fra denne Lars i dag. :)

 2. «La oss samarbeide!»

  En annen strategi for å øke din forpliktelse til å oppnå målet ditt er å involvere andre i prestasjonen din. I stedet for å oppmuntre din konkurrerende ånd, kan du oppmuntre til en ånd av samarbeid og teamwork. Hvis du ikke ønsker å risikere at andre håper du mislykkes (strategi 1), kan det hende du finner mer motivasjon i ånden av fellesskap, hvor vi alle hjelper, støtter og oppmuntrer hverandre underveis.

  Sindres Hot Tip: Dette er min mest brukte strategi. Bortimot hvert eneste innlegg jeg skriver på Glabladet går under denne kategorien, fordi jeg hjelper andre å vokse, samtidig som jeg gjør det selv. For å skrive gode artikler, må jeg dypdykke inn i temaene og gjøre grundig research, både i meg selv og ved å bruke eksterne kilder. Noen konkrete eksempler finner man i Law of Attraction-kurset fra 2008, blogge daglig-eksperimentet, Glade Talenter-konkurransen, julekalenderen og kjøkkenutfordringen, for å nevne noe.

 3. «Mål? …Hvilket mål?»

  Den tredje strategien er rett og slett å holde dine mål for deg selv. Ved å ikke nevne målet for noen, holder du støyen fra andre ute, og forsikrer deg om at ingen kan filtrere målet ditt gjennom sine trangsynte skepsisfiltre og ta fra deg motet like fort som du fikk troen på idéen. Så sant du begynner på gjennomføringen så fort du kan, hindrer du den snikende lykkefølelsen av å «allerede ha vært der», som kan komme hvis du dveler for lenge på idéen. Les mer om dette ved å klikke på linken ovenfor.

  Sindres Hot Tip: Dette er faktisk min favorittstrategi for å gjøre et skikkelig gjennombrudd, og jeg kommer til å bruke den mer fremover. Det var denne metoden jeg benyttet for å starte Glabladet i seg selv. Senere benyttet jeg den da jeg lanserte Glabladets 7 deler-bloggekurs, Hurtigstartsblogging, diverse redesigns og noen andre anledninger, alle med relativt stor suksess.

***

Folk er forskjellige, og det som passer best for meg, passer kanskje ikke best for deg. Alle disse metodene har definitivt noe for seg, og kan veksles mellom ved hver individuelle anledning.

Uansett hvilken av disse 3 strategiene som passer deg best, sørg for å bli påminnet målet ditt hver eneste dag. Tenk gjennom hvordan du kan forsterke ditt engasjement. Hvordan kan du holde målet foran deg? Hvordan kan du gjøre det mer ekte, konkret og solid? Hvordan kan du skape flere negative konsekvenser hvis du mislykkes? Uansett hvilke idéer du måtte komme opp med, sørg for å handle umiddelbart.

Og les her for enda litt mer inspirasjon. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 20. mai 2012 klokken 20:05 i kategoriene: Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2012 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Affiliatelenker