Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ikke la frykten for å feile paralysere deg

Skrevet av Sindre | 19. mai, 2012

Hvor mange mennesker kjenner du som har bøttevis med idéer til produkter, prosjekter og foretak som de tror kan bli virkelig suksessfulle og inntektsbringende? Hvis du vanker i gründerkretser vil jeg tippe at svaret er flere titalls.

På en annen side, hvor mange kjenner du som faktisk handlet og skapte de produktene, prosjektene eller foretakene? En eller to? Kanskje ingen?

Dette mønsteret er ganske universelt.

Jeg er ikke sikker på det eksakte forholdet, men jeg tar neppe for hardt i hvis jeg sier at for hvert hundrede menneske der ute med en strålende idé, er det kun én eller to som handler og implementerer dem. Så, for hver hundrede wannabe-gründer (også kalt «blunder» i Glabladet-universet), er det én eller to som virkelig mener alvor.

Hva skiller disse to gruppene?

Etter min mening er det frykten for å gå på trynet og gjøre feil. Når du brainstormer idéer inni hodet ditt, uten å snakke om dem med venner og familie, er du i komfortsonen. Ingen feil kan gjøres der. Kanskje idéen kan funke, kanskje ikke. Du kan ikke feile på dette stadiet. Det er derfor folk ikke nødvendigvis har noe problem med å komme opp med idéer.

Men når du bestemmer deg for å ta affære og gjennomføre en idé, utsetter du deg faktisk for å gjøre feil. Gjør du for mange av dem, risikerer du at prosjektet ditt vil mislykkes fullstendig.

Det er derfor svært få mennesker ender opp med å handle.

Man kan argumentere for at det medfører en økonomisk risiko å gjennomføre disse idéene, men er det egentlig sant?

Med dagens fremskritt innen teknologi, kan du opprette en bedrift for mindre enn 5000 kroner (langt mindre, i visse tilfeller). Så lenge du ikke låner penger, er det verste som kan skje at du mister litt av din tid. Hvis prosjektet virkelig gikk til helv**e, har du i det minste lært noen verdifulle lekser, og det bør feires! Så vi snakker uansett ikke om et fullstendig tap her.

Som du ser, den avgjørende faktoren her er altså tankene dine. Det er frykten for å gjøre feil som faktisk stopper deg, ikke den økonomiske risikoen.

I noen tilfeller kan det også hende at du ikke har utarbeidet idéen din godt nok og derfor ikke har troen på den. Hvis det er dette som stopper deg, gå tilbake til tegnebordet, dra ut internettkabelen, fjern alle distraksjoner og kom opp med en krystallklar idé som du faktisk har tro på.

Hvordan overvinne frykten for å feile? Trekk deg godt tilbake i tenkeboksen og finn ut hva som er viktigst for deg: Å oppnå dine drømmer? Eller å spille det trygt og forbli i komfortsonen?

Som Earl Nightingale en gang sa: «We are all self-made, but only the successful will admit it.»


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 19. mai 2012 klokken 19:05 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Teknologi,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere