Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Morgenrutine

Skrevet av Sindre | 31. juli, 2013

Dette er et gjesteinnlegg av en fast Glabladet-leser ved navn Vidde. Les mer om selvutvikling og personlig økonomi på Pengeblogg.

Det er et ordtak som sier at «morgenstund er gull i munn». Mange b-mennesker liker ikke dette ordtaket (de tror heller på omskrivningen «morgenstund er tull i grunn»), men poenget er at hvordan du starter dagen kan få stor betydning for hva du får ut av den. I dette innlegget foreslår jeg en enkel morgenrutine som virkelig kan få fart på din egenutvikling.

Jeg er en stor tilhenger av å «tenke på papiret», altså å skrive ned mål, planer, tanker osv., og ikke basere meg på at hukommelsen fungerer optimalt til enhver tid. Skal du følge min foreslåtte morgenrutine, er du derfor nødt til å ta fram papir og blyant. Min foreslåtte morgenrutine er som følger – hver morgen bruker du 5 – 10 minutter på å skrive ned følgende:

1) Dine mål for inneværende år.
2) Fem ting som du er glad for, spesielt fornøyd med eller liker ved deg selv.

Rutinen forutsetter selvsagt at du har noen spesifikke mål for inneværende år. Har du ikke det, vil jeg på det sterkeste anbefale at du snarlig definerer noen gode mål for resten av året.

Hovedhensikten med denne morgenrutinen er todelt. Det å skrive ned målene dine hver dag gjør at du ofte minner deg selv på hva målene dine er, og dette øker motivasjonen og sannsynligheten for at du faktisk når målene. Hensikten med å skrive ned fem ting som du er glad for, spesielt fornøyd med eller liker ved deg selv, er at du da starter dagen på en positiv måte, noe som kan ha en god effekt på humøret og motivasjonen i løpet av dagen. Mange fokuserer for mye på det som er negativt ved eget liv. Ved å ofte skrive ned hva man syns er bra med eget liv, vil man gradvis endre fokus og bli en mer positiv person.

Det er forresten en hake ved denne rutinen som det er viktig å minne om. Haken er at du må følge den for at den skal virke! :-) Så hva venter du på? Sett igang allerede i morgen tidlig. Er du skeptisk til effekten, kan du tvinge deg selv til å følge den i ti dager og deretter bestemme deg for om dette er noe du ønsker å fortsette med eller ikke. Lykke til.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 31. juli 2013 klokken 16:10 i kategoriene: Inspirasjon, Produktivitet, Selvutvikling,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere