Abonner via RSS | epost

Er du egentlig en drittsekk?

Skrevet av Sindre | 07. mai, 2012

Du er den viktigste personen i livet ditt. At du har det bra er grunnlaget for at du kan være bra for andre. Så hvorfor være idiot mot deg selv? Og – hvis du kan være idiot mot deg selv, hvordan kan du være sikker på at du ikke kan være det mot andre?

Negativt selvsnakk er blant vår personlige utviklings største fiender. De fleste av oss bruker det i løpet av livet, uten at vi er bevisst på det. Ofte kommer det i form av nedsettende kommentarer om egne ferdigheter etter skryt eller positiv omtale fra andre.

Her forleden tok jeg meg selv i å gjøre dette. En venninne snakket positivt om meg til en person som ikke kjente meg. Hun skrøt av nettsiden min, at jeg tjente penger på den og hadde flere tusen lesere. Jeg kunne ikke dy meg fra å bagatellisere:

«Pfft, nja, jeg har nå bare åtte-ti tusen lesere i måneden dah, hehhehhehh…»

Min vennine var selvfølgelig rask med å si: «‘BARE’ åtte-ti tusen lesere?!?!?» (Og hun har rett; det er jo faktisk sinnssykt mange…)

I mitt hode tenkte jeg at i forhold til mange andre nettsider, har jeg tross alt ikke så voldsomt mange lesere, og det var også det jeg begrunnet bagatelliseringen med.

Men hva gjorde jeg egentlig her? Jeg var en drittsekk. :(

Tenk deg om hun hadde snakket om en felles bekjent som ikke var tilstede i rommet, hvorpå jeg hadde sagt: «Pfft, njeh, han har jo bare sånn ti tusen lesere i måneden dah!»

Ville det vært baksnakking?

Ville det vært å snakke nedsettende om noen?

Ville det vært å være en drittsekk?

Selvfølgelig vil folk ha delte meninger om dette, men jeg mener at svaret er JA.

Selv om det kanskje er sant, er det ikke en veldig flatterende måte å snakke om noen på. Det som er poenget er hva man gjør med det man har, og det er det som bør fokuseres på for å spre entusiasme og positiv energi.

Her snakker vi om selve forskjellen på å være en drittsekk og å være kul.

Den riktige måten å reagere på? Det er ingen fasit, men her er sånn ca. hva jeg vanligvis gjør: Jeg smiler til vedkommende som snakker positivt om meg og sier gjerne takk for den hyggelige omtalen. Verre er det ikke. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 07. mai 2012 klokken 14:52 i kategoriene: Bevissthet, Selvutvikling,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2012 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Affiliatelenker