Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Musikkens positive innflytelse på kroppen

Skrevet av Sindre | 23. januar, 2013

Hvorfor kan en type musikk forårsake uutholdelig hodepine, mens andre typer tvert imot øker vårt humør? Alt dette er faktisk veldig interessant.

Det er kjent at musikkterapi er en effektiv måte å bli kvitt mange sykdommer. Fin musikk har en god effekt, ikke bare på nervesystemet vårt, men også på det kardiovaskulære systemet, luftveiene og fordøyelsen. Med hjelp av favorittlåter kan kroppen vår bekjempe mange sykdommer enklere. Og generelt når vi lytter til noen fantastiske komposisjoner, forbedrer det metabolismen, stimulerer åndedrettet og blodsirkulasjonen. Det er derfor du ved hjelp av musikk kan glemme dårlig humør, søvnløshet, følelser av usikkerhet og angst, bedre hukommelsen, oppmerksomheten, og til og med utvikle alle slags kreative evner.

Det er nok av fakta og vitenskapelige eksperimenter som beviser den positive innflytelsen av musikk på menneskekroppen. En av de mest illustrerende tilfellene av dette, er livet til den berømte franske skuespilleren Gerard Depardieu. Som ung skuespiller stammet han en del, og ingen spesialister eller avanserte behandlinger kunne hjelpe ham med dette problemet. Men etter råd fra den velkjente legen Alfred Tomatis begynte Depardieu å lytte til Mozart daglig i 2 timer. Etter noen måneder ble han kvitt dette problemet totalt.

Dessuten er det velkjent at Mozarts komposisjoner har en positiv innvirkning på fosteret. Kvinner som lytter til denne musikken mens de er gravid, skal visstnok få friske barn.

I verdenshistorien kan vi finne andre lignende eksempler. Og alle beviser de én ting: Musikk påvirker oss. Men i tillegg til den positive virkningen musikk kan ha, kan den også ha motsatt effekt og fremprovosere utvikling av sykdommer og nervøse lidelser, og faktisk bidra til selvmord. Det er derfor viktig å vite hvilken musikk som anses som nyttig, og hvilken som ikke gjør det. Og det viktigste: Hvorfor? Dessuten bør du vite hvilken musikk som er bra for deg personlig.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 23. januar 2013 klokken 10:20 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Musikk, Vitenskap,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere