Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Å luke ut giftige relasjoner

Skrevet av Sindre | 30. oktober, 2012

En del av min reise gjennom personlig utvikling har vært å innse at makten til å forandre meg ligger inni meg selv, og at jeg ikke kan skylde på noen andre for hva jeg velger å gjøre og ikke gjøre med livet mitt. Når det er sagt, har det vist seg at menneskene jeg omgås spiller en viktig rolle for min utvikling. Aksepterer de meg som jeg er, eller prøver de å dra meg tilbake mot den personen jeg pleide å være?

Jeg skriver dette for å sette søkelyset på hvilke type mennesker vi trenger å luke ut av våre liv hvis vi ønsker å bevege oss fremover i en positiv retning. Jeg mener ikke at vi skal kutte ut alle vanskelige forhold; noen utfordrende relasjoner er verdt å beholde. Jeg snakker om giftige relasjoner, som kjennetegnes av følgende:

  • Giftige relasjoner tar fra oss uten å gi noe tilbake.
  • Giftige relasjoner tapper vår glede så vel som vår mentale og emosjonelle energi.
  • Giftige relasjoner representerer folk som er hatefulle, sårende, dømmende og kritiske mesteparten av tiden du er rundt dem.
  • Giftige relasjoner får deg til å føles tom, skyldig, inkompetent og skamfull.
  • Giftige relasjoner representerer folk som er verbalt og følelsesmessig fornærmende mot deg.
  • Giftige relasjoner henter ut det absolutt verste i deg.

Det kan være vanskelig å reise seg mot mennesker som injiserer ditt sinn med negativitetsgift. Mange giftige individer har tross alt mestret kunsten å manipulere, og har måter å snu situasjonen i håp om at du skal føle deg skyldig for å ha konfrontert dem. Men på samme måte som Albert Einstein i sin tid definerte galskap:

- «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen, og forvente et annet resultat.»

…kan man si at:

- «Galskap er å omgås den samme personen om og om igjen, og forvente at de skal handle annerledes neste gang.»

Bare fordi du har bestemt deg for at du ønsker en endring i livet ditt, betyr ikke det at den giftige personen ønsker det også. Du må kanskje stenge denne personen ute for å helbrede deg selv fra tidligere sår og fortsette med endringene du ønsker å se i livet ditt. Dette kan innebære å ignorere telefonsamtaler, slette venner fra sosiale nettverk, blokkere e-poster, slå opp, gå hver deres veier eller til og med å flytte ut.

Ved noen anledninger kan giftige relasjoner også representere folk som frister deg tilbake til destruktive vaner. Hvis du eksempelvis er en tidligere alkoholiker som omgås en sverm av venner som helt ser bort fra ditt behov for å holde deg ren, og fortsetter å oppfordre deg til å bli med ut og ta «en» øl hver helg, kan dette også være giftige relasjoner. Du må kanskje skille deg fra disse menneskene, i det minste midlertidig, inntil du får et personlig gjennombrudd.

Ta en titt på menneskene du omgås og finn ut om du bør luke ut noen giftige relasjoner før du kan vokse og blomstre til den mest awesome utgaven av deg selv som noen gang har generert fotavtrykk på planeten Tellus!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 30. oktober 2012 klokken 9:36 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere