Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Jai spå din framtid for fem krona

Skrevet av Sindre | 10. januar, 2013

Bør man fortelle folk hva de vil høre, eller hva de trenger å høre? La meg besvare dette spørsmålet med en historie jeg hørte fra USA, fortalt av en kvinne vi kan kalle Susan.

Susan hadde en tante på 60 år, som hverken hadde noen inntekt eller ville finne seg en jobb. Når Susan spurte henne hvorfor, kunne hun fortelle at hun hadde blitt spådd av en synsk dame som fortalte at hun ville vinne i Lotto og at en europeisk prins ville gifte seg med henne. Hun var så oppglødd over dette at hun sluttet å jobbe i tro om at hennes pengeproblemer ville forsvinne, på magisk vis, innen kort tid.

Når Susan fortalte tanten hva hun trengte å gjøre for å få orden på livet igjen og begynne å tjene penger, ble hun veldig opprørt. Tanten fortalte Susan at hun bare var sjalu og ikke visste hva hun snakket om.

Ikke så rart, kanskje. Hennes ønske om å få rikdom dalende ned i fanget var nok en drøm hun ikke var villig til å gi opp. Men konsekvensene av hennes handlinger hadde ført henne til et sted hvor hun ikke engang var i stand til å kjøpe dagligvarer. Hun hadde gitt all sin makt til denne spådommen.

Her er et sammendrag av samtalen som fulgte:

Susan: Kjøper du lotterikuponger?
Tante: Nei.
Susan: Hvordan forventer du å vinne i Lotto hvis du ikke engang vil spille?
Tante: Det er ikke mitt problem å finne ut av det. Spådommen vil gå i oppfyllelse uansett!
Susan: Kjenner du noen kongelige fra Europa? Planlegger du en tur dit?
Tante: Nei, jeg forlater jo knapt nok huset.
Susan: Hvordan skal en prins kunne finne deg eller vite at du eksisterer?
Tante: SPÅDOMMEN VIL TA SEG AV DETALJENE!!

Susan ble frustrert over denne billige spådamen som hadde utnyttet tanten. På grunn av denne spådommen tatt ut av løse luften, hadde hun sluttet å jobbe og havnet i et økonomisk uføre som det ville bli vanskelig å komme ut av.

Ingenting Susan sa om hvor usannsynlig det var at denne spådommen ville gå i oppfyllelse, ville synke inn. Omsider gikk tanten med på å begynne å jobbe litt mens hun ventet på prinsen og telefonen fra lotteriselskapet. Hun bestemte seg for at hun kom til å trenge nye klær hvis hun skulle tiltrekke seg en prins…

Er det mulig at denne tanten var forutbestemt til å vinne i Lotto og gifte seg med en europeisk prins? Eh, joda, alt er mulig.

Men moralen her er nok at du bør være varsom med hvem du tar imot råd fra. En etisk og god rådgiver skal kunne fortelle deg det du trenger å høre – ikke selge deg en fantasi, ta makten fra deg eller velge for deg.

Se opp for den allvitende personen som ber om alt ditt vann mens hun lover at et helikopter vil komme hvert øyeblikk og ta deg til toppen av fjellet. Du vil vente lenge på redningsmannskapene og være ganske så tørst mens du venter.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 10. januar 2013 klokken 20:50 i kategoriene: Bevissthet, Humor, Penger,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere