Sug – ikke tygg
Skrevet av Sindre | 12. januar, 2013Nei, dette er faktisk ikke en «how to-guide» innen et slibrig emne.
Jeg satt og surfet på internett (ikke innom sidene du tror) mens jeg fikk et sug – i magen, som fortalte meg at jeg hadde lyst på noe godt. Sidesynet gjorde meg oppmerksom på konfekten jeg fikk til jul, som lå strategisk plassert på skrivebordet. Jeg åpnet lokket og fingret meg frem til en sjokoladebit.
Vill av lyst stappet jeg den i meg, tygget raskt og …svelgte.
Men ei var jeg tilfredsstilt, og ville fort ha mer. Jeg fant en bit til, men bestemte meg denne gangen for en annen strategi: Å la den smelte i munnen!
Skulle man sett! Sakte men sikkert ble munnen fylt opp av en vedvarende, deilig sjokoladesmak, mer intens og fyldig enn den første biten. Den første biten var god, men det gikk litt for fort…
Jeg gjentok den nye strategien med én sjokoladebit til, og hadde deretter ikke behov for mer.
Det er nå drøyt 15 minutter siden jeg spiste de 3 bitene og jeg kan fortsatt kjenne smaken.
Vanligvis jafser jeg i meg sjokoladebitene uten å tenke meg så nøye om, og da blir det fort litt flere enn det som strengt tatt er nødvendig.
Så la leksen være å ta deg god tid til å nyte maten.
Og hvis du vil ha flere gode grunner til å spise saktere, samt finne ut hvorfor det er bra for helsen, les gjerne 5 grunner til å spise saktere.
I am now satisfied.
Del på Twitter | Del på Facebook | Send til en venn | Skriv ut
Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 12. januar 2013 klokken 3:20 i kategoriene: Helse, Humor, Mat & Drikke, Selvutvikling,
Kommentarer er stengt.
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |