Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

De 5 viktigste menneskene i livet ditt

Skrevet av Sindre | 27. mai, 2012

Dette er et gjesteinnlegg sponset av Core Confidence, skrevet av Morten Hake.

Hvem er de fem viktigste menneskene i livet ditt? Sannsynligvis vil du si foreldrene din, kjæresten din (hvis du er i forhold), søsken og de beste vennene dine. De svarene er riktige, men i mange tilfeller er de også feil.

Hva hvis jeg påstår at kollegaen du sitter ved siden av på jobben, han som alltid maser om at noe er galt, leverer slappe og dårlige vitser og generelt irriterer livet av deg, er en av de fem viktigste personene i livet ditt? Antagelig vil du le av det, men tenk da over dette:

Moren din er kanskje en av de fem viktigste personene i livet ditt, men hvis du har flyttet hjemmefra, hvor ofte ser du henne?

En gang i uka, en gang i måneden?

Hvor ofte ser du kollegaen din?

Fem dager i uka?

Han er kanskje ikke «viktig» for deg, men hvem tror du har mest påvirkning på livet ditt; personen du har å gjøre med hver dag, eller personen du har å gjøre med innimellom? Sannheten er nemlig:

Du som person er totalsummen av de fem menneskene du tilbringer mest tid sammen med.

Menneskers trang til å søke det familiære

Du har sikkert hørt det sagt at hunder og eiere ofte er like. Det er noe i det. Vi mennesker har en trang til å søke det familiære, både når det gjelder valg av kjæledyr og når det gjelder andre mennesker. Vi mennesker har en naturlig evne til å speile andre. Det vil si at vi antar andres personlighetstrekk og oppførsel. Et eksempel på dette er tilstanden som kalles rapport. Det er når vi skaper et bånd med andre mennesker, som for eksempel når vi sitter i en dyp samtale med noen. Da tilpasser vi pusten vår, toneleiet vårt og kroppsspråket vårt til den andre personen. Dette er helt vanlig, vi søker alltid etter det familiære og prøver å tilpasse oss andre. Derfor blir vi hele tiden påvirket av de vi tilbringer tid med.

Vær oppmerksom på hvem du omringer deg med

Hvis du sitter og hører på denne kollegaen dag inn og dag ut, all hans klaging, syting, sære historier og vitser, observerer hans vaner, er det ikke da logisk at du ubevisst tar opp noen av disse vanene og trekkene for å bli mer familiær og å holde ut? Plutselig tar du deg selv i å gjøre noe av det samme han gjør ved en annen anledning og blir litt forskrekka. «Dette er jo ikke meg», sier du og lurer på hvorfor dette skjer.

Jeg har selv merket dette. Etter at jeg flyttet ut hjemmefra og fikk en ny omgangskrets har jeg merket at jeg oppfører meg ganske annerledes enn før. Jeg snakker annerledes, bruker andre bevegelser når jeg legger trykk på noe, jeg ler annerledes og bruker andre ord. Dette forekommer naturlig etter at jeg flyttet inn i et kollektiv med fem andre gutter og dermed tilbringer mesteparten av min tid med dem. Heldigvis har det vært en god ting for meg, fordi jeg har bodd sammen med fem personer som hele tiden jobber for å vokse og videreutvikle og forbedre seg selv. For andre er det kanskje ikke slik. Andre ender kanskje opp i situasjoner der de blir værende med folk veldig tilfeldig. Folk de studerer med, sjefer, kolleger, folk de bor i kollektiv med uten å ha valgt det.

Det er viktig å være forsiktig med hvem du omringer deg med, og det er også viktig å velge hvilke mennesker du ønsker å omringe deg med. Hvis du ønsker å bli professor i litteratur er det smart å finne noen å bo med som er litterært engasjerte og leser mye selv og ikke med folk som bare vil sitte i sofaen og se TV-serier. Da sitter du plutselig der og spiser potetgull og glaner uten å helt vite hvordan det skjedde. Fordi det var ok for de andre, så ble det ok for deg.

Du er ikke prisgitt tilfeldighetene her i livet. Bare fordi du ble sittende ved siden av noen første skoledag og ikke turte å snakke med noen andre, så må du ikke henge med denne personen hver dag resten av ditt liv hvis du ikke vil det. Hvis vennene dine alltid drar deg ned og ikke støtter deg når du jobber for det du vil i livet, så er det på tide å søke nye venner. Når du vet at de fem menneskene du tilbringer mest tid med er de som former deg og din personlighet så er du mer påpasselig på hvem du slipper nært innpå. Derfor gjelder det å ta steget:

  • Gå ut og bli kjent med nye mennesker på steder der du kan tenke deg å finne noen med samme interesser og visjoner.
  • Samle de menneskene du liker best og som inspirerer deg mest og foreslå å danne et bokollektiv.
  • Si klart fra til «venner» som trekker deg ned at du ikke godtar det og vær villig til å gi slipp om det vedvarer. Jeg sier ikke at du skal være asshole og ditche venner du har hatt i årevis på flekken, men ekte venner støtter deg og løfter.
  • Det trenger ikke bare å være folk du kjenner: les bøker av personer som inspirerer deg – religiøse ledere, sportsstjerner, verdensledere, forfattere, selvutviklingsguruer osv. Omring deg på alle måter med de du ønsker å være som, og som løfter livet ditt.

En av de ALLER beste måtene å bli kjent med mennesker som drar deg opp på, er å oppsøke hendelser der de riktige folkene vanker. Om kun noen få dager har du muligheten til å gjøre akkurat det. Siden du leser Glabladet regner jeg med at du tar din egen utvikling seriøst og vet verdien av å ta tak i ditt eget liv. På Core Confidence Workshop kan du gjøre akkurat dette. Du blir kjent med likesinnede mennesker som ønsker å dra deg oppover. Les mer om Workshopen her.

Det er kun ditt valg det står på. «Fortune favours the brave.»

***

Dette innlegget ble sponset av Core Confidence. Ønsker du ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet? Ta kontakt her for mer informasjon.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 27. mai 2012 klokken 22:28 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Omtaler, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere