Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Slutt å ha det så travelt

Skrevet av Sindre | 18. desember, 2012

Å ha det travelt har i dagens samfunn nærmest blitt synonymt med: «Se på meg, jeg har det travelt, jeg må være viktig!»

Kanskje kjenner du deg igjen i følgende utsagn: «Jeg har en million ting å gjøre, jeg har aldri tid til noenting! Jeg KAN ikke slakke ned – jeg er for opptatt!»

I vårt samfunn, der man helst skal være produktiv, aktiv og opptatt, blir dette ansett som en god ting.

Men i min bok, er «travelt» synonymt med «støy». Det er handling uten noen dyp mening, mange uviktige ting fremfor noen få viktige.

Slutt å ha det travelt. Bare bestem deg for det, i dag!

Nå er du allerede halvveis ferdig. Du har bestemt deg for å slakke ned og fokusere på det som er viktig. Plutselig får du mer tid til overs, og listen over gjøremål krymper til nesten ingenting. Nå har du bare to ting å gjøre, fremfor en «million».

Grattis med det! :)

Men hvordan kan du sørge for å innføre dette som en vane som holder seg? Et enkelt skifte i tankegangen er alt som skal til: Si til deg selv at du ikke kommer til å være opptatt lenger. Selv om du har lite kontroll over timeplanen, kan du bestemme deg for å roe ned og plukke ut de viktigste tingene å jobbe med. Om nødvendig, snakk med sjefen om det. Hvis du kontrollerer din egen timeplan, kan du droppe alle de hjernenummende småtingene, og konsentrere deg om de få tingene som virkelig kan gjøre utslag.

Det virker kanskje umulig, men så snart du bestemmer deg for dette, har du allerede tatt det største steget.

Nå kan du ta deg tid til å jobbe med din lidenskap. Du kan ta deg tid til noe av betydning. Du kan ta deg tid til å være litt alene og skape. Du kan ta deg tid til ettertanke, til å reflektere over deg selv og hva som virkelig betyr noe.

Slutt å ha det så travelt, og du er halvveis der.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 18. desember 2012 klokken 19:21 i kategoriene: Helse, Inspirasjon, Produktivitet, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

[...] Jeg vet at dette innlegget på en måte oppfordrer til å være travel, i sterk kontrast til innlegget jeg postet for en time siden. Men ingen regler uten unntak – faktisk er dette noe som fint kan gå innunder en av «de få tingene av STOR betydning!» ;) [...]

[...] Hva haster vi etter, og hva skal vi nå? Glabladet [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere