Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kredittkort som nødløsning på ferie

Skrevet av Sindre | 29. mai, 2013

Dette innlegget er sponset av kredittkortinfo.no og skrevet av Glabladet.

Ah, det er godt å nyte den frie livsstilen det medfører å være «internettmann». (Ja, jeg prøver å eliminere begrepet «blogger» når jeg omtaler hva jeg driver med, da det naturlig nok byr på en rekke misforståelser og hevede øyebryn.) (Ikke at «internettmann» kanskje var så mye mer oppklarende…)

Men til tross for denne friheten må jeg innrømme at én ting har plaget meg de siste årene, nærmere bestemt om somrene… Jeg har nemlig ikke vært på en ordentlig utenlandsferie på flere år. Jeg har for det meste bare vært hjemme og observert at alle jeg kjenner flykter avgårde til varmere strøk. Men i år lar jeg observatør-stafettpinnen gå til noen andre, og drar på en skikkelig guttetur til syden!

I den forbindelse kom jeg til å tenke på en ting: At det kanskje, for første gang i mitt liv, faktisk kunne være en idé å gå til anskaffelse av et kredittkort. Jeg har som kjent aldri benyttet meg av dette tidligere fordi jeg aldri egentlig har hatt behovet. Jeg har forbundet det med «falske penger», renter og gjeld. Men det trenger ikke nødvendigvis være sånn.

På en ferie kan et kredittkort være en utmerket backup-løsning, skulle det oppstå noen uforutsette utgifter. Det ville vært rimelig kjipt å oppdage at brukskontoen min nærmet seg null mens jeg bare var halvveis i ferieoppholdet, for eksempel. Sannsynlig at dette skulle skje? Nei, ikke så veldig, men det er uansett greit å ta noen forholdsregler. Det skader dermed ikke å ha et kredittkort, så lenge man ikke er av typen som impulshandler alt man får lyst på i øyeblikket.

Det er gratis å ha et kredittkort så lenge man ikke bruker det. (No shit, Sherlock, ja, ok.) Men det er fremdeles «gratis» i form av at det ikke påløper renter dersom pengene du bruker betales tilbake innen fristen, som f.eks. kan være på 50 dager. Sånnsett er et kredittkort en grei liten nødløsning å ha.

I tillegg vet jeg at min bank, Skandiabanken, tilbyr et kredittkort hvor man får tilbake en viss prosent av kjøpesummen dersom man handler hos utvalgte forhandlere. Tilsvarende gode deals finner man på en rekke kredittkort fra en rekke leverandører, og på steder som kredittkortinfo.no kan man sammenligne kredittkort og lese seg opp om tips og relevant informasjon i den forbindelse.

Så, fortsatt skeptisk til kredittkort? Vel, det forstår jeg fullt ut, og det er ikke nødvendigvis for alle, men skulle uhellet være ute, i en prekær situasjon (f.eks. stuck på en eller annen sydhavsøy (som forhåpentligvis har bankterminal)), så kan et kredittkort rett og slett være en lifesaver.

***

Ønsker du ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet? Ta kontakt her for mer info.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 29. mai 2013 klokken 1:44 i kategoriene: Omtaler,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere