Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Noen bilder jeg tok i påsken

Skrevet av Sindre | 03. april, 2013

Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å ta gode bilder om natten, men har ikke hatt et godt nok kamera til å gjøre det før nå. Jeg trodde man måtte ha speilrefleks, og jeg ønsket meg dermed dette. Det var helt til jeg tenkte meg om to ganger og konkluderte med at jeg trolig aldri ville komme til å gidde å drasse med meg et stort og klumpete kamera overalt hvor jeg gikk (og i hvert fall ikke på fest.)

Men med Canon Ixus 140, som jeg nå har fått meg, oppdaget jeg at det var mulig å stille inn opptil 15 sekunders lukketid. Så, like fort som jeg hadde tatt det i bruk, fant jeg ut at dette måtte testes!

Natt til forrige onsdag gikk jeg dermed ut, etter å ha skumlest noen kjappe guider om hvordan ta gode bilder i mørket, og fant et sted med god utsikt over Bergen by night. Resultatet ble blant annet artikkelbildet du så øverst (som jeg ble mest fornøyd med den natten.)

Jeg hadde ikke stativ, så jeg satte bare kameraet på en beleilig plassert benk, og det funket bra. På den måten unngikk jeg rykninger i kameraet, selv om motivene riktignok ble litt skeive grunnet benkens ujevnheter.

For de som ikke har peiling på bergenske landemerker, er det Fløyfjellet man ser i bakgrunnen på det øverste bildet. Det er altså et av de 7 fjellene som avskjærer byen fra omverdenen og gjør oss litt rare (og våte). :P

Her er enda et fjell. Dette fjellet heter Ulriken:


%¤&@# hustak!

Visste du at: Både Fløyen og Ulriken har baner man kan ta opp? :shock:

Okey, okey. Dette innlegget var ikke ment til å bli en turistguide for Bergen.

Jeg tok noen flere bilder denne natten, av månen and shit, men de ble ikke så bra, så de skal jeg heller spare deg for.

Jakten på nordlyset (natt til påskeaften)

Torsdag, halvannen dag etter at jeg var ute og lusket i buskene, gikk jeg inn på Ba.no og ble møtt med følgende overskrift: «Fikk du med deg dette i går?» – med bilde av et fuckings nordlys! Jeg hadde tydeligvis vært en dag for tidlig ute!!! Jeg, som aldri hadde SETT nordlys engang, kunne jo ha catchet det på mitt første forsøk som nattfotograf! Damn it!

Dette førte til at jeg fulgte litt med på nordlysvarselet fredag kveld, og skulle man sett! Det sto at det var sjans for å se nordlys så langt sør som i Oslo og Bergen! Det var bare én ting å gjøre: Stjele min mor sitt stativ og løpe ut i sprengkulden igjen – denne gangen litt smartere iført hansker, lue, hette og varm jakke (det blir nemlig kalt når man står en drøy time og prøver å ta bilder en mars-natt, fant jeg ut!)

Denne gangen prøvde jeg å pugge fotoguidene litt mer, og fikk med meg noe om noe ISO-greier man visstnok har på kameraet, så jeg eksperimenterte med dette, og det første bildet ble dermed litt «lysere»:

Ja, disse bildene er da selvsagt bare utsnitt av langt større bilder, men jeg gadd ikke laste opp originalene i all sin prakt, for å unngå å sløse med serverplassen.

Da jeg ankom mitt superhemmelige fotosted denne natt-til-påskeaften, syntes jeg at himmelen i horisonten hadde et snev av grønnskjær, men jeg tenkte at det sikkert bare var ønsketenkning, eventuelt et resultat av stanken av råtten fisk fra Torget. Men der skulle det vise seg at jeg tok feil! Jeg skal være den første til å innrømme at den svake, grønne linjen over Fløyen nedenfor, ikke akkurat er rare nordlyset å skryte av, men dette var altså både første gang jeg og tok bilde av nordlys. Så jeg sitter i hvert fall med en litt stolt tåre i øyekroken her jeg sitter og tenker over denne fenomenale bragden:


Ta-da!

Jada. Bergen er ikke så langt nord, og dessuten er det lysforurensning fra byen å ta i betraktning, men jeg ser frem til å ta flere og bedre nordlysbilder gjennom det som skal bli min lange og begivenhetsrike karriere innen profesjonell hobbyfotografi. I mellomtiden kan du kose deg med et nordlys som prøvde å stikke av over Vidden:


Gotcha! :twisted:

Nordlyset stakk etterhvert tilbake der det kom fra, så jeg snudde ryggen til for å ta det som skulle bli et magisk og fortryllende bilde av vår venn, månen:

Så veldig imponerende ble det jo ikke – dette så jo strengt tatt mer ut som en svak wannabe-sol enn en måne. Legger man godviljen til kan det kanskje se ut som et science fiction-scenario fra en annen planet med en stjerne så svak at himmelen ikke engang gidder å bli blå… Men det spørs vel om noen har såpass mye godvilje.

Og til slutt, et gripende bilde av han derre Karl sin vogn:

Nei, du trenger ikke levere inn PC-skjermen og klage over det elendige svartnivået – det er bare jeg som har økt eksponeringen i etterarbeidet for å få frem de merkelige hvite prikkene litt bedre.

Hva tror du – er dette noe jeg bør fortsette med? Send inn ditt telepatiske svar til: Sindre Låstad, retning Vestlandet. De 10 første med riktig svar er med i trekningen av et signert «nordlys»-bilde. :) :P


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 03. april 2013 klokken 21:14 i kategoriene: Humor, Inspirasjon,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere