Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

En buddhistisk bønn av tilgivelse

Skrevet av Sindre | 20. juni, 2012

Som en oppfølger til forrige innlegg hvor jeg begrunnet hvorfor jeg ikke dveler ved fortiden og kaster bort energi på å tenke over hvor mye jeg angrer på noe jeg har gjort, eller hvor kjipt det var at noe ble gjort mot meg, kom jeg over denne passende buddhistiske bønnen av tilgivelse.

Buddhismen står meg forøvrig nær på flere måter. Jeg husker at jeg og en kompis hadde et prosjekt om buddhismen på slutten av barneskolen, der vi konkluderte med at Buddha var homo. Dette fordi han hadde ring i høyre øre. Gotta love barneskolelogikk!

Når det er sagt, er buddhismen kanskje en av de religionene jeg er mest enig i (selv om jeg riktignok er sterkt uenig med hele konseptet «religion» i utgangspunktet), ikke fordi det ikke finnes noen overnaturlige vesener som Gud eller Julenissen, men mye pga. deres tolkning av tilgivelse og skyld.

I kristendommen ber man til Gud for tilgivelse hvis man har gjort noe galt, mens i buddhismen må man gå inn i seg selv. Personlig syns jeg det er nettopp dette som er riktig; det er i seg selv all skyld og ansvar ligger og det er seg selv man må tilgi.

Anyway, her er den buddhistiske bønnen av tilgivelse som jeg tilfeldigvis snublet over på nettet (oversatt til norsk etter beste evne av underskrevne).

«Hvis jeg har skadet noen på noen måte
enten bevisst eller ubevisst
gjennom mine egne uklarheter
Ber jeg om deres tilgivelse.
Hvis noen har skadet meg på noen måte
enten bevisst eller ubevisst
gjennom sine egne uklarheter
Tilgir jeg dem.
Og hvis det er en situasjon
Jeg ennå ikke er rede til å tilgi
Tilgir jeg meg selv for det.
For alle måter jeg skader meg selv på,
negerer, tviler eller bagatelliserer meg selv,
dømmer eller er slem mot meg selv
gjennom mine egne uklarheter
Tilgir jeg meg selv.»


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 20. juni 2012 klokken 15:18 i kategoriene: Bevissthet, Selvutvikling,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2015 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker