Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Vaner og langsiktige konsekvenser

Skrevet av Sindre | 01. juni, 2013

Hvis du ikke er fornøyd med livet ditt i dag, men likevel fortsetter med de samme vanene som fikk deg hit, vil du fortsatt være misfornøyd neste år, kanskje enda mer.

Mange vaner kan føles ganske tilfredsstillende i øyeblikket, men de har ingen langsiktig positiv effekt. De er midlertidige gleder eller rømming, men ikke noe mer. Disse vanene har en tendens til å videreføres automatisk, men etterhvert som du blir mer bevisst og rasjonell, vil du oppdage betydningen av å erstatte disse kortsynte vanene med bedre vaner.

Hvis du er av typen som spiller dataspill 18 timer i strekk hver dag, spør deg selv: Er den øyeblikkelige gleden du føler av spillingen verdt det? Trolig vil det ikke føre til noen langsiktige positive effekter for deg, annet enn å gjøre deg til en bedre spiller. Ved å erstatte den vanen med å lese og skrive, kan du spille tusen færre spill, men lese tusen ekstra bøker og skrive tusen artikler og kanskje en bok eller to. Hvordan tror du et sånt bytte av vaner hadde føltes for deg om 20 år fra nå?

Tenk nøye gjennom om den langsiktige virkningen av dine nåværende vaner. Dine vaner vil trolig ta deg ned en sti som enten er stadig mer tilfredsstillende eller stadig mer skuffende.

En liten kursendring i dag kan gjøre en stor forskjell i løpet av de neste 10 eller 20 år. Det kan virke som en lang tid å vente, men disse årene kommer til å passere uansett, og en dag vil du se tilbake på deg selv i dag, enten med takknemlighet for din klokhet… eller med avsky for din kortsiktige tankegang.

Se for deg at den fremtidige utgaven av deg selv om 20 år fra nå ser tilbake på de vanene du har i dag, etter å ha opplevd to tiår med akkumulert effekt fra dem… Hva ville han/hun sette pris på med dine vaner? Hva ville han/hun be deg instendig om å endre?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 01. juni 2013 klokken 8:36 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2015 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker